Nenabootuje Windows Vista + Ako sa prekopirovat data z HDD
Nenabootuje Windows Vista + Ako sa prekopirovat data z HDD
Prosim vas o pomoc, je to surne.Jeden chlapik mi dal ntb s operacnym systemom Windows Vista Home Premium, pravdepodobne 32 bit. Nenabootuje ale vyhodi error ktory je v prilohe. Prvykrat mu to urobilo ked nieco kopirovalo na pamatovku a vypol pc. Odvtedy mu to robi. Neviete co s tym? Ma tam aj nejake dokumenty ktore chce zachranit. Nemam CD od Windows Visty.
Re: Nenabootuje Windows Vista
Co sa stane, ked stlacis enter?
Skontroluj, ci nie je odpojeny/ci je dobre zapojeny hdd...
Skontroluj, ci nie je odpojeny/ci je dobre zapojeny hdd...
Ked stlacim enter tak vypise to iste. HDD je zapojeny dobre lebo ked som bol v LIVE Linuxe tak som mal k nemu pristup a dalo sa aj subory otvarat. HD tune mi aj nasiel par chybnych sektorov. Mozno takych 7.
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2011, 6:56)
OK uz mam Vista CD. Dal som tam opravit pc a dal som Startup Repair. Nakoniec vypisalo, ze nemohlo opravit chyby. Potom som dal prikazovy riadok a prikazy: bootrec.exe /fixmbr , bootrec.exe /fixboot. Ani to nepomohlo. Tak to asi budem muset preinstalovat. A teraz mam dve nasledovne otazky. Ako dostat z toho ntb data? Dokumenty atd... A ci vy viete najst na tento ntb drivre, lebo ja ani velmi nie.
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2011, 6:56)
OK uz mam Vista CD. Dal som tam opravit pc a dal som Startup Repair. Nakoniec vypisalo, ze nemohlo opravit chyby. Potom som dal prikazovy riadok a prikazy: bootrec.exe /fixmbr , bootrec.exe /fixboot. Ani to nepomohlo. Tak to asi budem muset preinstalovat. A teraz mam dve nasledovne otazky. Ako dostat z toho ntb data? Dokumenty atd... A ci vy viete najst na tento ntb drivre, lebo ja ani velmi nie.
ahoj... mam taky problem chcem sa spytat co je lepsie win 7 alebo vista.... a ci 64bit alebo 32bit verzia ???
Napis aku mas velku RAM-ku. Obecne je lepsi Windows 7 avsak neviem ci nan budu aj drivre pre tvoj NTB / PC.
no mam pc... AMD atlon II x2 2.90 ghz
4 gb ram
ati radeon hd 5500
//autoeditácia príspevku (23 Jan 2011, 12:19)
ako z ovladacmi nemam problem tiem mam na CD co mam novy comp
4 gb ram
ati radeon hd 5500
//autoeditácia príspevku (23 Jan 2011, 12:19)
ako z ovladacmi nemam problem tiem mam na CD co mam novy comp
kludne tam daj 64bitovu sedmicku, a ovladace tahaj zo stranky vyrobcu pretoze vychadzaju novsie verzie teda mozu byt opravene nejake bugy(alebo sa nejake mozu potom objavit
)
dik... takze akoze mam tam teraz tu sedmicku len som cel vedet ci neni vista lepsia..... a nevies dake stranky na 64bit software?
Vista neni lepsia
... Tato tema je o probleme ktory zapricinila Vista a IMO by ho Win 7 nezapricinil. A software, no najlepsie bude ked budes davat do google presne dany software ktory potrebujes a tak ho najdes aj v 64-bit (ak je)
dik za rady.....

-
drdi21
Star
- Kontaktovať používateľa:
pokiaľ maš po ruke kit na dva pol palcové hdd tak ho šupni donho a stiahni odtiaľ čo potrebuješ. a potom ho sformatuj. pripoj naspať do ntb a naistaluj nanovo windows.
a ak nemáš tak použi nejaké live cd windows xp. nabootuj pripoj externý hdd a stihni subory. potom možeš instalovať v klude nový windows.
a do tretice. pokiaľ nemaš možnosť urobiť ani jednu s predchádzajúcich možnosti tak naistaluj na ten disk uplne nový windows bez formatovania a stiahni potom cez neho potrebné subory.
ale každopádne odporučam full format disku a novu instalaciu.
a ak nemáš tak použi nejaké live cd windows xp. nabootuj pripoj externý hdd a stihni subory. potom možeš instalovať v klude nový windows.
a do tretice. pokiaľ nemaš možnosť urobiť ani jednu s predchádzajúcich možnosti tak naistaluj na ten disk uplne nový windows bez formatovania a stiahni potom cez neho potrebné subory.
ale každopádne odporučam full format disku a novu instalaciu.
Uz som skopiroval nieotre veci cez Live Linux. Ale pri nikeotrych veciach mi hodilo chybu a nieslo vsetko skopirovat, aj ked pravda je ze naslo par vadnych sektotov v HDD. Myslis ze Live XP je lepsie ako Live Linux?
-
drdi21
Star
može to byť aj tými vadnými sektormi... skus ich dať opraviť... či to nepojde...
mne osobne sa robi lepsie cez live cd xp-ečka, kedže s linuxom nemám dajak extra skusenosti... a som nanho zvyknutý.
a ak nie tak vytvor nový oddiel na tom hhd, kde su a skus ich tam prekopirovať a z toho noveho oddielu skopiruj na externý disk.
mne osobne sa robi lepsie cez live cd xp-ečka, kedže s linuxom nemám dajak extra skusenosti... a som nanho zvyknutý.
a ak nie tak vytvor nový oddiel na tom hhd, kde su a skus ich tam prekopirovať a z toho noveho oddielu skopiruj na externý disk.
A ako ich mam dat opravit tie sektory?
-
drdi21
Star
daj na ten disk pravým tlačidlom a klikni na vlastnosti.
prejdi na kartu nastroje. na tejto karte vyber hned prve: Kontrola chýb a daj skontrolovať. potom ti vyskoči tabuľka možnosti kontroly a zaškrtni vyhladať chybné sektory a pokusiť sa ich opraviť. počkaj kým to spraví a snad sa to podarí. a potom by už malo isť kopírovať
prejdi na kartu nastroje. na tejto karte vyber hned prve: Kontrola chýb a daj skontrolovať. potom ti vyskoči tabuľka možnosti kontroly a zaškrtni vyhladať chybné sektory a pokusiť sa ich opraviť. počkaj kým to spraví a snad sa to podarí. a potom by už malo isť kopírovať
JJ ale... to myslis ako v tom Live XP?
-
drdi21
Star
jj ... myslim to v tom ...
ale pokiaľ maš len linux poruke tak neviem, ti poradiť... nech to skusi niekto kto skusenosti linuxom
edit : // resp. pozri či niečo podobne nie je aj v linuxe... ale pokiaľ sa ti s tým nechce baviť tak skus to s tou particiou
ale pokiaľ maš len linux poruke tak neviem, ti poradiť... nech to skusi niekto kto skusenosti linuxom
edit : // resp. pozri či niečo podobne nie je aj v linuxe... ale pokiaľ sa ti s tým nechce baviť tak skus to s tou particiou
Nie ved v pohode, zozenem WinXP live
-
drdi21
Star
a este otázka ked pustiš to cd s jehovisom dnu a daš novu instalaciu tak to nejde ?:) lebo takči tak to budeš musieť instalnuť nanovo 
A aky OS sem mam dat? Mam dat 7 kedze dotycny ma volaco menej ako 1 GB RAM (tusim 896MB)? Notebook je vyuzivany na fotky filmy a browsovanie.