Nekonecna nadcha

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
chrobak
Star
Star

Nekonecna nadcha

Príspevok od používateľa chrobak »

prosim poradte, uz 3 mesiace mam zapchaty nos vkuse kupujem olynth denne si ho strieknem asi 2-3x
neviete ako sa mam konecne toho zbavit ?
Zaxman
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nekonecna nadcha

Príspevok od používateľa Zaxman »

skus iny pripravok mne napriklad pomáha VIBROCIL take kvapky do nosa
doktorka ti može predpísať PAMYCOM to su antibioticke kvapky tak preto asi budu len na predpis ale možno nie , spýtaj sa v lekarni
potom pomahaju te sačkove čaje ako therafull či ako sa to píše

spreje neodporúčam !!! aspon umna maju nulovy učinok
propernex
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa propernex »

1. možno máš na niečo alergiu, choď k doktorke nech ťa pošle na alergológiu tam ťa otestujú a vieš na čom si
2. každé kvapky sú návykové, takže je tu možnosť že si na ne navyknutý a preto máš sopel alebo zapchatý nos
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Nemas v nom nieco uviaznute? Anglicak, lentilka ...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Najhorsia vec co mozes spravit....3 mesiac epouzivat ten isty liek....preboha...ved uz na to musis byt tak ucinny, ze telo to snad berie ako cistu vodu...a za dalsie....nikdy sa tekto lieciva taku dlhu dobu neuzivaju, kvapkaj si to tak tyzden...nie viac...nema to zmysel....cize moja rada...skus vysadit nosny sprej ci kvapky....a nechaj to tak.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

spreje do nosa (Nasivin) by sa nemali pouzivat viac ako 3 dni, potom na ne sliznica prestane reagovat...
toto bude vyzerat ako ked House diagnostikoval ludi, bez toho aby sa ich dotkol, ale IMO je to zlaty stafilokok v nose... nech ti lekarka urobi stery z nosa a labak to potvrdi/vyvrati... inak takato nadcha u mna prerastla do zapalu prinosovych dutin a to je jedna z najhorsich bolesti a pocitov vobec: leje ti z nosa, ale ty si ho nemozes vyfukat, lebo mas pocit ze ti tlak roztrhne lebku.. brr...
bez za lekarkou, hned zajtra rano
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

Olynth ma dobu ucinku az po 6 meisacoh..cize este musis 3 mesiace brat aby sa ti konecne ulavilo..

ale nie asi to bude pravdepodobne alergia.mal by si ist k lekarke aby ta poslala k alergologovi.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Pri tomto lieku som sa dopočul že spôsobuje značnú závislosť (skús si o tom prečítať). Mne najlepšie pomáha Avamys alebo Nasofan. Bohužiaľ, sú na predpis, ale pomáhajú!
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Pokial viem tak nadmerne, dlhodobe a neuvazene uzivanie nosneho spreja ma presne opacny ucinok - sposobuje chronicku nadchu.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Takze, okamzite musis vysadit vsetky komercne kvapky alebo spreje, ktore so seba ladujes, lebo to bude len horsie a horsie. Ja som takto trpela minuly rok skoro 2 mesiace, noch sa mi upchaval hlavne v noci az tak, ze som nemohla spavat. Ja som myslela, ze da zblaznim z toho a pouzivala som len spreje s morskou solou alebo olejmi, lebo tie nie su navykove. Pravdaze nepomahalo, tak som sa konecne dotrepala k lekarovi.
Dostala som tabletky proti alergii a do nosa sprej s kortikoidmi, ktory posobi protizapalovo a tiez stahuje opuchy, je len na recept a cuduj sa, za 2 dni sa mi nos uplne odopchal, prestala som kychat a po dlhej dobe som konecne prespala celu noc :)
Ono sa niekedy naozaj neoplati dlho cakat a zbytocne sa trapit.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Pozor, Olynth vytvára ťažkú závislosť. Naozaj, veľmi veľa ľudí na tom fičí, nemal by sa užívať dlhšie ako pár dní. Musíš mať ten nos úplne rozdráždený. Skús to vysadiť a choď za lekárom. Nasadí ti niečo účinnejšie a o pár dní bude všetko OK.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Vsetky nasalne spreje, nielen olynth sposobuju dlhodobu zavislost. Ja napriklad uz asi 2 roky ficim na muconasale.

Tento problem je omnoho rozsirenejsi nez si vacsina ludi uvedomuje, skutocne by ste neverili kolko ludi uz bez svojho spreja ani nevychadza z domu.

Pokial to este zvladnes, sprej uplne vysad a snaz sa prezit ten sliznicovy abstak. Toto ti poradi vacsina ludi a myslia si ze to nemoze byt problem ale ti o tom vacsinou vedia kkt. Sam viem ake to je ked sa ti sliznica roztiahne tak ze ti nos uplne uzavrie. Nuti ta to dychat len ustami, lenze tym ti velmi skoro zacne znacne vysychat v hrdle. Lenze kedze nos je uz uplne uzavrety, nemozes sa ani poriadne napit pretoze nieje mozne ani normalne preglgat (kedze nos je uplne uzavrety, po preglgnuti prazdny priestor v ustach nema co nahradit takze sa musis snazit preglgat s otvorenymi ustami), o jedeni ani nehovorim.

A tak ti neostava nic ine len si znova streknut...

Dlho (ako vravim, uz 2 roky) som na to proste sral a dalej to kupoval ale takto to uz dalej skutocne nejde takze uz som pri tejto problematike presedel desiatky hodin a precital snad vsetko co sa o tom niekde napisalo. Prisiel som na to ze jedine riesenie ktore zarucene funguje je operacny zakrok nazyvany mukotomia dolnych musiel. Ide v podstate o to ze ked mas nadchu, tak sa ti nosna sliznica nadmerne prekrvi cim sa zvacsi a brani priechodnosti nosovych dutin. Ked si kupis jeden z nasalnych sprejov, tie ti pomozu sliznicu znova stiahnut a dychat bez problemov. Ak vsak sprej pouzivas dlhodobo, tvoje telo si nan navykne a nosova sliznica sa uz nedokaze stiahnut do povodneho rozmeru bez neho. Mukotomia dolnych musli sa kedysi robila chirurgicky, kedy ti sliznicu doslova obrezali a po zahojeni uz teda nebranila priechodnosti dutin. Pri tomto zakroku vsak dochadzalo k prudkemu krvacaniu a dost dlhej a obmedzujucej rekonvalescencii. Dnes uz sa vsak tento zakrok robi laserom a teda je omnoho trivialnejsi a v zasade bez podstatnejsej rekonvalescencie. Ide o to ze prides na laserovu kliniku kde ta posadia do kresla a sliznicu ti laserom "priskvaria", ta nasledne strati 40-60% svojho rozmeru a teda sa natrvalo stiahne. Co som cital tak zakrok trva len par minut, vraj je takmer bezbolestny a po jeho ukonceni z kliniky odkracas len s miernym a kratkodobym neprijemnym pocitom v nose. Po zakroku uz sa sliznica minimalne niekolko rokov neroztiahne a teda mozes nasalny sprej okamzite a bez problemov vysadit a aj ked budes nabuduce chory tak budes pri nadche dychat bez problemov, len budes soplit. Zakrok nieje ani drahy, cena sa vacsinou pohybuje okolo stovky, sam sa nan uz chystam len si musim najst cas aby som zbehol ku krcnej nech mi to pozrie a da peciatku s ktorou nasledne pojdem na kliniku kde prevedu mukotomiu.

Ak chces tak mozes par tyzdnov este vydrzat a potom ti budem moct napisat ako to cele prebiehalo.

Mozes najprv vyskusat aj ine cesty ako napriklad lieky ktore obsahuju pseudoefedrin (co je latka zodpovedna za to ze si tvoja sliznica navykne na nasalny sprej), v podstate vsak ide o to ze namiesto striekania zacnes jest tabletky... Co je podla mojho nazoru len dalsie mrhanie casom a peniazmi, navyse ja osobne skutocne nemienim riesit problem ktory mi defacto sposobili lieky uzivanim liekov dalsich.

Samozrejme ze tu je moznost, ze ide aj o obycajnu alergiu ako pisala pryja a samotny sprej nemusi byt pricinou, v tom pripade ber moj prispevok ako bezpredmetny a po navsteve alergologa si uzivaj svoj drahocenny kyslik ako by sa nic nestalo :) Je to ale dost malo pravdepodobne kedze ako si pisal striekas uz 3 mesiace.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no, shit, to ti nezavidim. Mne stacili tie cca 2 mesiace a som bola jak troska, uz som nevladala ani rozmyslat.
Ja viem, ze velmi vela ludi je mesiace alebo roky zavislych na nosnych sprejoch. Ked som ja mala tu chronicku nadchu, tak som hodiny studovala a hladala, ze co s tym a nasla som na mnohych forach debaty na tuto temu. A vacsina to dotiahla az na operaciu. Fakt som sa zlakla, ze tiez tak skoncim a ked som sa dokopala k lekarovi, tak som si bola na 100 percent ista, ze ma posle na orl a tam mi budu vyplachovat dutiny antibiotikami.
Toho som sa velmi bala, lebo mam dodnes ten zakrok zafixovany v hlave, co je pre 5 rocne decko fakt brutalne a nasi uzasni krciari sa vobec neobtazovali s takym niecim, ako celkova anesteza. Ked som to doktorovi rozpravala, ze preco som tak dlho cakala a neprisla som skor, tak sa smial, ze v Nemecku sa punkcie dutin nerobia asi od 2.sv.vojny a ked, tak len vo velmi vynimocnych pripadoch a uz vobec nie u deti. Tak povedal, ze to skusime najprv s liekmi a ked sa to nezlepsi, tak ma posle na ORL na dalsie vysetrenia. Poslal ma ja na alergologiu na kozne testy, kde na moje prekvapenie zistili, ze namam uz vobec alergiu na prach ani roztoce, takze to predsa nebola alergicka nadcha, ale chronicka zapalova. Tiez mi robili RTG dutin kvoli polypom, ale nic sa tam nenaslo.
Urcite mi pomohol ten sprej do nosa, lebo po par davkach sa sliznica ukludnila, mohla som zase dychat a spavat a prestala som kupovat tony vreckoviek. Su v tom kortikoidy, su to silne hormony, ktore maju protizapalovy ucinok a tlmia opuchy. Nabuduce viem, co si mam dat hned predpisat, lebo uz to nechcem nikdy viac zazit.
Ale ked sa to uz taha roky, to uz asi ziadne lieky nepomozu :(

tu je:
http://www.4cnrs-asthma-allergy.com/nasonex.html
chrobak
Star
Star

vdaka za vsetky rady a vsetky prestrasenia :D okamzite prestavam brat olynth a v najblizsej dobe idem ku doktorke, a to mam pytat listok na nosne/krcne/usne ci ako sa to vola ?
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

pryja napísal:Ale ked sa to uz taha roky, to uz asi ziadne lieky nepomozu :(
No ved prave, keby som sa nasral a zacal to riesit skor tak je viac moznosti ale po dvoch rokoch uz je ucinnost miziva.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

chrobak napísal:vdaka za vsetky rady a vsetky prestrasenia :D okamzite prestavam brat olynth a v najblizsej dobe idem ku doktorke, a to mam pytat listok na nosne/krcne/usne ci ako sa to vola ?
Dojdi za nou, ze mas uz dlho nadchu, nezlepsuje sa to, nech s tebou nieco robi. To uz zavisi od nej, kde zacne. Ale pokial ti to nevylieci ona, tak by ta mala poslat dalej na orl alebo alergologiu.
drzim palce :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

alergologicka ho na 99% tiez posle na ORL, takze sa tomu nevyhne
jackb
Redeemer
Redeemer

chrobak napísal:vdaka za vsetky rady a vsetky prestrasenia :D okamzite prestavam brat olynth a v najblizsej dobe idem ku doktorke, a to mam pytat listok na nosne/krcne/usne ci ako sa to vola ?
povedz jej o olynthe, ona uz vie co ma robit ;)
chrobak
Star
Star

jackb napísal: povedz jej o olynthe, ona uz vie co ma robit ;)

nepovedal by som moja obvodka je totiz riadne hlupa ona ma posle vsade mozne len nie tam kde treba

staci ak napisem ze raz som prisiel chory ako pes a poslala ma domov ze simulujem hned po mne siel dnu kamarat s tym ze sa chce odyebat a dostal ospr. na tyzden pretoze ma chripku :evil: a cely cas sme vonku chodily a jemu nic nebolo a ja som este viac ochorel
jackb
Redeemer
Redeemer

chrobak napísal:

nepovedal by som moja obvodka je totiz riadne hlupa ona ma posle vsade mozne len nie tam kde treba
ked budes mat titul doc. a za tym MUDr. a 2 atestacie tak budes moct hodnotit ci je lekar hlupy alebo nie ;)
Napísať odpoveď