nenačíta mi externy disk

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

nenačíta mi externy disk

Príspevok od používateľa retkvic »

Čaute ,stala sa mi taká vec.Mám už niaky ten rok externý disk my passport od WD.Dnes po dlhšej dobe som si chcel z neho niečo pozrieť a aká nemilá vec.Normálne som ho zapojil do usb (čiže podotýkam je to 2.5 disk z napájaním cez usb konektor) no a začul som pri načítavaní niake divné zvuky počuť ho pracovať ako klasicky keď sa načítava disk ale znie to akoby mu tam nešlo preskočiť niaku partíciu alebo čo a po chvíli to prestane, už sa nepokúša o nič akurát svieti kontrolka ,že je pripojený ale v správcovi diskov sa nezobrazí.Akurát po prvý krát keď som ho pripojil sa nainštaluje ako nový disk ako by som ho predtým ešte nemal nainštalovaný.
Takže čo teraz s ním dá sa ešte niako rozchodiť alebo môže byť na ňom poškodené niečo mechanické vo vnútri? Mal som na ňom zálohované dokumenty z PC a hlavne programy a veci zo školy.Takže tie dáta mi budú určite chýbať.
Takže čo by ste mi doporučili hm?Niečo som už čítal o tom že by mohol byť disk už v RAW stave ale neviem či teda je a ako by som z neho dostal aspoň tie dáta ak sa to teda ešte dá.
Poraďte niekto lebo posledná možnosť je ísť do PC servisu.
terrens
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: nenačíta mi externy disk

Príspevok od používateľa terrens »

Skús to prebehnúť programom HD Tune- výpis kontroly S.M.A.R.T. Podľa toho môžeš zistiť závadu a aj ju (ne)vyriešiť.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Tak skúsil som ten HD Tune no moc ma to nepotešilo, kontrolu (S.M.A.R.T.) mi ani neurobilo a ani ďalšie kontroly tak neviem presne čo to znamená .Znamená to ,že disk je nečitateľný alebo je to stále tou mechanickou závadou?
Pripájam 2 obrázky z kontroly.Divné na tom je to,že mi pri 120 gB disku ukazuje akúsi absurdnú veľkosť 2199gB.
No a sken chýb hneď od začiatku vyhadzuje samé chyby.Tak či je to tým,že nenačítalo disk alebo skutočne sú tam tie chyby.
Mohol by som tu ešte nahrať aj zvuk čo to robí keď ho zapojím aby ste amli lepšiu predstavu ale neviem ako by som to tu uploadol.

Teda some ideas ?
Prílohy
Snap1.jpg
Snap2.jpg
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

neda sa ti vytiahnut ten disk a zapojit priamo do pc?
Napísať odpoveď