Nespravny vymer DPH a CLA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nespravny vymer DPH a CLA

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Caute, idem sa poradit nech viem, ci ja neviem pocitat alebo si nasa colna sprava taha cisla zo zadku.

Objednaval som merch z US s tym, ze 20% dan som zaplatil uz pri objednavke takze na SK som mal uz platit len CLO teoreticky (a ked nie, obchodnik mi dan preplati spat).

Dnes som konecne zasielku prevzal a doplacal som colny dlh ktory sa mi vobec nezda.

V prilohe prikladam objednavku (na paypal fakture to bolo presne takto isto rozpisane) ktoru som im poslal (zastupovala ma posta v colnom konani) a rozhodnutie o colnom konani ktore som obdrzal.

Priklad je napriklad mikina - oficialna cena je 90 USD. Na rozhodnuti udavaju jej cenu na 108 USD + 5.88 postovne (toto netusim odkial tiez vytiahli kedze postovne je jasne dane vo fakture a ked spocitam ich udavane postovne pri jednotlivych polozkach je vyssie ako to co som zaplatil ), cize uz teraz je ich zaklad vyssi o 25e ako by mal byt.

Toto je pri vsetkych polozkach... vie mi to niekto vysvetlit? :D

Pripadne kde mozem podat reklamaciu (ak ma niekto skusenosti).

Vdaka
Prílohy
Order1.PNG
rozhodnutie 1.jpg
rozhodnutie 2.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Nespravny vymer DPH a CLA

Príspevok od používateľa hojko »

Ked pozeram tu mikinu, tak vzali cenu 89,99 a k tomu dali 20 percent dan, takze z toho vzniklo 107,99 dolarov o com pisu. A to k tomu ti pripocitali este casto postovneho. A tuto sumu 114,95 dolarov, tak k tomu priratali clo a DPH. Cize si to zdanil aj predajcovi, aj na Slovensku.
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ano vyzera to tak, len tych 20% na fakture nebola ich miestna dan ale uz urcena pre SK, cize vobec nemala byt zapocitana. Predajca mi pravdopedobne vrati tych 56 usd..ja som na Sk zaplatil 111€ aj s poplatkom posty. Teraz otazka, ci ma zmysel sa pre ten rozdiel natahovat s colnim oddelenim (predpokladam ze by som to musel riesit tam).
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

To s tou DPH nie je len v rámci EU a nášho jednotného trhu? Že keď DPH zaplatíš v členskej krajine EU, tak si si splnil daňovú povinnosť a nemusíš ju platiť potom znova u nás? Tretích krajín sa to netýka...
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Oni maju priamo v podmienkach, ze ked ta v EU taxnu znova, vratia zaplatenu tax pri objednavke.

https://www.lttstore.com/pages/statemen ... and-norway
Napísať odpoveď