Nepokoje v Británii
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nepokoje v Británii
Veruže máš pravdu, treba s nimi zaobchádzať tvrdo a štátna moc musí ukázať svoju silu http://www.sme.sk/c/6023344/britska-vla ... tovat.html a zdá sa, že sa k tomu aj chystá. Škoda len, že dám krk na to, že sa ozve banda retardov z Amnesty International a určite aj jej klony a budú vrieskať, že je to neľudské a že ich budú deportovať do krajín, kde sa porušujú ľudské práva (odkiaľ oni prišli do UK a aj tak neboli s niečím spokojní) a podobný balast. Už sa teším.
Prečo sa to rabovanie dialo???? Že by preto, že sa hromada asociálov rozhodla obohatiť na úkor iných a spravoť nejaký bordel, nech je prča???? Ak takéto niečo schvaľuješ, tak potom si úplne rovnaký ako tá banda zlodejov....hughito napísal:Tak som si túto tému trochu pozrel aj z iných zdrojov, ako z tradične pravicovo-neoliberálneho pohľadu na svet.
Nejde tu o to obhajovať priamo výtržníctva či rabovanie, ale skôr o to pochopiť, prečo sa takéto niečo vôbec deje.
Posledných pár článkov na svojom blogu tomu venuje jaime, ide zväčša o preklady článkov od priamych účastníkov = http://www.jaime.cz/ a potom odporúčam aj sekciu k tejto téme na blistoch = http://blisty.cz/list.rb?id=346
Pinhead: tvoj až chorobný zápal všetko riešiť násilne a zbraňami sa opäť prejavil, akože nehnevaj sa, ale dávať tu také videá je už riadne na hlavu. Briti vykynožili v Indii toľko ľudí, len preto, lebo sa búrili proti britskej moci.
To video zachytáva masakru na na mieste Džalianvala Bagh, kde dal generál Dyer rozkaz strieľať do davu ľudí - strieľalo sa v kuse 10 minút, lebo rozkaz na ukončenie streľby ani nebol počuť. Podobných rozkazov v tom mesiaci po Indii bolo 36.
Naozaj super riešenie Pinhead, prečo tam nepovolať armádu, generálov Dyerov, a nech tam všetkých postrieľajú, že ? Veď s buričmi treba zaobchádzať tvrdo a štátna moc musí ukázať svoju silu.
Ten marxistický web som is prečítal - sorry, ale obhajovať obyčajné zlodejstvo politikou a nadávaním celý svet je úplne scestné....
Tak môj zápal riešiť veci násilím??? Tu sa práve mýliš.... V zásade sa snažím vždy riešiť veci pokojne jednaním.... Ale pokiaľ niekto napriek opakovaným výzvam robí stále chobotiny a má totálne v prdeli - tak potom platí - na hrubé vreco hrubá záplata.... z morálneho hľadiska by za silové riešenie a jeho prípadné následky zodpovedali
sami zlodeji, keďže mali možnosť aj nerobiť sprostosti, ale zjavne si povedali "je*eme na na to"..... Holt, príčina - následok, nič viac, nič menej....
Ako vidím, na moje videjko si sa aj pekne ideologicky pripravil - to sa cení.... ale ako vidíš, malá jednotka dokázala bez väčších problémov potlačiť aj veľkú nepovolenú demonštráciu....
O povolaní armády a postrieľaní zlodejov.... Za povolanie armády bola behom týchto násilností dosť veľká časť britskej verejnosti, takže len o môj nápad sa nejedná..... A k tomu zastreleniu zlodeja - morálnu stránku veci sme už rozoberali, takže v podstate áno, zlodej sa rozhodol konať chobotiny, je to jeho slobodné rozhodnutie a z toho vyplývajú aj dôsledky (v tomto prípade veľké "riziko z povolania")..... A ďalšia vec, zastrelením sa problém rieši definitívne, nakoľko je odôvodnený predpoklad, že zastrelená osoba sa kriminálnej činnosti už venovať v budúcnosti nebude.... Hypotetické úvahy ako ušetrenie štátnych výdavkov, keďže zosnulým sa už sociálky nevyplácajú, tu ani rozoberať netreba....
Ono celý problém je v takzvanom Welfare state a v tom, že takýto štát svojou politikou zákonite spôsobuje vznik asociálnej vrstvy závislej len na sociálnom systéme (teda logicky peniaze ukradnuté štátom pracujúcim na daniach).... ktorá začne považovať sociálne dávky za nejaké svoje prirodzené právo, odmieta pracovať a pri obmedzení dáviek od štátu robí násilnosti....
Áno, samozrejme, sa to stalo len preto.Prečo sa to rabovanie dialo???? Že by preto, že sa hromada asociálov rozhodla obohatiť na úkor iných a spravoť nejaký bordel, nech je prča???? Ak takéto niečo schvaľuješ, tak potom si úplne rovnaký ako tá banda zlodejov....
Asociáli sa rozhodli, že pôjdu kradnúť + na dôvažok porobiť nejakú zlobu. Áno, vivat jednoduchý pohľad na tieto udalosti. Ak je niekto zlodej, tak kradne stále, kradne v obchode, prepadáva ľudí, vylupuje banky. Toto je úplne o niečom inom, úplne iný sociálny fenomén, ktorý má nejaké dôvody a nedeje sa len v Anglicku, deje a dial sa rôzne inde po svete. Ale tak samozrejme, najľahšie je označiť týchto ľudí za zberbu, asociálov, zlodejov a vôbec sa nezamyslieť na tým, prečo sa také niečo vlastne deje.
Neviem či má zmysel nejaká diskusia k tomuto vôbec, keďže vychádzame u úplne iných "ideologických" pozícií. Ja som chcel k tejto téme len prispieť aj s inými zdrojmi a pohľadmi na tieto udalosti, pre tých, čo majú záujem hľadať informácie aj z iných zdrojov, nie len z pravicovo-neoliberálnych. A marxistický web ?
Ďalej nech si už robí každý závery sám.