nejde pc kvoli hw suciastke

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
damiamarl
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

nejde pc kvoli hw suciastke

Príspevok od používateľa damiamarl »

zdravim, co som pozistoval, pravdepodobne kvoli grafickej karte mi nejde notebook, pozapnuti mam bielu obrazovku no neviem co mam s tym robit a potrebujem si ntb spravit do 3 dni nemam cas ho dat servisovat, poradte ak sa to takto nedialku vobec da
Diky
Free_man
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: nejde pc kvoli hw suciastke

Príspevok od používateľa Free_man »

rozober ntb a vytiahni ju. A pozri či neni nejáke viditelné poškodenie na nej. Može byt že máš len prerušený kontakt (zle nasunutá). Takže, vyber ju, pozri ju a ked nebudeš vidiet nič podozrivé zasun ju tam čo najlepšie a skus zapat ntb. Ak to bude bez zmeni bude pravdepodobne odpálená (na povrchu to nemusí byt ani vidiet ale vo vnutri može byt komplet vyhorená). Tak v tom prípade máš smolu tam už nepomože nič len výmena za novu
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Skús ho pripojiť napríklad k TV alebo inému monitoru, či to niečo spraví.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

ok, pokusim sa to spravit a ak by grafickej nic nebolo tak moze to byt aj inou suciastkou?

A zapojenie druheho monitora do ntb co ma spravit, ze ci nie je chyba v displeji ntb?
Free_man
Zablokovaný
Zablokovaný

sprav najprv to čo ti napísal Denco a ak to nepomože tak potom sprav to čo som napísal ja :)
damiamarl
Light Professional
Light Professional

ok, no musim to spravit az piatok ked si pojdem po ntb, dam vediet a napisem sem

//autoeditácia príspevku (26 Aug 2011, 7:48)
no uz som doma, ako ste pisali ze mam zobrazit moj ntb na druhy displey noneviem ze ako, nejaky kabel na to potrebujem? ...a grafiku som v ntb nasiel ale nenasiel, jedine co som tam nasiel je ventilator, ako to ma vyzerat? :)
Free_man
Zablokovaný
Zablokovaný

pozri kam ti vedú káble na ntb z obrazovky, mali by viest k nejakej vecičke čo máš v ntb a to bude pravdepodobne grafická. Neviem s ntb skúsenosti nemám takže neviem ako to môže vyzerat z vnútra.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

chces to opravovat,ale nevies ako vyzera graficka? :lol: nemam slov.podla mna tam nic nevyriesis
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Presne tak, maximalne sa oberes o zaruku. Ak nevies ako to vyzera tak to radsej nechaj tak a daj do servisu...
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

asi by bolo vhodné najprv vedieť o aký nb sa jedná. pred tým než ideme radiť (očakávam množstvo ss typu: vaša karma bola znížená.) či má grafickú kartu integrovanú na mb, či v slote. alebo som niečo prehliadol, trpím vlčou tmou?
damiamarl
Light Professional
Light Professional

viem ako vyzera graficka no aj viem kde sa nachadza no bude asi integrovana.. Mam acer a vidim ho prvy krat z vnutra tak za to neviem a hw som nikdy neriesil a spravim len tolko kolko viem aby som nic nepokazil

//autoeditácia príspevku (29 Aug 2011, 21:11)
tak pracv som ntb zobrazil v druhom monitore najprv mi to islo no ked som ntb restartoval zostala cierna obrazovka...neviem s tym hybat

//autoeditácia príspevku (29 Aug 2011, 23:21)
cely pc je zblbnuty a podla vsetkeho nie je chyba len v displeji, je mozne ze je nejaka suciastka odpojena alebo nieco podobne? prvy krat ked som zapojil monitor na ntb vsetko islo a zobrazilo mi to no teraz mam len ciernu obrazovku
Napísať odpoveď