Nenahlasenie nehody do 15dni

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nenahlasenie nehody do 15dni

Príspevok od používateľa kukiak »

Pred cca mesiacom sme mali nehodu, pri cuvani.. Bola ja privola policia, kedze pani si chcela uplatnit skodu z havarijnej poistky. Ta to zdokumentovala, ofotila a dostal som pokutu.. Teraz prisiel domov papier, aby sme dodatocne vypisali vin,farbu,typ,spz a podobne parametre toho poskodeneho auta a ze nam hrozi preplatenenie celej skody na tom aute z vlastneho.. Bol som totiz v tom, ze ked bola privolana policia, tak do poistovne ist netreba, navyse to slo z jej havarijnej.. no asi moja blbost.

Nemam ani kontakt, na tu zensku, ona si len zapisala moje cislo.. potom sa uz neozvala.

Krista ma s tym niekto skusenosti a ci mi fakt hrozi preplatenie celej tej skody??
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nenahlasenie nehody do 15dni

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

no po prve, na uplatnenie skody z havarijky nie je potrebna policia... staci ohlasit skodu na poistovnu, ktora nasledne zabezpeci obhliadku, ty to das opravit a zasles fakturu, ktoru ti po odratani spoluucasti preplatia...

a po druhe, pokial si ty sam poisteny, nevidim dovod, preco by si to mal cele preplacat... aj od toho je zakonne poistenie...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

to som sa tej pani snazil vysvetlit, lenze nie, ona trva na zavolani policii, ked tam mala tuknute dvere.. policajti chceli 300eur od nas ako pokutu, za porusenie neviem akeho paragrafu o cuvani.. Nakoniec to skoncilo za 100e.. Problem je ten, ze sme to mali vraj nahlasit svojej poistovni do 15dni, to sme neurobili a teraz prisiel ten papier.. teraz ak sa poistovna, zacne ohradzat ze sme to mali nahlasit do tych 15dni a bude to chciet nahradit, fakt ma asi je***.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

znamy hlasil totalku oficialne az po dvoch mesiacoch, takisto bol pouceny o tej 15dnovej lehote, ale poistovna ziadne problemy nerobila, ani priamo pri osobnom hlaseni sa nikto nepozastavoval... takze klud, povedal by som, ze mas dobru sancu... ak nie, vyhovor sa na to, ze si bol napr. odcestovany alebo hospitalizovany... hadam to preverovat nebudu... GL
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

nebudem zakladat druhu temu tak to napisem sem snad to nevadi

takze vcera sa mi stala mensia nehoda isiel som si po svojom pruhu po hlavnej ceste cez krizotavatku kde sa pripajalo cez kolajnice druhe auto no a zjavne si ma nesvimla a napalila mi te to teta do boku auta

ale teraz ktomu co chcem nevoleli sme policiiu lebo mam len prehnute dvere a cely oskrety bok od predu az dozadu

niesom majtel vozidla ale iba vodic ktory to auto pouziva chcem sa spytat mam si tu skodu vymahat ja alebo majtel vozidla? ona to uz nahlasila do svojej poistove ze sposobila nehodu atd.
maj.kl
Star
Star

Príspevok od používateľa maj.kl »

som podobne... pri cúvaní som ťukol na Yarise ženskej zadné dvere, bola zavolaná polícia, platil som 2Oeur pokutu aj to s povinnosti mi ju musel dať... do poisťovne som to nahlásil tento pondelok, a nehoda sa stala 22.12.2O1O... zatiaľ mi nikto nevolal z poisťovne, rovnako si to tá pani dala spraviť z havarijnej... uvidíme, pracovníčka v poisťovni (kooperativa) mi povedala, že budem asi platiť pokutu, ked videla dátum nehody, (začudovala sa riadne)... no zatiaľ stále nič...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

U mna to v kooperative nakoniec skoncilo bez nejakeho postihu. Inac sranda, ze si vyfasoval 20 a ja skoro 300e :D
Mato Tesar
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Mato Tesar »

zdravim! Treba byt zodpovedny za svoje ciny a hlavne hned ostat na mieste!!! Ved naozaj ide len o skodu z poistky - a nikto nebude nic platit (max. sa vynnikovi zrusi bonus za bezskodovy priebeh - ale tak to by mal byt detail a pravdou je ze tieto "udalosti" sa uz v poslednej dobe stavaju na kazdom kroku - cim viac je aut, tym viac bude aj toho...)

Pointou je ze ty co z miesta odijdu - ja si myslim ze netusia ze ide o hlupy administrativny ukon aby aspon tak nahradili poskodenemu prasklinku alebo hocijaku skodu!!! Netreba do drobnych veci zatahovat policajtov a hlavne udavacov, ktori mozu byt nazlosteny ze si v minulosti tiez nasiel skodu na aute bez vinnika.

V prvom rade treba ludi naucit (aj na autoskolach - my sme take poucenia nemavali) ze skodova udalost je skor administrativa ako pokuta ci vydaj penazi... naozaj ovela nejde... stava sa!

Ja mam na aute uz asi 4 preliaciny - iba o jednej viem kto bol vinnik a poviem pravdu - tie preliaciny auto preziju, takze nad tym sa rozculovat je asi iba strata mojich nervov.

Mam vsak otazocku:
- co ak narazim do auta, ktore na danom mieste nemalo co robit a nebolo osvetlene. Totiz pri cuvani som jemne-jemnucko tukol auto, ktore stalo subezne s radom zaparkovanych vozidiel a ja som v spatakoch videl len tie auta v rade - resp. som sa na nich orientoval. Ak by sa volala policia pravdepodobne by aj dotycny dostal pokutu za nespravne zaparkovanie, ci nie? Nepoznam presne sucasne pravidla ale nemalo by auto pri zastaveni mat aspon parkovacie svetla?
Ozaj nemate typ co by mohla stat oprava malickej preliacinky na renaulte thalia?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Podla mna vinnikom budes v prvom rade len a len ty a odvolaju sa na to, ze ak nemas dobry vyhlad z vozidla, si povinny si prizvat dalsiu osobu co ti s tym pomoze.
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

na sme bolo video ako nakladiak/dodavka odrazil zaparkovanemu autu spatak.To auto trcalo do jazdneho pruhu, v ktorom nemohlo parkovat. Ale vina pripadne asi vodicovi co to odrazil.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

kukiak napísal:U mna to v kooperative nakoniec skoncilo bez nejakeho postihu. Inac sranda, ze si vyfasoval 20 a ja skoro 300e :D
Ja som mal podobný incident, len s tým, že som nezaplatil policajtom nic. Policajtov sme nevolali ale došli sami lebo stáli v kolóne, ktorá sa nehodou vytvorila tak sa došli pozrieť. Ja som cúval, z parkoviska v jednosmerke, ženska išla okolo mal som výstražné a ešte tetuška čo vyberala parkovné mávala rukou na ženskú čo ma trafila aby zastavila aby som mohol vycúvať. Stretli sme sa akurát v momente kedy ženská pozerala na tu tetušku, že čo jej to za voloviny máva :) Náraz to bol v celku riadny bez brzdnej dráhy. Ja preliačené zadné dvere, nárazník dovnútra, rozbité PZ svetlo (Felicia Pick UP), žena prasknutý nárazník, rozbitý PP reflektor, blatník v tvare A (VW Caddy). Nevedeli sme sa dohodnúť na vinníkovi tak policajti určili mňa pretože som si mal prizvať náležite poučenú osobu aby mi ukázala či cúvať môžem. Tetuška čo vyberala parkovné nebola podľa policajtov náležite poučená a nie je kompetentná aby zastavovala vozidlá pre niekoho kto chce vycúvať. Po niekoľkých telefonátoch sme sa dohodli, že si každý dá svoje auto opraviť na vlastné náklady, takže policajti nerobili žiadne úkony spojene s dokumentáciou nehody.
Napísať odpoveď