Nenačítanie stránok

Všetko ohľadom Linuxu...
DjBass
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nenačítanie stránok

Príspevok od používateľa DjBass »

Čafte. Dnes v škole som nb napojil na školský net s DHCP... všetko pekne išlo. Prišiel som domov, napojil net a nejak mi nechce načítať weby. Načí ta mi iba google. Môžem cez neho vyhľadávať hocičo a nájde mi to. Ostatné weby zobraziť nejdú vôbec. Pripojí ma aj na ICQ. Vo wine mi to ide všetko v pohode. Neviete, v čom by mohol byť problém?... mám Ubuntu.
krasko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa krasko »

cisty tip, mas zle nastavene nameservre. to by vysvetlovalo funkcnost IM a nefunkcnost browsera..a preco ti ide google, to fakt netusim.

skus ci ti prelozi domeny, daj si napr host <dakadomena.tld> (pripadne ich skus viac).

v pripade, ze preklad bude neuspesny, nastav spravne nameservre, subor /etc/resolv.conf, syntax nameserver <ip>.
ST1GD3R
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ST1GD3R »

Hmm vieš prečo to môže byť? Google ti síce načíta ale preto lebo to je malá stránka takže ju načíta rychlo nastav si DNS server v /etc/resolv.conf to isté robilo aj mne google uplne poho ICQ tiež len weby šli pomaly. Stačí len config /etc/resolv.conf a bude to. A predpokladám že máš net od T-COM.
krasko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa krasko »

popis problemu je, ze stranky sa nenacitaju vobec, na co nemoze mat vplyv rychlost pripojenia :nono:

pripadne, ak mozem v ramci sebevzdelavania mensiu otazku, ako sa ti na zaklade popisu problemu podarilo vydedukovat o ake pripojenie sa jedna?
ST1GD3R
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ST1GD3R »

Ja som mal normálne net od T-COM a zapol som linuxa. A proste dal som google načítalo. Dal som dsl.sk asi načítavalo minútu alebo vôbec. ALe keď som dal DNS serveri fičalo to všetko tak ako malo. :)
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Nie, od T-comu net nemám. Trošku som popozeral po nete a vyriešil to tento príkaz.
sudo ifconfig eth0 mtu 1400
Napísať odpoveď