Dobrý deň! Chlapi mám už dlhší čas problém s nesprávnou diakritikou v doručených mailoch. Nie všetkých, iba niektorých. (Napr. z Alzy). Jedná sa o vstavaný program "Pošta" vo Windowse 10.
Ako poštového klienta mám Gmail. Keď sa doň prihlásim cez prehliadač, tam je všetko v poriadku. Ale priamo v PC, vo Windowsovej Pošte už nie. Zmena typu písma nepomohla, tak som skúsil hľadať na webe. Dozvedel som sa že by to mohlo súvisieť s nesprávnym resp. odlišným kódovaním písma vo Windowse ale tu som skončil. Mohol by mi prosím vás niekto poradiť ako to vyriešiť? Istotne nie som jediný kto má tento problém.
Vopred ďakujem aj za to že mi nebudete radiť aby som si nainštaloval iného mailového klienta.
Nesprávna diakritika v programe Pošta (Windows 10)
Re: Nesprávna diakritika v programe Pošta (Windows 10)
Mal som rovnaky problem v Thunderbird, okrem inych to boli emaily z mbank, ale teraz ich neviem najst, tie co som nasiel sa zobrazuju spravne, ani to riesenie, zmena znakovej sady textu tam uz nie je, uz tam je len "repair text encoding", ale nemam to na com vyskusat. Je mozne, ze Thunderbird uz dokaze zistit, aku znakovu sadu ma email a prepne to automaticky.
Windows Mail aplikaciu neviem vyskusat, musel by som tam vytvorit ucet, ale zrejme tam bude tiez moznost zmeny znakovej sady, hladaj v zobrazenie/view a moznosti ako UTF-8 / Central European (ISO) / Stredoevropske jazyky (ISO). Vo Firefox mi zmena pomohla, ale iba jednorazovo, musel som to manualne prepinat pri kazdom nespravnom emaile, no nebolo ich vela a teraz sa to asi opravilo samo.
Este som nasiel, ze by to mohlo byt tu - je to cestina, takze si najdi podobne moznosti:
- soubor->Možnosti->Pošta->Čtení->Mezinárodní nastavení
alebo
- soubor->Možnosti->Pošta->Čtení->Písma
Podla mna bude chyba v aplikacii Posta, ze nedokaze rozlisit to odlisne kodovanie.
Vyriesit by sa to dalo aj na druhej strane, ze odosielatel by zmenil to "ine" kodovanie.
Inak, neradim pouzivat Thunderbird, spomenul som ho len preto, ze tam bol rovnaky problem, tak som napisal ako to tam slo vyriesit, kym to opravili.
Windows Mail aplikaciu neviem vyskusat, musel by som tam vytvorit ucet, ale zrejme tam bude tiez moznost zmeny znakovej sady, hladaj v zobrazenie/view a moznosti ako UTF-8 / Central European (ISO) / Stredoevropske jazyky (ISO). Vo Firefox mi zmena pomohla, ale iba jednorazovo, musel som to manualne prepinat pri kazdom nespravnom emaile, no nebolo ich vela a teraz sa to asi opravilo samo.
Este som nasiel, ze by to mohlo byt tu - je to cestina, takze si najdi podobne moznosti:
- soubor->Možnosti->Pošta->Čtení->Mezinárodní nastavení
alebo
- soubor->Možnosti->Pošta->Čtení->Písma
Podla mna bude chyba v aplikacii Posta, ze nedokaze rozlisit to odlisne kodovanie.
Vyriesit by sa to dalo aj na druhej strane, ze odosielatel by zmenil to "ine" kodovanie.
Inak, neradim pouzivat Thunderbird, spomenul som ho len preto, ze tam bol rovnaky problem, tak som napisal ako to tam slo vyriesit, kym to opravili.
Ten súbor..., resp. UTF-8/... Kde by som to mal hľadať?
To ni je subor. Treba to hladat v nastaveni programu. Bude tam nieco ako kodovanie, znakova sada alebo nieco take.
V nastavení pošty tam bolo iba predvolené písmo. Zvyšné nastavenie si zrejme program preberá s Windowsu. Tam som našiel iba: e-mail a kontá - gmail - spravovať ale tam boli tiež len možnosti synchronizácie.
Ani v nastavení písma a jazyku som nič nenašiel. Tak ja už neviem
PS: ešte jedna vec: Zhruba pred dvomi mesiacmi som si inštaloval Office 2019 Home. Môže to súvisieť?
Ani v nastavení písma a jazyku som nič nenašiel. Tak ja už neviem
PS: ešte jedna vec: Zhruba pred dvomi mesiacmi som si inštaloval Office 2019 Home. Môže to súvisieť?