O QoS tu už bolo viac tém ale ani v jednej sa neriešilo nič presne – nejaká skúsenosť a pod.
Takže: mám router, ktorý podporuje QoS ale nejako som ho nedokázal rozbehať. Ako na to? Pripájam obrázok ako vyzerá moje rozhranie QoS. Ide mi o to aby som jeden počítač v sieti obmedzil na dajme tomu nejakých 32 KB/s a ostaté aby išli normálne. Ako to nastaviť ale? Treba mať na pevno nastavené IP? Mám v podstate statické DHCP takže PC sa IP priraďujú na základe zapamätanej MAC adresy - IP sa nemenia.
ISP Bandwidth – to je snáď rýchlosť pripojenia od môjho ISP.
Undef IP Bandwidth – rýchlosť nedefinovaných IP.
Hm ale problém je v tom, že ako ich definovať? Aké IP? Tie, ktoré mám v sieti alebo na ktoré sa PC napája? Nechápem tomu:[
Rozsah IP mám 190.0.0.1 – 190.0.0.100, mám zapnuté statické DHCP. Zariadenia sú napájané na internet cez ethernet aj cez Wi-Fi. Internet mám pripojený do WAN portu, všetko správne nastavené.
Router: CC&C: WA-2204B; firmware: v1.4.6.IM
Ďakujem za seriózne odpovede.
Nemôžete udeľovať karmu, pretože Vám to administrátor zakáza
IP adresy tam musíš zadat ty který tenhle router přidělil daným PC a který teda zná (LAN clients ) . Jestli jsi myslel omezovat rychlost připojení k určitým internetovým serverům budeš to asi muset řešit nějak softwarově , ale nevím , pokud ti jde třeba o nějaký pomalý ( zatížený ) internetový servery který ti na pomalým připojení šly a teď někdy dou a někdy ne , tak to je problém TTL a to znamená měnit parametry připojení .
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Je to sice za NAT, ale ako ma potom tvoj router vediet, kam poslat paket s destination IP trebars 190.0.0.5, ked takato IP moze byt aj v internete aj na tvojej lokalnej sieti? Preto existuju privatne rozsahyFABi2 napísal:Mek > Áno viem že to nie je C-čkový "štandard". Keď si narážal na funkčnosť QoS tak takýto rozsah IP nemá ale vplyv na QoS. Je to za NAT takže samo o sebe je to privátna sieť...
Mek > Ani neviem z akého dôvodu som si vtedy nastavil bé-sieť... :] Tak už fičím na cé-čkovej sieti 192.168.bla.bla... Tá bé-čková mohla teoreticky robiť aj „zamŕzanie“ netu, nie? Občas ako by som stratil „signál“ a net ostal stáť. Ak som dal refresh potom to šlo...
BTW: Ale keď mám taký istý rozsah aj pred NAT aj za NAT tak by to nemalo vadiť... Veď router vie, ktorý PC „kam patrí“ podľa MAC adries v sieti za NAT-kom, nie?! Poznám nespočetne veľa ľudí, ktorí majú tiež napríklad cé-čkovú sieť a za NAT-kom zasa céčko...
BTW: Ale keď mám taký istý rozsah aj pred NAT aj za NAT tak by to nemalo vadiť... Veď router vie, ktorý PC „kam patrí“ podľa MAC adries v sieti za NAT-kom, nie?! Poznám nespočetne veľa ľudí, ktorí majú tiež napríklad cé-čkovú sieť a za NAT-kom zasa céčko...
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Nejde o masku siete, ale o rozsah aky pouzivas, resp. nepouzivas. Dalej sa o tom nebav, mas v tom hokej.
jeden priklad: pojdes na stranku, ktora bezi cistou nahodou na servri s adresou 190.0.0.1. Paket pride na router, router pozrie aka MAC adresa prislucha IP adrese 190.0.0.1 a zisti, ze taku adresu uz v MAC tabulke ma - tvoj PC. Takze packet posle spat na tvoju PC. Finito.
jeden priklad: pojdes na stranku, ktora bezi cistou nahodou na servri s adresou 190.0.0.1. Paket pride na router, router pozrie aka MAC adresa prislucha IP adrese 190.0.0.1 a zisti, ze taku adresu uz v MAC tabulke ma - tvoj PC. Takze packet posle spat na tvoju PC. Finito.