Nereaguje windows
-
nika147
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Nereaguje windows
Zdravím. Mám jeden veľký problém. Dnes som dala defragmentovať oba lokálne disky cez Advanced System Care a potom som nainštalovala Ad-aware, ktorý chcel reštartovať pc, tak som ho reštartovala. Problém je, že odvedy je nenormálne pomalý a vôbec nereaguje. Zapol sa, chcela som dať skenovať Ad-awareom, ale sekol a win prestal reagovať. Nešla štart lišta, ctrl ald del, ctrl alt esc, ani prieskumník proste nič nereagovali ani spustené programy ani programy z plochy, vyhodilo mi tabuľku"Aplikácia windows prestala reagovať, ak počkáte program môže znova reagovať, chcete ukončiť proces?" pri zadaní ukončiť alebo storno celý sekol a musela som ho nasilu vypnúť a spustiť v safe mode. Dala som skenovať ESETom aj Ad-aware, našli mi nejakých trojanov (mama mi nasťahovala bullshity), vymazala som ich a rátala s tým, že po reštarte pôjde ale stále nič. Vždy ak nejaký program spustím, alebo len otvorím štart, zamrzne a dá sa len nasilu vypnúť gombíkom a normálne funguje len v safe mode. Prosím poradíte mi niekto čo s tým? Včera išiel úplne normálne a dnes toto. (je pravda že včera bola na ňom po mne mama).
A ešte taká OT otázka, ako môžem ako správca nastaviť, aby sa na inom konte nemohli sťahovať súbory? Aby to pýtalo moje heslo.
A ešte taká OT otázka, ako môžem ako správca nastaviť, aby sa na inom konte nemohli sťahovať súbory? Aby to pýtalo moje heslo.
-
hojko
Site Admin
Re: Nereaguje windows
Defragmentacia s tym nema nic a podla mna ani Ad-Aware, skor je problem v trojanoch. Ako riesenie mozes skusit to, ze v nudzovom rezime (safe mode) to preskenujes cez Eset, Ad-Aware, pripadne skus Malwarebytes Antimalware, vycisti to, restartni a uvidis. Popripade v nudzovom rezime odinstaluj to co si instalovala, teda Este, Ad-Aware... Tiez by bolo dobre sa pozriet co sa ti spusta po starte. Daj si start - spustit a napis tam "msconfig" (bez uvodzoviek), daj enter, klikni na po spusteni (startup) a roztiahni prvy a treti stlpec, aby bolo vidiet nazvy. Podla toho obrazku mozno nieco zistime...
-
hrban
Addict
hoď sem log aspoň z HJT.
plus screen z HDTune, status/health a error scan, ale podľa mňa odchádza disk.
k OT otázke, stačí mame spraviť User account a pobrať jej všetky práva, ale to tiež niekedy na víry nestačí.
k OT otázke, stačí mame spraviť User account a pobrať jej všetky práva, ale to tiež niekedy na víry nestačí.
-
nika147
Expert
No to bolo prvé čo som urobila, nepomohlo. Programy pri spustení si strážim stále, mám tam len potrebné programy (bullshity od microsoftu a intelu, eset, ASC, nvidia experience a realtek, rainmeter a stardock), takto to mám ponastavované vyše roka, s tým by problém nemal byť.hojko napísal:Defragmentacia s tym nema nic a podla mna ani Ad-Aware, skor je problem v trojanoch. Ako riesenie mozes skusit to, ze v nudzovom rezime (safe mode) to preskenujes cez Eset, Ad-Aware, pripadne skus Malwarebytes Antimalware, vycisti to, restartni a uvidis. Popripade v nudzovom rezime odinstaluj to co si instalovala, teda Este, Ad-Aware... Tiez by bolo dobre sa pozriet co sa ti spusta po starte. Daj si start - spustit a napis tam "msconfig" (bez uvodzoviek), daj enter, klikni na po spusteni (startup) a roztiahni prvy a treti stlpec, aby bolo vidiet nazvy. Podla toho obrazku mozno nieco zistime...
Tak som ho v safe mode obnovila zo zálohy pred inštaláciou ad-aware, spustil sa normálne a ide, skúsim ad-aware nainštalovať znova a potom ho ešte raz prebehnem v safe mode a večer dám vedieť že ako.
Co je HJT?hrban napísal:hoď sem log aspoň z HJT.
Screeny hodím neskôr, najprv vyskúšam to preskenovať, dúfam že zaberie a dúfam že sa s tým diskom mýliš.
OT:Má vlastné konto, aj som tam pred rokom niečo nastavovala, ale už nepamätám kde som to našla -_-
EDIT: Eset mi v safe mode asi nič nenašiel, lebo sa okno hneď po dokončení vyplo a v karanténe nemám nič. Ad-aware mi v safe mode nejako štrajkoval (stiahla som inú verziu ako prvý krát), tak som ho dala skenovať v normal mode a vypla som všetky nepotrebné procesy čo sa dali (ostali len tie čo sú aj v safe mode + tie čo sa nedali vypnúť), našiel 1 trojana, vymazala som ho. Scanovala som aj ADWcleanerom, nič nenašiel.
+prikladám scan z HDtune.
PC už ide aj v normálnom režime, len je veľmi pomalý. Zapína sa aj 5 minút (predtým mu to trvalo cca minútu), po spustení treba ešte pár minút počkať, lebo ináč nereaguje.
-
hojko
Site Admin
Je to HijackThis: http://download.cnet.com/Trend-Micro-Hi ... 27353.html
-
hojko
Site Admin
Je tam velmi vela toho (20 suborov), kde je file missing, teda sa ten subor uz nenachadza v danej ceste. To by trebalo opravit, resp. zmazat. Zaroven skus cez ovladaci panel vypnut automaticku aktualizaciu Javy, vypni automaticky start uTorrentu a tiez vypni cely Advanced SystemCare. Docasne by som pozastavil aj Skype, Apple...
-
nika147
Expert
Ked v HJT odškrtnem všetko kde je file missing a dám fix chcecked, nič sa nestane. Po druhom skene mi ukáže presne to isté.
Skype a Apple mám vypnuté, Javu, ASC a uTorrent som taktiež vypla, ale stále sa zapína pomaly. Už to síce nie je 5 minút ale je to oveľa dlhšie ako pred pár dňami.
Skype a Apple mám vypnuté, Javu, ASC a uTorrent som taktiež vypla, ale stále sa zapína pomaly. Už to síce nie je 5 minút ale je to oveľa dlhšie ako pred pár dňami.
-
hrban
Addict
osobne by som odstránil punkbuster... medzi softwaerom je to jedno obrovské hovno čo i tak proti cheaterom nefunguje, len sa zvykne dosrať a zaberá procesor a scanuje pamäť aj keď hra je dávno vypnutá.
tu je návod ako to odinštalovať, následne to môžeš skúsiť reinštalovať ak to potrebuješ k hraniu online hier čo to vyžadujú.
PnkBstrA.exe is normally a legit file. However, it can also cause problems.
Do the following and see if it helps.
Download the following program:
http://www.evenbalance.com/downloads/pbsvc/pbsvc.exe
Open the program above and click the "Uninstall" button. This will remove the PnkBstrA.exe and PnkBstrB.exe service.
Some may need to rmove the registry entries.
Go to START --> RUN .. type regedit
search in these parts
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Controlset001\Sevices look for PnkBstrA PnkBstrB and PnkBstrK .. just right click on the folder listed on the left and delete.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Controlset003\Services look for PnkBstrA PnkBstrB and PnkBstrK .. just right click on the folder listed on the left and delete.
Also in C:\windows\system32\drivers is PnkBstrK.sys .. safe to delete.
Regards Howard
tu je návod ako to odinštalovať, následne to môžeš skúsiť reinštalovať ak to potrebuješ k hraniu online hier čo to vyžadujú.
PnkBstrA.exe is normally a legit file. However, it can also cause problems.
Do the following and see if it helps.
Download the following program:
http://www.evenbalance.com/downloads/pbsvc/pbsvc.exe
Open the program above and click the "Uninstall" button. This will remove the PnkBstrA.exe and PnkBstrB.exe service.
Some may need to rmove the registry entries.
Go to START --> RUN .. type regedit
search in these parts
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Controlset001\Sevices look for PnkBstrA PnkBstrB and PnkBstrK .. just right click on the folder listed on the left and delete.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Controlset003\Services look for PnkBstrA PnkBstrB and PnkBstrK .. just right click on the folder listed on the left and delete.
Also in C:\windows\system32\drivers is PnkBstrK.sys .. safe to delete.
Regards Howard
-
nika147
Expert
Punkbuster je tuším k BF, alebo k niečomu čo hrám, ináč by som to nemala, ale odinštalovala som ho a ak ho nejaká hra bude chcieť tak nainštalujem.
Odinštalovala som taktiež kopec vecí, prejdené hry, soft čo som použila 2krát. Startup programy mám len Eset, Rainmeter, Objectdock a dristy od Nvidie a intelu. Odinštalovala som Eset, preskenovala PC Bitdefenderom, (nič nenašiel) naspäť nainštalovala Eset, odinštalovala ad-aware a po prihlásení používateľa sa dá PC takmer hneď používať. Len windows sa zapína nejak dlho. Blackscreen starting windows tam trčí vyše minútu, potom blackscreen s myškou tam trčí cez minútu kým nabehnú užívateľské kontá. Po prihlásení sa za pár sekúnd zapne eset, objectdock a rainmeter, na štart lištu sa dá kliknúť trochu neskôr, ale to nie je až taký problém.
Napadá ma, či som nemohla nejako nevedomky vymazať nejaké potrebné veci (či už cez ASC alebo CCleaner alebo neviem ako) a to spôsobilo to pomalé zapínanie winu. Dá sa to nejako zistiť? Pomohlo by opraviť win (pri štarte F8-repair win)?
Už ma totiž nič iné nenapadá, vymazala som nedávno inštalované programy, vírusy už niesu, PC by mal byť v lepšom stave ako pred týždňom.
Odinštalovala som taktiež kopec vecí, prejdené hry, soft čo som použila 2krát. Startup programy mám len Eset, Rainmeter, Objectdock a dristy od Nvidie a intelu. Odinštalovala som Eset, preskenovala PC Bitdefenderom, (nič nenašiel) naspäť nainštalovala Eset, odinštalovala ad-aware a po prihlásení používateľa sa dá PC takmer hneď používať. Len windows sa zapína nejak dlho. Blackscreen starting windows tam trčí vyše minútu, potom blackscreen s myškou tam trčí cez minútu kým nabehnú užívateľské kontá. Po prihlásení sa za pár sekúnd zapne eset, objectdock a rainmeter, na štart lištu sa dá kliknúť trochu neskôr, ale to nie je až taký problém.
Napadá ma, či som nemohla nejako nevedomky vymazať nejaké potrebné veci (či už cez ASC alebo CCleaner alebo neviem ako) a to spôsobilo to pomalé zapínanie winu. Dá sa to nejako zistiť? Pomohlo by opraviť win (pri štarte F8-repair win)?
Už ma totiž nič iné nenapadá, vymazala som nedávno inštalované programy, vírusy už niesu, PC by mal byť v lepšom stave ako pred týždňom.
-
hojko
Site Admin
Mozes skusit akurat tak obnovu systemu, inak to nevidim. Oprava systemu spociva v tom, ze sa pouzije konzola trebars pri poskodenych registroch, toto v tvojom pripade zrejme nebude, kedze ti system funguje, hoci pomaly. Mozno skusit program na opravu registrov, vybrat si mozes tu: http://pcsupport.about.com/od/toolsofth ... ograms.htm
Tazko povedat co to sposobuje u teba, bude to najskor nieco co sa zapina pri starte, ci su to niektore procesy, ovladace, ani sam neviem co by to presne mohlo byt. Takze riesenim je skusit vypnut uplne vsetko, aj ten Objectdock, Rainmeter, proste vsetko.
Skus sem hodit este zoznam procesov, daj si prikazovy riadok a tam napis: compmgmt.msc
Potom si tam klikni sluzby a aplikacie - services..., to je zoznam procesov. Daj to zoradit podla statusu, teda aby to zacinalo od tych spustenych (started). Stlpec s nazvom procesu rozsir, aby tam bol citatelny zoznam procesov. Sprav screen a hod to sem.
Tazko povedat co to sposobuje u teba, bude to najskor nieco co sa zapina pri starte, ci su to niektore procesy, ovladace, ani sam neviem co by to presne mohlo byt. Takze riesenim je skusit vypnut uplne vsetko, aj ten Objectdock, Rainmeter, proste vsetko.
Skus sem hodit este zoznam procesov, daj si prikazovy riadok a tam napis: compmgmt.msc
Potom si tam klikni sluzby a aplikacie - services..., to je zoznam procesov. Daj to zoradit podla statusu, teda aby to zacinalo od tych spustenych (started). Stlpec s nazvom procesu rozsir, aby tam bol citatelny zoznam procesov. Sprav screen a hod to sem.
-
nika147
Expert
CCleanerom som registre prečisťovala, že by to bol nejaký program pri štarte, no neviem, tieto programy mám pri štarte takmer odkedy mám tento PC a problém zatiaľ nebol (predtým som mala dokonca aj steam a origin), ale vyskúšala som všetko vypnúť okrem Esetu a rozdiel bol 6 sekúnd.
+screen procesov, je ich nejako veľa, ktoré môžem vypnúť?
http://postimg.org/image/65v5skuf1/
+screen procesov, je ich nejako veľa, ktoré môžem vypnúť?
http://postimg.org/image/65v5skuf1/
Odinstaluj SpyBot, vypni Windows Defender cez ovladaci panel, vypni pripojenie k vzdialenej ploche cez ovladaci panel - system. Tiez este odinstaluj Advance systemcare. Treba to dat preco vsetko, restartovat a uvidis. Je mozne, ze nieco ti spomaluje ten pc.
Sorry nečítal som celú tému, ale nemáš tam náhodou nainštalovaných viac antivírusov a teda je možné že sa medzi sebou žerú?
Vidis, ma tam Defender, SpyBot, predtym aj AdAware a dokonca aj Nod32.
-
typek61
Darca
jednoduchsie by si to mala cele formatnut a nainstalovat nanovo.takto premrhas viac trapenim, ako keby si to mala nanovo instalovat
-
nika147
Expert
Nebola som chvíľu doma, tak som neodpisovala.

Ten štart je trochu lepší ako predtým, už to nie sú 4 minúty, ale stále to je o nejakých 20 sekúnd dlhšie ako kedysi, ale už to asi nebudem riešiť, Pre 20 sekúnd sa mi s tým nechce veľmi babrať.
Dí za rady všetkým, čo radili. 
A posledná otázka: Musím mať pri zapnutí PC spustené aj NVIDIA experience, NVIDIA dačo ešte, a od Intelu dajaké veci (asi 3 alebo 4, ked budem na PC pozriem čo presne to je)?
EDIT: je tam 2x Geforce Experiance (neviem prečo 2x), 3x Intel Common user interface (tiež neviem prečo 3x) a Intel Security a dačo.
EDIT2: Tak dávam aj screen
Vymazala a vypla som všetko okrem ASC, ten mám bez antivíru, používam ho mrte dlho a chcem ho používať aj nadalej.test napísal:Odinstaluj SpyBot, vypni Windows Defender cez ovladaci panel, vypni pripojenie k vzdialenej ploche cez ovladaci panel - system. Tiez este odinstaluj Advance systemcare. Treba to dat preco vsetko, restartovat a uvidis. Je mozne, ze nieco ti spomaluje ten pc.
Ten štart je trochu lepší ako predtým, už to nie sú 4 minúty, ale stále to je o nejakých 20 sekúnd dlhšie ako kedysi, ale už to asi nebudem riešiť, Pre 20 sekúnd sa mi s tým nechce veľmi babrať.
A posledná otázka: Musím mať pri zapnutí PC spustené aj NVIDIA experience, NVIDIA dačo ešte, a od Intelu dajaké veci (asi 3 alebo 4, ked budem na PC pozriem čo presne to je)?
EDIT: je tam 2x Geforce Experiance (neviem prečo 2x), 3x Intel Common user interface (tiež neviem prečo 3x) a Intel Security a dačo.
EDIT2: Tak dávam aj screen