Nejde povolit skrutka na kotuci
Nejde povolit skrutka na kotuci
Chcel som vymenit zadne brzdy, no ked som dal dole koleso, tak v kotuci bola este jedna skrutka (na plochy skrutkovac), ktora drzi kotuc a ta nesla povolit. Skusal som viacerymi skrutkovacmi vselico mozne, buchali sme po tom s kamosom asi 2 hodiny kladivom, no nepovolila ani o milimeter. Jedine co sa nam podarilo, ze sme zdeformovali drazku na skrutke... Potom sme dali dole druhe zadne koleso a tam boli v kotuci az dve skrutky (ale tentoraz krizove), ktore tiez nesli povolit. Kedze to boli krizove, dal sa tam hlbsie strcit skrutkovac a vyvinut vyssiu silu, no tiez ani jedna z nich nepovolila a tiez sme zdeformovali tie drazky... Neviete niekto ako ich povolit?
Re: Nejde povolit skrutka na kotuci
vsak daj fotku
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Vrtackou odvrtat hlavicky skrutiek,dat dole kotuce,dopriat skrutkam jednu poriadnu ranu kladivom nech povoli hrdza,strieknut trocku WD a pod.,,
Tak by to uz malo ist aj obycajnymi kombinackami a ak nie,tak pouzit nejaky hasacik.
Tak by to uz malo ist aj obycajnymi kombinackami a ak nie,tak pouzit nejaky hasacik.
CheZteR, robil som to vcera a uz to nemam rozobrate, ale vygooglil som fotku podobneho systemu. Su to taketo dve skrutky (na jednom z kotucov bola iba jedna), ktore drzia kotuc a idu do naboja.
tacosi, no neviem ci pojdu dat dole kotuce. Nie je zavit nahodou aj v kotucoch?
tacosi, no neviem ci pojdu dat dole kotuce. Nie je zavit nahodou aj v kotucoch?
-
tacosi
Moderátor
Nieje,ani byt nemoze.
Tieto skrutky su iba na uchytenie kotuca,aby Ti nevypadaval,ked prezuvas a ciastocne plni ulohu vystredenia.
Kotuc ti o naboj pritlaca utiahnute koleso.
Tieto skrutky su iba na uchytenie kotuca,aby Ti nevypadaval,ked prezuvas a ciastocne plni ulohu vystredenia.
Kotuc ti o naboj pritlaca utiahnute koleso.
tak tak, zavit je len v naboji. tato skrutka drzi len kotuc o naboj. odvrtanie by som bral len ako krajnu moznost. zabudli sme na ruske kluce? sekac a kladivo?
respektive sekacik alebo plochy skrutkovac po ktorom mozes trosku hasit kladivom. povolit by mala na 90% lebo pri buchani ju aj otrasies.. len neviem ci vies, ako
to slovne popisat moc neviem, ale logicky na to prides.. proste aby si tu skrutku otacal udermi kladiva o skrutkovac prosti chodu hodinovych ruciciek... ak toto nezaberie, tak vrtacka..
Toto sme skusali, nastoknut tam plochy skrutkovac a buchat kladivom smerom proti hodinovym rucickam, no nepovolila ani o milimeter. Takze asi ostava jedine to drastickejsie riesenie.Fuxxo napísal:proste aby si tu skrutku otacal udermi kladiva o skrutkovac prosti chodu hodinovych ruciciek... ak toto nezaberie, tak vrtacka..
Racna + trubka + WD
-
RATZINGER666
Darca
alebo to vystriekaj WDckom, kolmo navar dlhsiu trubku, opri sa do nej a buchaj kladivom...
Nejsom odbornik ale nemoze to zvaranie poskodit kotuc? Ked to nebude robit ako pro?
-
RATZINGER666
Darca
to staci len bodom heftnut
Ok, ved on si rozumie..
Na kotuc sa mozem vykaslat, ved aj tak ho idem vymenit.cssco napísal:Nejsom odbornik ale nemoze to zvaranie poskodit kotuc? Ked to nebude robit ako pro?
Asi najrealnejsie vidim to co radil tacosi, s tym odvrtanim hlaviciek.
Striekat WDckom? Ako sa to WDcko dostane do zavitu?
-
RATZINGER666
Darca
musis iba dufat, ze sa tam dostane
vystriekaj, nechaj lezat nejaky cas a snad sa podda... ak by si chcel kotuce ponechat, musis davat bacha, aby sa to WDcko nedostalo aj na ne...
ak ich aj odvrtas, stale je moznost, ze povolit nepojdu a budes na ne musiet navarit aspon nejaky klinec...
ak ich aj odvrtas, stale je moznost, ze povolit nepojdu a budes na ne musiet navarit aspon nejaky klinec...
trochu sofistikovanejsie riesenie, vytahovak http://www.bikeservis.com/vytahovac-skr ... -4232.html http://www.mayster.sk/sk/katalog/naradi ... iek-5-diel
zozenies to v kazdom zeleziarstve, je to lacne a ucinne, do skrutky co najpresnejsie vyvrtas dieru podla velkosti zavitu, vytahovak upnes do vratidla, zasunies do diery a uz len krutis a budes dufat, ze povoli
zozenies to v kazdom zeleziarstve, je to lacne a ucinne, do skrutky co najpresnejsie vyvrtas dieru podla velkosti zavitu, vytahovak upnes do vratidla, zasunies do diery a uz len krutis a budes dufat, ze povoli
nie je zly napad ani vyberak, ale je tam 5 ci 6 srpbka a do toho presne nieco navrtat bude asi mala maturita..
-
tacosi
Moderátor
Kua,tolko vedy okolo jednej po... srube.
Vytahovakom si pri tejto srube vobec nepomoze.
Jednoducho odfajcit hlavicku,dat dole kotuc,ostane trcat zvysok sruby,ktora sa uz da pekne uchytit.
Robota na par minut...
Vytahovakom si pri tejto srube vobec nepomoze.
Jednoducho odfajcit hlavicku,dat dole kotuc,ostane trcat zvysok sruby,ktora sa uz da pekne uchytit.
Robota na par minut...
-
RATZINGER666
Darca
k tomu vytahovaku - ak nepojde odkrutit ani po odvrtani hlavy, tak vytahovak urcite nepomoze...
Ak by nesla povolit ani po odvrtani hlavicky, tak by nevadilo, keby som ju proste vylomil tak, ze by zvysok ostal v naboji? Proste by som tam dal novy kotuc, do ktoreho by som tie skrutky nedaval a drzal by iba na tych styroch velkych skrutkach.
jasne, pomoct to moze aj nemusi, rovnako ako ostatne postupy, ak je tam ta skrutka zapecena poriadne nepomoze nic ale len uplne odvrtanie a bud pokus o prerezanie a vycistenie povodneho zavitu alebo navrtanie vacsej diery a narezanie zavitu