Nespoľahlivosť ľudí

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Nespoľahlivosť ľudí

Príspevok od používateľa jackb »

v dedine mame na to taku "pripoviedku":
"preco tie nase babky-demokratky ziju tak dlho?"
"poslali Fera po Smrt. a na toho sa spolahnut proste neda"
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

To si všetci pod nespoľahlivosťou predstavíte človeka, ktorý mešká 10 - 15 minút na dohodnuté stretnutie ? ? ?
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Určite nie, nejaké meškanie dokážem prehliadnuť, ostatne zvyknem veľa krát sám meškať pár minút, takže to mi nevadí. Nespoľahlivý človek je pre mňa ten, s ktorým sa na niečom dohodnem a on to nie je schopný urobiť. Napríklad mám kamaráta, ktorému ak niečo požičiam, nie je schopný mi to sám vrátiť bez toho, aby som ho musel bombardovať s tým, že to potrebujem. Skrátka sa dohodneme a on na to kašle potom a to je záležitosť xy krát, že sa to takto stalo. Takže čo sa týka vrátenia vecí, alebo urobenia toho, na čom sa dohodneme je nespoľahlivý.

Rovnako považujem za nespoľahlivých ľudí takých, s ktorými sa dohodnem, že urobia toto a toto a potom zistím, že to nie je hotové. Skrátka ak dám slovo, tak ho dodržím. Raz alebo dva krát, ak nesplní nejakú triviálnu vec, tak to nie je žiadna katastrofa. No ak už tri, štyri, a viac krát neurobí to, čo sľúbil je to na zamyslenie a hodnota slova takého človeka je nulová.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

energy00 napísal:To si všetci pod nespoľahlivosťou predstavíte človeka, ktorý mešká 10 - 15 minút na dohodnuté stretnutie ? ? ?
Je rozdiel meškať 15 min stým, že dotyčnemu zavolám, alebo pošlem sms, že budem meškať alebo meškám. = spolahlivosť
A je rozdiel meškať 15 min stým, že nezavolám a ešte sa tvárim ako keby sa nič nedeje. = nespolahlivosť
A ostatné co napísal Bindo stým sa stotožnujem.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

hojko napísal:Mam kamarata s ktorym je tazko dohodnut sa na presny cas. Na prave poludnie sa dohodneme, ze vecer okolo siedmej sa stretneme. On vravi, ze to bude na testno, tak sam poviem, ze tak teda o osmej vecer. Dojdem, sadnem, objednam sa a niekedy pride 20:15, niekedy o osmej zavola, ze sa len chysta... Tiez mi to vadi. Dokazem akceptovat 5 minut, ale u neho je pravidlo, ze nikdy nechodi na cas.
treba parkrat ist proti svojim zasadam a byt ten co pride neskor. Ked sa spyta, ze kde tolko si, tak mu pripomen vsetky tie jeho neskore prichody.

Mna osobne najviac vytaca priatelka, ktorej ked poviem, ze mame niekde byt vtedy a vtedy a ma cely den na to sa pripravit, aj tak tam prideme o 10-15minut neskor, ale za debila som pred tym dalsim clovekom/ludmi ja, pretoze ja som to dohodol. Takze neostava nic ine ako jej klamat v casoch stretnuti a povedat jej o 15-30minut skorsi termin.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

A funguje to?? :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Funguje, ale neda sa to robit pravidelne, inak to "prekukne". Nerobi to schvalne (aj ked niekedy mam pocit, ze snad i ano), jednoducho ma zly odhad na to kolko casu bude na odchod potrebovat a navyse tie akcie nebyvaju iniciovane z jej strany, takze ako som uz pisal, tak za blbca som u tych cakajucich ja. Na druhu stranu, kamos s ktorym sa takto stretavame najcastejsie uz toto vie, a pocita, ze mu casto pisem, ze mame standardne 15minutove meskanie, prip. uz dopredu mi napise, ci si ma k dohodnutemu casu pripocitat 15minut :-)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Stranu dozadu som spomínal časový inverval typu "stretneme sa medzi 17:00 a 18:00", nejak som zabudol objasniť presnejšie, príde mi nezmyselné stretávať sa v presný čas na presnom mieste pokiaľ ide o nejaký rekreačný účel, preto ten časový interval zväčša platí na miesta kde ten druhý nezabíja čas čakaním, napr. na niekoho sa počká doma alebo priamo v tom inštitúte, voľnú chviľku môže vyplniť efektívne.
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

Toto niekedy robim aj ja, ze poviem kamosovi, ze sa stretneme o 17:15 a ja pridem na 17:30. Niekedy sme tam obaja na 17:30, niekedy este aj napriek tomu ja cakam, kym pride.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Mam za to, ze je to v slovenskej mentalite. Ked niekto povie, stretneme sa o 17.15, tak to pre mna znamena, ze najskor 17.15 pride. Cize to beriem 17.15 a neskor... Nemci to maju inak. Ked ma prist kamarat 17.15 a vidi, ze to nestihne, tak mi zavola o 17.00, ze pride asi o 10 min neskor.

No a ci to je znamkou nespolahlivosti? Zavisi od situacie. Ked niekoho cakam doma pred telkou, je mi jedno, ked pride 15 min neskor. Ale ked mame nieco dolezite naplanovane, alebo sa niekam cestuje a dotycny sa ani neozve, tak to dokaze riadne vytocit. Alebo ked cakam niekde v zime vonku 15 min, tak chcem pocut aspon normalny dovod, preco dotycny neprisiel nacas.

PS: Niektore baby maju pravidlo, ze radsej prist upravena a neskor, ako neupravena nacas. Ale to je otazka priorit. Osobne to beriem podla situacie a ked nestiham, tak sa nemalujem resp. sa spytam frajera, ci sa za mna nebude takto hanbit :D Takze kludne mozte niekedy dievcatam v tej dileme pomoct a povedat, ze je pre vas dolezitejsie prist nacas, lebo krasna je tak ci tak. (Teda, ak ste ochotni to risknut.)

PPS: Pri ludoch, co chodia chronicky neskoro vzdy (vlastne takych ani nepoznam), by som im povedala vecne do oci, ze ma to nasiera a nech si to lepsie organizuju. Alebo by som im priebezne zavolala, ci sa uz chystaju, su na odchode a pod. a podla toho sa zariadila.
Napísať odpoveď