Seat Leon ST 2018: Nejde zaradit spiatocku

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
kutya
Medium Star
Medium Star

Seat Leon ST 2018: Nejde zaradit spiatocku

Príspevok od používateľa kutya »

Ahojte. Od vcera neviem zaradit spatocku. Mam Leon ST 2018, este je v zaruke, no predpokladam, ze to bude spojkou alebo prevodovkou. Alebo co by mohol byt problem? Proste radiacu paku nejde zaradit do polohy R-ka, nevojde tam ani ked je nastartovany motor ani pri vypnutom motore. Keby to bolo spojkou ci prevodovkou, myslite ze by to opravili na zaruku? Auto ma len 3 roky. Alebo sa zvyknu vyhovarat, ze to je opotrebovanim? Najazdene mam okolo 30k len.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Nejde zaradit spiatocku

Príspevok od používateľa beardie »

ries to ako zarucnu opravu
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Toto by mali uznať vzhľadom na záruku a nájazd auta. Ale bude závisieť aj od ochoty autorizáku.

Aký máš motor a prevodovku? Napríklad škodovka má oficiálnu dokumentáciu k chybe radenia spiatočky s manuálnou prevodovkou MQ200, ktorá sa dávala ku koncernovým 1.2/1.0TSI EA211. Tieto reklamácie spiatočky škodovka zvykla uznávať. Samozrejme tam môže byť aj úplne iná chyba.
Spoiler
image.png.f9745c5017cbd74d8e5ee94b1126fd49.png
image.png.1baa6c895ab1098d32b1dc3e1d0b38a0.png
kutya
Medium Star
Medium Star

1.4 TSI mam, 6st manual, ale neviem ako zistim aka to je prevodovka
brm
Darca
Darca

1.4 TSI 92 kW má vraj MQ200 (200Nm)
1.4 TSI 103/110kW by mala mať MQ250 (250Nm)

Ale je to jedno.... autorizáku sa nevyhneš a pokiaľ sa jedná o normálny autorizák, mali by ti to uznať na záruku.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Len je otazne kedy to kupoval. Lebo ak 2018, tak to bude uz viac ako 24 mesiacov a teda zaruka bude zrejme uz len na karoseriu. Tiez moze byt problem to, ze spojka/prevodovka sa znici, ak niekto nevie radit. Podla mna to bude problem reklamovat.
brm
Darca
Darca

Je úplne bežné, že nové autá majú 4-5 ročnú záruku...
kutya
Medium Star
Medium Star

Re: Seat Leon ST 2018: Nejde zaradit spiatocku

Zaruku mam na vsetko 4 roky. No tiez sa toho obavam, ze sa to budu snazit zvalit na opotrebenie, ale tak hadam 30 000km je trochu skoro aj keby clovek neviem ako zle radil.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

V záručných podmienkach určite nájdeš informáciu, či sa záruka ešte stále vzťahuje aj na prevodovku alebo nie vzhľadom na vek auta.

Ak áno, tak potom by som trval na oprave v rámci záruky, aj keď je skôr pravdepodobné, že sa z plnenia záruky bude chcieť autorizák vyvliecť. Buď asertívny a zober si so sebou aj tie záručné podmienky, aby si ich prípadne mohol vyviesť z omylu, ak by sa o to snažili.
kutya
Medium Star
Medium Star

Zarucne podmienky zial nemam, lebo ja som to auto kupoval ako predvadzacie. Pisu ale aj teraz na stranke seatu nasledovne:
Štandardná 2-ročná záruka je predĺžená na 5-ročnú záruku výrobcu SEAT / max. 100 000 km, podľa toho, čo nastane skôr

Predĺžená záruka SEAT kryje tie isté časti vozidla ako štandardná záruka výrobcu bez výnimiek
Akurat, ze ja to mam na 4 roky.
Kajo_KE
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Kajo_KE »

Mal som octaviu 2 FL, 81 KW nafta, 6 MP, a tazsie mi isiel radit 5. rychlostny stupen. Zo siesteho do piateho vobec, musel som ist cez neutral, pripadne preslapnut spojku. Niekedy som to tam proste narval, a ze vral som az vytlacil nejaky vymedzovaci kruzok, co sposobilo ze sa tam zacalo nieco suchat az to znicilo ten obal na prevodovku (ja viem, super opis :D).

Zaruku som uz nemal, ale mali vtedy program "Garancia mobility". Cize ked som chodil do autorizaku na servisne prehliadky, nejake zavady to vedelo pokryt. A toto bez slova prijali a opravili cez ten program. Nahradne diely platili oni, a za robotu som platil 30% ceny. Takze urcite by som to skusil. Ked ta to zaujima, tak celkova cena opravy bola okolo 2600 eur, z coho som platil zo svojho 130.

Musim podotknut, ze to auto som mal od nova a setril som ho. Bolo to sklamanie, ze pri najazde 70000 km a prevazne
po dialniciach sa stane takato fatalna chyba.
Napísať odpoveď