Nespravodlivo odsúdení

Diskusie na politické témy...

Poznate dalsie pripady?

Ano, zdielam!
3
33%
Nie.
2
22%
Nezaujem, neriesim system.
4
44%

Celkom hlasov: 9

feede
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nespravodlivo odsúdení

Príspevok od používateľa feede »

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 406&type=1

prípad Martin M. JAN 2013

Volám sa Martin Mikle, mám 34 rokov a mojou najväčšou záľubou boli vždy silné motorky na ktorých jazdím od svojich 9 rokov bez žiadnej dopravnej nehody.
Môj problém o ktorom píšem začal v roku 2010 keď som si dovolil sadnúť za volant automobilu pod vplyvom alkoholu. Dostal som mastnú pokutu a zákaz viesť motorové vozidlo na 3roky a ja uznávam, že zaslúžene.
V roku 2011 som sa presťahoval z mesta na dedinu kde sa všade okolo nachádzajú polia, lesy a vinice preto som si zaobstaral starší terénny motocykel s ktorým som občas vybehol zajazdiť si do terénu v okolí Kostolian pod Tribečom, Ladíc a Jelencom čo je obľúbená lokalita motocyklistov ktorých baví jazda v štýle enduro, chodievajú si sem zajazdiť chlapci zo širokého okolia. No vtedy ma ešte ani vo sne nenapadlo aké problémy a utrpenie mi onedlho spôsobia policajti PZ Zlaté Moravce, len preto aby si zachránili isté teplé miestečko policajného príslušníka.
Všetko sa to začalo v piatok 13. mája 2011 keď v obci Ladice mali večernú hliadku na služobnom vozidle policajti p. Depeš (šofér) a jeho kolega. V tú noc mali údajne naháňať motocyklistu ktorý im aj unikol, dôvodom bolo, že Depeš zrejme precenil svoje schopnosti vodiča a so služobným autom havaroval. Ako v každej dedine sa okolo miesta nehody okamžite zbehlo zopár zvedavcov medzi ktorými sa nachádzal aj nejaký môj neprajník ktorý si len tak povedal moje meno a spomenul niečo ako „že by som to mohol byť aj ja vzhľadom na to, že v obci Ladice býva moja priateľka za ktorou často chodím a pravdepodobne ani nemám vodičský preukaz“ viac už nebolo treba. Tak sa chytil môjho mena. Mali nejaké meno a vedeli že tá osoba má motorku ktorou jazdí bez vodičského oprávnenia a zdržuje sa u svojej starkej p. Anny Černákovej v susedných Kostoľanoch pod Tribečom. Mali tip o ktorom som ani len netušil a nakoľko sa nejednalo o mňa nerobil som si z toho žiadne starosti. V ten víkend nevytiahol nikto terénnu motorku ani ja. Víkend som strávil s priateľmi a rodinou v Nitre a moju motorku ako vždy som nechal odstavenú u mojej starkej.
Prišla nedeľa večer 15.5.2011 kedy som nemal nič na práci tak som sa vybral do Kostolian p. T. s tým že pozriem kamaráta ktorý tam renovoval svoju chatku a niečo mu pomôžem, popri tom obehnem ku starkej do vinice popozerať čo tam všetko bude treba porobiť. Mojej starkej dom je posledný, ďalej je už iba humno a za domom je zadná bránka cez ktorú som vychádzal s motorkou von kde sa nachádza už len štrková nespevnená, neupravená cesta ktorá vedie do viníc a tiež na spomínanú chatu a napájajú sa na ňu rôzne cestičky za humnom mimo oficiálnych cestných komunikácií, ktoré viedli rôznymi smermi. Keďže som nemal vodičské oprávnenie tak som tieto aj občas využíval čo nie je podľa mňa žiadny zločin. Po príchode ku starkej som si niečo zajedol, sadol som si na motorku a vybral som sa na spomínanú chatu ktorá sa nachádza mimo cestnej komunikácie smerom k viniciam asi 1km od domu starkej. Strávil som tam celú noc, popíjalo sa ako na každom hajloku.
Na druhý deň v Pondelok 16.5.2011 som pomáhal na tejto chate natierať záhradné lavičky a počas tohto som si popíjal s piva ale opitý som rozhodne nebol. V tom čase si policajti PZ ZM menovite Jozef Bulla, Pavel Melenec a Ján Malí už zisťovali v obci Ladice a Kostoľanoch p. T. kde sa zdržiava osoba menom Martin M. Potom ako si zistili adresu starkej sa tam išli rovno aj pozrieť a chceli hovoriť so mnou o dni 13.5.2011. To už bolo nejako na obed a ja som sa rozhodol , že sa medzi prácou vyberiem pozrieť ku starkej do vinice ktorá sa nachádzala ešte asi ďalší 1km smerom k lesu a cestou späť sa ešte zastavím u starkej po cigarety a vrátim sa späť na chatu k svojmu natieraniu. Keďže som riadil iba po štrkovej nespevnenej prašnej cestičke nevzal som si ani prilbu . Vo vinici som strávil asi 10min a potom som sa vybral po tie cigarety a to sa mi stalo osudným.
Ako som sa približoval k domu starkej zo zadnej strany, policajti sa už nachádzali pri dome s prednej strany a okríkli ju že by s ňou chceli hovoriť. Starká prišla ku bránke a počas ich rozhovoru keď som už bol takmer pri zadnej bránke som sa rozhodol že zaparkujem od prednej strany kde sa už nachádzali spomínaní policajti PZ ZM. Už som bol takmer na križovatke tvaru T kde sa štrková cestička napája na asfaltovú a tam som chcel odbočiť doprava ku prednej bránke ktorá sa nachádza asi 5m od rohu domu kde som chcel zaparkovať. Keďže kvôli rohu domu ktorý sa nachádza tesne pri križovatke je nemožné vidieť za roh domu na miesto kde práve stála ZM polícia... tak nič netušiac som sa im vrhal priamo do náručia, už som bol takmer na križovatke keď jeden s príslušníkov PZ ZM začul zvuk pripomínajúci motocykel a začal bežať smerom k rohu domu akurát v čase keď som sa nachádzal tesne pred križovatkou. Boli to len sekundy. Videl som len to ako spoza rohu na mňa vyletela nejaká osoba ktorá využila že som išiel takmer krokom, nakoľko som sa chytal odbočiť na štrkovej ceste smerom doprava, natiahla po mne ruky a doslova ma za jazdy strhla aj s motorkou na pravú stranu. Išiel som rýchlosťou asi 5km/h takže motorka nemala žiadnu brzdnú dráhu a zostala ležať na strede cesty spolu so mnou bez žiadnych zranení. Kým som si uvedomil čo sa vlastne deje, pribehol aj druhý policajt a behom okamihu ešte po ležiačky ma zviazali. Potom ma začali ťahať po zemi asi 8m smerom od motocykla pred dom mojej starkej pričom jeden ma držal za ruky a druhý ma počas ťahania po zemi stíhal ešte kopať. Následne ma rozzúrení a takmer zmyslov zbavený policajti začali byť päsťami a kopať ťažkými a tvrdými kanadami po celom tele. Moja starká sa na to všetko prizerala s tesnej blízkosti, plakala a kričala aby prestali že ma zabijú, ale márne. Policajti Jozef Bulla a Pavol Melenec ma stále bili a kopali a tretí sám pán riaditeľ PZ ZM Ján Malí sa na to všetko len prizeral. Počas ich besnenia som stále ležal na zemi a pamätám si ako mi Jozef Bulla tak silno kopol od chrbta do pravého ramena, že som cítil a počul praskot svojich vlastných kostí a počas kopania do žalúdka a mojich slabín som sa od bolesti pomočil aj vyprázdnil. Bili ma až kým som nestratil vedomie, potom si už len pamätám ako ma nakladali ošetrovatelia do sanitky. Z následného rozprávania mojej starkej som sa ešte dozvedel, že policajti naberali vodu do fľašky s prameňa ktorý sa nachádza asi 10m od domu a tou ma oblievali aby som sa do príchodu sanitky stihol prebrať. Prišla sanitka a odviezli ma do nemocnice v Zlatých Moravciach.
Samozrejme policajti PZ ZM ako sa dalo aj očakávať, lebo inú možnosť už ani nemali, tvrdili že všetky zranenia som si spôsobil sám pri páde s motocyklu čo im neverila ani sama záchranárka ktorá mi kontrolovala moje povrchové zranenia. Od mojej starkej viem že celý masaker videlo viacero ľudí s neďalekého cintorína ale zo strachu čo videli radšej tvrdili že nikto nič nevidel. Svedčiť mi išla len moja starká a okoloidúci Peter G. ktorý bol dokonca svedkom ako pred príchodom TV Markíza a TV JOJ a príchodom ďalších osôb ktoré všetko dokumentovali si dovolili manipulovať s motorkou tak, že ju posunuli o niekoľko metrov ďalej až tesne k plotu domu ktorý stojí oproti križovatke zo zámerom predĺžiť brzdnú dráhu a tým aj zároveň pozmeniť všetko v ich prospech. Po mojom prevezení do nemocnice v ZM ma zobrali na röntgen kde mi aj napriek mojim sťažnostiam na bolesti v oblasti rebier a pravého ramena nič nezistili a dali mi PN 4dni! Do dnes neviem či doktor na snímkach skutočne nič nevidel alebo bolo všetko dopredu dohodnuté. Po prevezení na stanicu polície v ZM ma zavreli do klietky kde som strávil celú noc v bolestiach a vo vlastných výkaloch. Medzi tým sa dostavil šofér zo dňa 13.5.2011 p. Depeš ktorý mal v tú noc službu. Niekedy v nočných hodinách ma vyviedol s klietky a spolu zo svojimi dvoma kolegami ktorých som nepoznal ma donútil podpísať moje priznanie že osoba ktorá im unikala dňa 13.5.2011 som bol ja. Mali to dokonale nacvičené. Jeden policajt stiahol žalúzie ten druhý vypol svetlo a p. Depeš si pomaličky naťahoval na ruky čierne rukavice a zároveň mi vravel že ak nepodpíšem zápisnicu, ktorú si mimochodom sám vyhotovil, zmrzačí ma tak že skončím v nemocnici. Potom podišiel ku mne a začal mi silno stláčať rameno o ktorom vedel že v ňom mám bolesti. Stáčal mi ho tak silno, že som cítil ako mi preskakuje kľúčna kosť. Napokon s obáv o svoje zdravie som podpísal čo chcel. Aby ste si vytvorili aspoň aký-taký obraz o p. Depešovi uvediem napr. fakt, že po nejakej dobe bol následne prepustený z PZ ZM za páchanie inej trestnej činnosti a paradoxne aj po jeho prepustení si dovolil riadiť motorové vozidlo pod vplyvom alkoholu pričom spôsobil dopravnú nehodu. Ale to je len zrnko o tom akých policajtov máme v Zlatých Moravciach.
Na druhý deň ma našťastie previezli na políciu do NR kde sa ku mne konečne správali ako ľudia. Tam som sa dozvedel že policajti zo ZM p. Malí, p. Bulla a p. Melenec podali na mňa trestné oznámenie za napadnutie verejného činiteľa so zbraňou. Po vypočutí som požiadal o vyhotovenie obhliadky môjho tela a každé viditeľné zranenie si odfotili a zdokumentovali. Dokonca aj moje pomočené, výkalmi zašpinené trenky. Pre moje stále sa stupňujúce bolesti v oblasti hrudníka a pravého ramena som opäť žiadal lekárske vyšetrenie v nitrianskej nemocnici. Tam lekár zistil že mám jedno prasknuté rebro, ďalšie tri mám zlomené a mám tiež zlomenú pravú kľúčnu kosť! Po ošetrení a zafixovaní mojich zlomenín ma previezli do cely predbežného zadržania kde bolo so mnou konečne zaobchádzané normálne. Dali mi najesť, nechali ma osprchovať a prezliecť sa do suchých a čistých vecí ktoré mi priniesla moja sestra a na druhý deň som bol prepustený. Sadol som na autobus a vrátil som sa starkej zistiť či je v poriadku. Tá bola ešte stále roztrasená, plakala a stále nevedela pochopiť ako si môžu policajti dovoliť takto zbiť človeka ktorý im nijako nechcel ublížiť. Na internete som si pozrel TV noviny a bol som zhnusený z toho ako p. Bulla, p. Melenec a p. Malí obrátili všetko naopak. Nepomohli ani sťažnosti a dve trestné oznámenia na inšpekciu a ministerstvo spravodlivosti v Nitre ktoré boli vyšetrované p. Gregušom. Moje trestné oznámenia za zneužívanie právomoci verejného činiteľa a ublíženie na zdraví, čo je hrubé porušenie zákona, boli prešetrené a uzavreté tak, že polícia konala v súlade zo zákonom! Po roku prišli prvé súdy. Na plateného advokáta som nemal tak mi ho pridelil štát. Bola to mladá sympatická slečna, no už na prvý dojem ešte neskúsená. Meniť som ju nechcel nakoľko som bol presvedčený o svojej nevine s obžaloby napadnutia verejného činiteľa zo zbraňou. Veril som tomu že súdy sú natoľko spravodlivé, že všetko riadne preskúmajú a stiahnu obžalobu za napadnutie a potrestajú ma len zato, čo som v skutočnosti spáchal, teda jazda pod vplyvom alkoholu bez vodičského oprávnenia.
Na prvom pojednávaní sa mi ako prvý prihovoril prokurátor p. Ján Šípoš, ktorý mi navrhol dohodu o vine a treste pričom by mi po mojom priznaní mohol znížiť trest až o jednu tretinu. Ja som mu na to povedal „Pán prokurátor bol som napadnutý, zbitý, ponížený, bolo mi ťažko ublížené na zdraví, hrozí mi 4 až 8 rokov za mrežami a ja sa mám priznať k tomu čo som nespáchal za to že mi upustíte s trestu jednu tretinu ?!? Nič nepovedal len tak pozeral. Bol som presvedčený o svojej nevine a za to, že som riadil motorku bez vodičského oprávnenia pod vplyvom alkoholu po prašnej ceste som rátal s podmienečným trestom, alebo s trestom odňatia slobody maximálne na jeden rok ako je dané zákonom. Ešte prešlo zopár súdov, boli vypočutí svedkovia, ktorí pani sudkyňu podľa jej výzoru a spávania ani moc nezaujímali. Podľa môjho názoru bolo všetko dopredu dohodnuté a uzavreté. A to bez ohľadu na to či som vinný alebo nie! Aj napriek dopredu dohodnutej a vymyslenej výpovedi p. Melenca, p. Bullu a p. Malého sa v niektorých častiach líšili. Napríklad výpoveď Jozefa Bullu a Jána Melenca ako ma p. Bulla údajne zastavoval už zo vzdialenosti 40m pričom p. Bulla tvrdil, že ma zastavoval mávaním ruky čo potvrdil aj p. Melenec. No na ďalšom pojednávaní vravel, že nič nevidel a nakoniec do tretice, že si nič nepamätal o čom pochybujem, lebo na také veci sa len tak nezabúda. Zaujímavé je aj tvrdenie p. Bullu ako ma zastavoval zo vzdialenosti 40m, čo znamená, že by som sa mal nachádzať ešte len na vrchole štrkovej cesty čo logicky znamená, že som sa mohol jednoducho bez problémov otočiť a vrátiť sa späť do vinice po cestičke kade sa autom nedá prejsť čo by urobil každý v mojej situácií.
Kto nemá predstavivosť 40m je viac ako meria 12. poschodová budova a vzhľadom na to, že ich auto bolo odstavené v druhej uličke, mal by som dosť času si ešte aj pripáliť cigaretu čo by mi dal za pravdu každý znalec. Ďalšie vymyslené tvrdenie p. Bullu je o tom ako tvrdil, že v miestach kde ma zastavoval som mal ísť rýchlosťou 30-40km/h pričom som v jeho blízkosti miesto brzdenia mal údajne naopak ešte pridať plyn a nasmerovať motorku na neho čo bolo ich dôvodom naaranžovať a zvýrazniť brzdnú dráhu šúchaním nohy po štrkovej ceste. Chvíľu som nad ich konaním premýšľal a stále neviem pochopiť ako som mohol zároveň brzdiť a pridávať pričom umelo vytvorená čiara ktorá bola akože vytvorená pri brzdení zadným kolesom bola taká rovná a presná, že je priam nemožné ju motocyklom pri opisovanej situácií vytvoriť. A čo sa týka údajného zastavovania motocyklu pri rýchlosti 30-40km/h a mojím neuposlúchnutím výzvy zastavenia ale naopak mojim pridaním na rýchlosti by som spôsobil to, že by som aj s motorkou celkom určite prerazil susedov plot oproti a skončil by som aj s motorkou v záhrade. To by potvrdil aj obyčajný laik. Preto som žiadal už pri vyšetrovaní môjho vyšetrovateľa p. Grela a aj na súde p. sudkyňu Lenku Kováčovú o rekonštrukciu prípadu alebo nejakého znalca ktorý by to riadne prešetril, ale aj napriek všetkým sťažnostiam a žiadostiam som sa ničoho nedovolal a aj napriek mojej snahe sa dovolať pravdy bolo všetko márne. Všetky nepravdivé a viditeľné výmysly pred súdom boli presvedčivejšie a dôveryhodnejšie ako skutočnosť!
Chcel by som ešte dodať, že vyšetrovateľ p. Grel na moju žiadosť o pridelenie znalca a rekonštrukciu policajného zásahu zo dňa 16.5.2011 v Kostoľanoch pod Tribečom odpovedal „Ja ako policajt nemôžem ísť proti policajtom!“ že to mám žiadať na súde.
Okresný súd ma odsúdil na 4roky 8mesiacov do druhej nápravnej skupiny. Samozrejme som sa odvolal na kraj, ktorý mi to potvrdil a dňa 27.9.2012 som nastúpil do výkonu trestu v Želiezovciach. Tým to bohužiaľ neskončilo a po tomto rozsudku p. Lenky Kováčovej som bol ďalej obžalovaný za prečin jazdy pod vplyvom alkoholu spáchaný medzi časom vyšetrovania spomínaného napadnutia verejného činiteľa a dňa 15.11.2012 som bol znovu predvedený na súd, kde ma opäť súdila p. Lenka Kováčová, ktorá mi ešte pridala 2roky 4mesiace. Do Želiezoviec som sa vrátil na pobyt dlhých 7 ROKOV s doživotným zákazom viesť motorové vozidlá!
Chcem zdôrazniť, že som nikomu neublížil, nikoho som nenapadol ani neokradol. Napadnutý a zbitý do bezvedomia príslušníkmi PZ ZM a následne s ťažkými zraneniami prevezený do nemocnice som bol ja! Týmto chcem tiež poukázať na situáciu že na motocykli mohol sedieť ktokoľvek iný a rovnako na nerovnováhu trestov udelených súdmi SR pri smrteľných dopravných nehodách zavinenými nespôsobilými šoférmi, kedy boli udelené polovičné tresty!
Policajti si očistili meno a ako býva zvykom im všetko prešlo a naďalej s čistým svedomím s logom na dverách služobných vozidiel – pomáhať a chrániť môžu zas beztrestne trestať a ubližovať tým, ktorí im v nesprávnu chvíľu a čas padnú do pazúrov ako ja. A to bez ohľadu na to ako moc a na ako dlho mi zničia život ako mne a to bez sebe menších výčitiek svedomia. To si naozaj môžu robiť čo chcú ?! Dokedy?! Policajný zbor ZM bol už veľakrát preberaný v médiách za neprimerané a nezákonné zásahy, veľa krát už bolo na nich podané trestné oznámenie za ublíženie na zdraví a stále sa s tým nič nerobí a stále sú tam tí istí vagabundi ktorí robia hanbu a zlé meno všetkým tým ktorí svoju prácu berú poctivo a skutočne sa riadia heslom pomáhať a chrániť. Som vo väzení zato čo som nespáchal, vybili si na mne nervy, stali sa hrdinami a súd im to potvrdil aj napriek ich nedôveryhodným výpovediam. A to len preto lebo som bol v nesprávny čas na nesprávnom mieste.
Čo myslíte, ako by to dopadlo ak by mi policajti PZ ZM spôsobili vážnejšie vnútorné zranenia ktorým by som podľahol ? Spôsobil si to sám pádom z motorky ?!?
Prílohy
martin_mikle_dr.JPG
martin_mikle_dr.JPG (9.88 KiB) 1739 zobrazení
Forsaken
King
King

Re: NESPRAVODLIVO ODSUDENI

Príspevok od používateľa Forsaken »

ludia su je***.

tento clovek opisuje svoj pribeh - samozrejme ako inak ako neviniatko.

1. x-krat spachal tresny cin
- od 9. rokov jazdi na motorkach
- jazda bez papierov
- jazda pod vplyvom
- urcite nieco o com nepise...
argument ze nikoho nezranil, jazdil po lesnych cestach ma velmi nezaujima...

2. pokial to videlo tolko ludi a isli svedcit len 2, hovori skor o tom ze tento clovek bol asi problemovy - zo strachu ? tazko...
myslim si ze ludia na dedine z cintorina by mali byt babkine kamaratky a podobne... ci nikoho nepoznali ani susedov ?

3. osetrujuci lekari zo sanitky su povinni ist vypovedat.

4. pokial sa stalo tak ako pise a stale mu nedoslo ze toto nevyhra, tak sa mal priznat a skratit si trest. - jednoducha logika...

5. 13. mája 2011 si bol kde? ked si nebol na motorke, nemas svedkov?

niesom ani na jednej strane, ale nemam rad ked niekto zo seba robi to co nieje a vsetko hadze no ostatnych, pricom seba nevidi.

tento clovek je problemovy, ale ked sa jemu ukrivdi tak uz je koniec sveta.
kokolinopl
Medium Expert
Medium Expert

Re: Nespravodlivo odsúdení

Príspevok od používateľa kokolinopl »

2. pokial to videlo tolko ludi a isli svedcit len 2, hovori skor o tom ze tento clovek bol asi problemovy - zo strachu ? tazko...

mal si uz nejaku skusenost ci niekto s tvojho okolia kde si mal svedcit ci sa obhajovat proti policajtom ?
ak hej asi by si to nepisal...
jasne ze nie v kazdom pripade to je tak ale ja mam vo svojom okoli 2 pripady kde policajti po/mimo sluzby ovplyvnovali svedkov :cry:
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Take facebookove sracky pokial neukaze zapisnicu konania tak sa sa k tomu ani netreba vyjadrovat.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

P3Bo napísal:Take facebookove sracky pokial neukaze zapisnicu konania tak sa sa k tomu ani netreba vyjadrovat.
jj a kazdy like mu skrati dobu vo vazeni o 1 tyzden :lol:
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Haha, srandy kopec. Nevidím dôvod, aby si toto niekto vymýšľal, keďže to očividne nie je propagácia žiadnej stránky. Hotwire, nepleť jablká a hrušky, toto nie je obrázok o chorom chlapcovi, ktorému pomôžu lajky.
FB je momentálne najslobodnejšie médium, a ak niekde chcete dať niečo do povedomia, tak je to najlepšie miesto. Ja viem ako to chodí, a preto to zdieľam. Každé jedno zdieľanie zabezpečí, že prípad uvidia desiatky ďalších. Nemôžem si byť istý, čo autor "zabudol" napísať, no je imho definitívne jasné, že tu ide o policajnú brutalitu - a úprimne, nečudujem sa.

Forsaken: Ja nie som z dediny, ale ako decko som tam mal chalupu, a snáď na každej dedine mladí chalani okolo 10 rokov šoférujú motorky alebo dokonca autá. Takto to bolo vždy, a nikto nemal problém. Často to nevadí ani policajtom, pokiaľ sú priateľský a majú pochopenie. K tomu druhému bodu, nebuď naivný, keby mňa napadli v strede sídliska, NIKTO by neprišiel svedčiť. Slováci sa boja, tento argument teda neplatí absolútne. K tretiemu bodu, nepoznám, nemôžem sa vyjadriť. Štvrtý bod, áno, priznať si nevinu a nechať sa vyje*** policajtami - toto nie je logika, toto je idiotizmus.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

Hensym napísal:Haha, srandy kopec. Nevidím dôvod, aby si toto niekto vymýšľal, keďže to očividne nie je propagácia žiadnej stránky. Hotwire, nepleť jablká a hrušky, toto nie je obrázok o chorom chlapcovi, ktorému pomôžu lajky.
FB je momentálne najslobodnejšie médium, a ak niekde chcete dať niečo do povedomia, tak je to najlepšie miesto. Ja viem ako to chodí, a preto to zdieľam. Každé jedno zdieľanie zabezpečí, že prípad uvidia desiatky ďalších. Nemôžem si byť istý, čo autor "zabudol" napísať, no je imho definitívne jasné, že tu ide o policajnú brutalitu - a úprimne, nečudujem sa.

Forsaken: Ja nie som z dediny, ale ako decko som tam mal chalupu, a snáď na každej dedine mladí chalani okolo 10 rokov šoférujú motorky alebo dokonca autá. Takto to bolo vždy, a nikto nemal problém. Často to nevadí ani policajtom, pokiaľ sú priateľský a majú pochopenie. K tomu druhému bodu, nebuď naivný, keby mňa napadli v strede sídliska, NIKTO by neprišiel svedčiť. Slováci sa boja, tento argument teda neplatí absolútne. K tretiemu bodu, nepoznám, nemôžem sa vyjadriť. Štvrtý bod, áno, priznať si nevinu a nechať sa vyje*** policajtami - toto nie je logika, toto je idiotizmus.
len tolko ti poviem, ocividne patris do skupiny ludi ktori vravia:

"bol to dobry chlapec len...", "on by nikomu nic nespravil..."
- potom sa necuduj ze to tu vyzera ako vyzera, ked si kazdy povie, ze "bol do dobry chlapec len mal problemy s alkoholom..., s drogami..., on len kradol auta, ale inak nikomu nic nespravil"...

JE TO PORUSENIE ZAKONA pri ktorom okrem seba ohrozujes ostatnych a mna nezaujima co sa robi, kde sa robi... alebo ci ti to dakto toleroval alebo toleruje., ked toto nechapes a obhajujes to, si dalsi pripad.

dalej:
- vravel som o dedine, nie o sidlisku, neobracaj moje slova, pokial v malej dedine nevychadzas dobre so susedmi tak sa radsej odstahuj... takisto v spojeni s tym som vravel o babkach ktore sa minimalne kazdu nedelu stretnu v kostole a udrzuju iste vztahy... a zasa som narazal na to, co pisal, ze to videlo mnoho ludi.

ku stvrtemu bodu:
nech sa paci, ty si potom asi rovnaky idiot ako on, skusim ti to vysvetlit teda takto:
pokial si sa v zivote este nemusel rozhodovat cestou mensieho zla, nemame sa o com bavit...

- kazdy dobry pravnik by ti poradil v tejto situacii priznat sa a tym si skratit trest (pretoze ak to bolo tak ako tvrdi, nebola ina cesta, len si pridat na treste) + za dobre spravanie mas hned 1/4 povodneho trestu...

Lenze pokial si tvrdohlavy a "slepy" a nevies si priznat farbu, a este budes pisat ako tebe ukrivdili nech sa paci, neviem ale kto bude v tejto bananovej republike krmit takych geniov ako ty,
ktory KED MAJU MOZNOSTI ZVOLIT SI, vzdy si zvolia horsie, vid doktor Fico....

pod karmu si sa rovno mohol podpisat, ale to asi nedokazes, ked vypluvas take genialne nazory.
Napísať odpoveď