nelogycky vystup pri programe (C#)

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
axxis
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: nelogycky vystup pri programe (C#)

Príspevok od používateľa axxis »

axxis napísal:hej hej, stari dobri programatori :lol: :lol:
Banda 60-rocnych dedov, ktori nedokazu prekusnut fakt, ze C uz ani zdaleka nie je take terno ako kedysi byvalo a java so C#-pom ho prevalcovali vsade tam kde to ich konstrukcia dovoluje.
A ked uz chces byt okolo toho chytry tak by si mal vediet, ze automaticka sprava pamati je generalne lepsi pristup ako rucna sprava. A ak by si sa s tym aj tak psychicky nemohol vyrovnat tak si mozes v C# napisat blok nemanazovaneho kodu, kde pamat alokujes a uvolnujes sam.

P.S. Chcem tych starych dobrych programatorov vidiet v onom tom uzasnom C ako naprogramuju nejaky rozsiahly webovo orientovany system :D
Aky vyvojarsky podiel na trhu maju hry? A aka je pravdepodobnost, ze Ty kedy budes programovat hry? Ano, C je potrebne pre rychle rendrovanie grafiky a kde este?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

C/C++ je dobre vsade kde je potrebna rychlost - a to je dolezite vo vela veciach (brute force utoky, prakticke aplikacie teorie grafov, simulacie atd...)

ale chcem zdoraznit to co si zdoraznil aj ty a jojinkho asi nepochopil - tam kde to ich konstrukcia dovoluje nema C/C++ voci jave a sharpu ziadne vyhody...
sorien
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa sorien »

napriklad, ked chces poluzivat nove low levelove systemove api pod win nemas sancu v jave alebo c#, ms podporu pre c# nerobi a wrappery ani za 2 roky nie su pouzitelne :)
automaticka sprava pamati je generalne lepsi pristup ako rucna sprava :)
... no podla toho ci si mozes dovolit memory leaks alebo ee ;)
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojinkho »

Tak ide uz len o to ze vsetko su to napodobeniny C/C++ ... A tiez ten microsoft hovori sam za seba kvalitou...
Sice tieto jazyky poupratauju a spravia par veci za programatora ale zas tolko kodu obetujem pre rychlost a kvalitu:)
a k tomu C# neviem ako je to s jeho multiplatformovostou a k obom : Tiez sa v nich nerobia ovladace pre HW ale asi by sa ani nedali (toto neviem)
proste C++ sa zide uplne vsade, mozna nie vzdy bude najlepsia volba ale urcite nebude zla
a este taky jeden maly postreh napr. Eset asi najlepsi antivirak / firewall/ antispyware atd. vsetko dokopy sucastnosti, dobre platia a chcu iba C/C++ ano aj kvoli rychlosti a zatazi ale ja len tak
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

jojinkho napísal:Tak ide uz len o to ze vsetko su to napodobeniny C/C++
Nie napodobeniny. Vylepseniny. Nove technologie vznikaju v drvivej vacsine z potrieb, nie z rozmaru.
jojinkho napísal:A tiez ten microsoft hovori sam za seba kvalitou...
Povesti MS a spochybnovanie ich kvalit ma na svedomi windows ako taky. A ked si nastudujes nieco o architekture windows kernelu a o tom ake divociny musia robit kvoli spatnej kompatibilite pochopis tu nizsiu stabilitu. MS ma mimo windowsu kopu kvalitnych produktov.
jojinkho napísal:Sice tieto jazyky poupratauju a spravia par veci za programatora ale zas tolko kodu obetujem pre rychlost a kvalitu:)
Mozem vediet rozsah najvacsieho projektu aky si kedy robil?
jojinkho napísal:Tiez sa v nich nerobia ovladace pre HW ale asi by sa ani nedali (toto neviem)
Keby niekto velmi potreboval tak by sa dali. Ale v zasade by ten kod bol o tom istom (ziadne prednosti jazyka by sa nevyuzili). Preto na toto staci C.
jojinkho napísal:proste C++ sa zide uplne vsade, mozna nie vzdy bude najlepsia volba ale urcite nebude zla
Technologia pouzita na projekte zavisi od charakteru projektu samotneho. Neexistuje nieco ako "najlepsi jazyk". Ak si budem mat vybrat medzi C++ v ktorom bude vyvoj trvat o 1/3 dlhsie a C# v ktorom bude uzivatel cakat na nacitanie dat 6 sekund namiesto 5 volim sharp - v tomto pripade je C++ zla volba. Ak mam rezidentu distribuovanu aplikaciu ktora ma cim menej zatazit PC volim C++. Ak mam aplikaciu ktora ma par kritickych funkcii ktore potrebuju byt rychle a zvysok aplikacie ma charakter "cakania na uzivatela", napisem kriticke miesta v C++, vyexportujem dll, zvysok sharp. Ak potrebujem multiplatformovost a nepotrebujem turbo vykon tak java.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

za prve: windows je skvely operacny system ( podla mna naj a to som dlho robil aj s linuxom ) a neukazuje slabost Microsoftu, ale jeho silu ( koniec koncov uzivatelska zakladna o tom svedci )
za druhe
Ak mam aplikaciu ktora ma par kritickych funkcii ktore potrebuju byt rychle a zvysok aplikacie ma charakter "cakania na uzivatela", napisem kriticke miesta v C++, vyexportujem dll, zvysok sharp.
toto nepotrebujes, aj ked of kors mozes ( C je interoperabilne so c# ) ale naco by si to robil ked mozes pouzit toto:http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... s.71).aspx
FrewCen
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa FrewCen »

jojinkho napísal:Tak ide uz len o to ze vsetko su to napodobeniny C/C++ ... A tiez ten microsoft hovori sam za seba kvalitou...
Sice tieto jazyky poupratauju a spravia par veci za programatora ale zas tolko kodu obetujem pre rychlost a kvalitu:)
a k tomu C# neviem ako je to s jeho multiplatformovostou a k obom : Tiez sa v nich nerobia ovladace pre HW ale asi by sa ani nedali (toto neviem)
proste C++ sa zide uplne vsade, mozna nie vzdy bude najlepsia volba ale urcite nebude zla
a este taky jeden maly postreh napr. Eset asi najlepsi antivirak / firewall/ antispyware atd. vsetko dokopy sucastnosti, dobre platia a chcu iba C/C++ ano aj kvoli rychlosti a zatazi ale ja len tak
No poviem ti že Csharpové aplikácie my bežia i na linuxe. Zapnem Wine, alebo si v Mono vygenerujem tar.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

axxis napísal:za prve: windows je skvely operacny system
netvrdim ze nie je, len je (resp. v minulosti bol) mierne nestabilnejsi (co ma svoje opodstatnenie) a to je cela pricina povedomia "kvalit" MS...

uzivatelska zakladna je druha vec - to je skor sposobene marketingom a tym ze je to skutocne user-friendly system, ale sme dost OT vzhladom na povodnu temu
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

javatar napísal: netvrdim ze nie je, len je (resp. v minulosti bol) mierne nestabilnejsi (co ma svoje opodstatnenie) a to je cela pricina povedomia "kvalit" MS...

uzivatelska zakladna je druha vec - to je skor sposobene marketingom a tym ze je to skutocne user-friendly system, ale sme dost OT vzhladom na povodnu temu
cerveno oznacene je velmi dolezite...a okrem toho ja som s tym nikdy nemal problem ( jedinykrat ked som maval nejako casto BSOD bolo ked mi odchadzala zakladna doska ).
last OT :)
MarkMarusin
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa MarkMarusin »

no v prvom rade odpovedam na otazku ze ako dlho programujem - cca 6 mesiacov
v druhom rade by som chcel poprosit o inu verziu toho mojho kodiku lebo som cital kritiku ze je cudne napisany (nie som profik ale zaciatocnik)
dalej by ma zaujimalo ze ci by ste mi nemohli poradit dake studijne materialy (knihy, www.stranky) ohladom C#
a v neposlednom rade by som vas chcel poprosit ci by ste sa nemohli ist hadat niekam inam ze ktory programatorsky jazyk je lepsi , ved kazdy programator ma svoj nazor a takych diskusii najdete na nete mnozstvo vsak podla nich som si aj vybral jazyk.
a ako poslednu vec by som uz len podakoval za uzitocne rady ........ :D
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ja by som to napisal takto

Kód: Vybrať všetko

static void Main(string[] args)
        {
            string otoc = Console.ReadLine();
            otoc = new string(otoc.ToCharArray().Reverse().ToArray());
            Console.WriteLine("Otoceny retazec je: {0}", otoc);
            Console.ReadLine();
        }
ale ak to chces cyklami tak:

static void Main(string[] args)
        {
            string old = Console.ReadLine();
            string newString = "";
            for (int i = old.Length-1; i >= 0; i--)
            {
                newString += old[i];
            }

Console.WriteLine("otoceny string je je:{0}", newString);
            Console.ReadLine();
        }
MarkMarusin
Medium Expert
Medium Expert

konecne nieco k teme .
diky za posledny prispevok
ak mate niekto cas tak som tam polozil aj ine otazky
este raz diky
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

pytaj sa, ak budem vediet odpoviem.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Uz sa nato nemozem pozerat ,nehovorili ste tu o efektyvnosti ??

string str = Console.ReadLine();
Console.wrliteLine("otoceny string je {0}",str.Reverse());
automaticka sprava pamati je generalne lepsi pristup ako rucna sprava :)
S tymto nesuhlasim ,zevsi to dost na type problemu ,ktory riesis vo vsoubecnosti to pravda nie je. A z mem leaks to nema nic spolocne.

za prve: windows je skvely operacny system ( podla mna naj a to som dlho robil aj s linuxom ) a neukazuje slabost Microsoftu, ale jeho silu ( koniec koncov uzivatelska zakladna o tom svedci )
za druhe
Citácia:
Ak mam aplikaciu ktora ma par kritickych funkcii ktore potrebuju byt rychle a zvysok aplikacie ma charakter "cakania na uzivatela", napisem kriticke miesta v C++, vyexportujem dll, zvysok sharp.
toto nepotrebujes, aj ked of kors mozes ( C je interoperabilne so c# ) ale naco by si to robil ked mozes pouzit toto:http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa288474(v=vs.71).aspx
DLL v C/C++ su rychlejsie, okrem toho nemusis pouzit C/C++ ale napriklad aj Haskell, alebo jazyk ktory sa ti nato hodi. A optymylizovane C je urcite rychlejsie a menej pametovo narocne ako unsafe kod.

Osobne si myslim , ze vdaka pristupu naco C++ ved to nemusi byt realtime aplikacia, amame pomalsie aplikacie na modernych pocitacoch (3GH dualcore, 3GB RAM), ako pred desiatimy rokmy, ktore bezali na Pentuim 2 a 32MB ram a pritom robia to iste.

MarkMarusin: ako pozeram na tvoje kody, uc sa Pascal.
MarkMarusin
Medium Expert
Medium Expert

no ja uz som zacal v C# ale prave nastupujem na strednu skolu (odbor - priemyselna informatika) , tak tam bude aj Pascal .... opat zdoraznujem ze sa tomu nevenujem dlho a uz vobec nie aktivne aj ked v poslednej dobe som dost aktivny a chcem sa tomu venovat kazdu volnu chvilocku...... ale skor hladam ucebne materialy ... lebo sa nemam s coho ucit
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

harrison314 napísal:Uz sa nato nemozem pozerat ,nehovorili ste tu o efektyvnosti //pre boha :lol: ??

Console.wrliteLine("otoceny string je {0}",str.Reverse());
.

K tomu codu, mea culpa som nejako prehlaidol reverse uz na stringu, nabuduce budem viacej kukat na intellisense, anyway mas to zle. Pretoze hentie metody vracaju rozhranie IEnumerable takze vo vypise by si dostal iba nejaky systemovy nazov.
Ale toto mozes spravit

Console.WriteLine("otoceny string je {0}", new string(str.Reverse().ToArray()));
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Tak toto bol z mojej strany mega fail, hambim sa zato. Ja mam taketo meto metody predkodene ako extends metody ( Reverse, StripHtml,...).

MarkMarusin: C# je apsolutne nevhodny na ucenie sa programovat, dakde sa to uz preberalo, len si najdi temu ,ako zacat programovat.
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojinkho »

harrison314 napísal:Tak toto bol z mojej strany mega fail, hambim sa zato. Ja mam taketo meto metody predkodene ako extends metody ( Reverse, StripHtml,...).

MarkMarusin: C# je apsolutne nevhodny na ucenie sa programovat, dakde sa to uz preberalo, len si najdi temu ,ako zacat programovat.
Presne toto som sa tu snazil naznacit
FrewCen
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa FrewCen »

MarkMarusin napísal:no v prvom rade odpovedam na otazku ze ako dlho programujem - cca 6 mesiacov
v druhom rade by som chcel poprosit o inu verziu toho mojho kodiku lebo som cital kritiku ze je cudne napisany (nie som profik ale zaciatocnik)
dalej by ma zaujimalo ze ci by ste mi nemohli poradit dake studijne materialy (knihy, http://www.stranky) ohladom C#
a v neposlednom rade by som vas chcel poprosit ci by ste sa nemohli ist hadat niekam inam ze ktory programatorsky jazyk je lepsi , ved kazdy programator ma svoj nazor a takych diskusii najdete na nete mnozstvo vsak podla nich som si aj vybral jazyk.
a ako poslednu vec by som uz len podakoval za uzitocne rady ........ :D
Čo sa týka kníh.. Pozri sa na tabuľku logorow. V prvom <tr> máš link na - hľadať. Literatúra na C# sa tu už niekde riešila. Potom, ak to neomôže, kuknem na google, tam sú zväčša pod knihami komentáre + trialy kníh na google books.
Napísať odpoveď