Nespustí sa Win10
Nespustí sa Win10
Čaute,
ráno mi ešte NB šiel v pohode. Potom z ničoho nič začal byť akýsi spomalený, pozeral som spustené procesy a disk mal 100% záťaž. Nabiehali tam Service Host procesy, resp. oni to spôsobovali. Už si nepamätám presne ktoré. Skúsil som aj nejaké ukončiť, potom sa PC trocha rozbehol, ale zase nabehli. Zas tom ich ukončil a potom už presne neviem, ale nejako PC ako tak šiel, tak som cez Glary Utilities spustil rôzne "očisty" PC, vrátane defragmentácie a iných. Defragmentáciu som spustil ako poslednú a šiel preč z domu.
Keď sa som o pár hodín vrátil, PC bol v nejakom režime, defragemntácia niekde v polke zastavená, všetko akési dosekané. Tak som NB natvrdo vypol a odvtedy už nenabehne Windows.
Po asi 5 minútach mi naskočí modrá obrazovka a vyjde ponuka Troubleshoot, kde je System Restore, Go back to the previous version, System Image Recovery, Startup Repair, Command Prompt a UEFI Firmware Settings. Všetko som vyskúšal a nič.
Nejaké rady? Ďakujem moc.
ráno mi ešte NB šiel v pohode. Potom z ničoho nič začal byť akýsi spomalený, pozeral som spustené procesy a disk mal 100% záťaž. Nabiehali tam Service Host procesy, resp. oni to spôsobovali. Už si nepamätám presne ktoré. Skúsil som aj nejaké ukončiť, potom sa PC trocha rozbehol, ale zase nabehli. Zas tom ich ukončil a potom už presne neviem, ale nejako PC ako tak šiel, tak som cez Glary Utilities spustil rôzne "očisty" PC, vrátane defragmentácie a iných. Defragmentáciu som spustil ako poslednú a šiel preč z domu.
Keď sa som o pár hodín vrátil, PC bol v nejakom režime, defragemntácia niekde v polke zastavená, všetko akési dosekané. Tak som NB natvrdo vypol a odvtedy už nenabehne Windows.
Po asi 5 minútach mi naskočí modrá obrazovka a vyjde ponuka Troubleshoot, kde je System Restore, Go back to the previous version, System Image Recovery, Startup Repair, Command Prompt a UEFI Firmware Settings. Všetko som vyskúšal a nič.
Nejaké rady? Ďakujem moc.
Re: Nespustí sa Win10
Sprav si na inom PC ,boot USB kľúč z toho programu:https://filehippo.com/download_aomei_pa ... d_edition/ a pozri sa na disk.
Program stiahnutý, ako však postupovať konkrétne ďalej? Nič pod. som ešte nerobil.
Nainštaluj, klikni hore na Wizard - Make Bootable Media Wizard - Next - vyber si USB Boot Device - Proceed.Potom spusť NTB z toho USB.
Potom spusť NTB z toho USB.
S týmto krokom mám problém: ako na to?
S týmto krokom mám problém: ako na to?
Tak napíš , čo máš za NTB.
Lenovo G-50-30 (80G0).
Skús po zapnutí F12, či sa zobrazí ponuka.
Viem sa dostať max. sem, ale to už predtým. Inak keď pustím NB, dám USB a začnem stláčať F12, nič sa nestane.
Možno Fn+F12.Malo by sa spustiť Boot menu, ktoré ale musíš mať povolené aj v biose.Inštalačku Win máš ?
FAjn, klávesa FN zaúčinkovala, niečo sa deje.
Inštalačku nemám.
Inštalačku nemám.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Tak si stiahni instalacku na dakom pocitaci z oficialnej stranky Microsoftu a sprav si bootovacie USB/DVD.
Ešte k tomu návodu 4040: zvolil som prvú možnosť, ale teda nezdá sa, že by to niečo spravilo. Vývoj je taký ako predtým, len čierna obrazovka.
hojko: Čiže len kompletne preinštalovať Windows? Alebo cez ten Win bootovacie USB by sa to dalo aj nejako "opraviť"?
hojko: Čiže len kompletne preinštalovať Windows? Alebo cez ten Win bootovacie USB by sa to dalo aj nejako "opraviť"?
Program sa niekedy načítava dĺhšie.Ak nabehne Boot menu , tak si vyber ten USB kľúč a pokračuj.
Áno, spravil som to ešte raz, lebo prvýkrát som dal že Windows boot. Tak čakám. Svieti Lenovo a hýbu sa guličky. 
Čo sa týka tej inštalačky.Cez nástroj si stiahni inštalačku https://www.microsoft.com/sk-sk/softwar ... /windows10
- Prílohy
-
- Stiahnutie ISO Win10.pdf
- (88.32 KiB) 65 stiahnutí
Dal som tomu čas, skúsil dvakrát, ale nič. Len čierna obrazovka. Čiže idem to skúsiť cez ten Win10 ISO, akurát ho sťahujem na USB.
Mal si skúsiť to USB na inom PC , či funguje.
Akože v akom zmysle, či funguje USB? Moc sa mi to nepozdáva, nerobí to nič ani keď som tam dal ten Win10...
Spravil si boot USB z toho programu.Tak ten program sa má spustiť.Ak sa nespustí ani na inom PC,NTB, tak je problém s tým USB kľúčom.
Inštalačku stále sťahujem ISO súbor, ako som napísal vyššie.Z ISO si potom spravím boot USB kľúč.Skús inštalačku na inom PC.Ak nenabehne , tak to USB je chybne spravené.
Inštalačku stále sťahujem ISO súbor, ako som napísal vyššie.Z ISO si potom spravím boot USB kľúč.Skús inštalačku na inom PC.Ak nenabehne , tak to USB je chybne spravené.