Mam taky problem, mam napalovacku SAMSUNG 182M a ked dam napalit DVD cez nero (alebo aj hocico ine) tak mi kolise vyrovnavacia pamat a parkrat klesne aj na nulu vtedy sa zapisovanie pauzne a zacne sa dalej napalovat ked sa buffer zas naplni resp. niektore programy obmedzia rychlost zapisu z povodnych 4x na 2,2x. Som to skusal na linuxe a tam to vsetko slo normalne takze chyba musi byt niekde vo wine. Neviete poradit ako by sa to dalo odstranit, lebo win sa mi nexce zas preinstalovavat. A zaujimave este je ze ked si pustim task manager a tam procesy (zoradim podla zatazenia CPU) tak mi ukazuje spolu max 20% zatazenie (teda mi ukazuje 80% free) a ked si prepnem task manager na vykon "performance" tak mi ukazuje vytazenie procaku na 60-70% tak potom nechapem ako moze ukazovat 80% free.
Diky
nestihanie naplnania buffera pri napalovani
-
blackice78
Amateur
Pravdepodobne sa ti prepol mód na PIO (mal by byť Ultra DMA [to robí Windows celkom rád]) Skús pozrieť v správcovi zariadení IDE radiče (daj Vlastnosti). Ak je tam PIO mód vymaž tie ovládače radičov (po reštarte Windows nájde nové zariadenia a automaticky ich nainštaluje).
Spusť Nastavenia/Ovládacie Panely/Systém/Hardware/Správca zariadení/Radiče IDE ATA/ATAPI
a na radiči na ktorom je dvd daj Vlastnosti a pozri kartu Upresniť nastavenie
V "Režim prenosu" by malo byť DMA (nie PIO)
a v "Aktuálny režim prenosu" ba malo byť niečo ako "Režim Ultra DMA 2" (taktiež nie PIO)
Príčinou prepínania tých módov môže byť chybný kábel, alebo ovládač radiča. Ak existuje, nainštaluj novšiu verziu ovládača čipsetu.
Spusť Nastavenia/Ovládacie Panely/Systém/Hardware/Správca zariadení/Radiče IDE ATA/ATAPI
a na radiči na ktorom je dvd daj Vlastnosti a pozri kartu Upresniť nastavenie
V "Režim prenosu" by malo byť DMA (nie PIO)
a v "Aktuálny režim prenosu" ba malo byť niečo ako "Režim Ultra DMA 2" (taktiež nie PIO)
Príčinou prepínania tých módov môže byť chybný kábel, alebo ovládač radiča. Ak existuje, nainštaluj novšiu verziu ovládača čipsetu.
Buď ten PIO mód, alebo z mojich skúseností ma tiež napadá..
- skús si zdefragmentovať disk, pokiaľ je napaľovaný súbor rozdelený na stovky fragmentov, tak sa nieto čo čudovať (obzvlášť, keď sa nachádza na disku, kde je aj systém)
- pokiaľ máš plný disk, vymaž nejaké nepotrebné somarinke, aby si mal minimálne 1GB voľného miesta
- ak máš viac fyzických pevných diskov (nemyslím jeden disk rozdelený na viac partícií), napaľuj z druhého disku, než Ti beží systém -> toto u mňa zaručene zabralo, odvtedy som nemal žiaden problém s bufferom a v pohode popri napaľovaní môžem stvárať kdejaké somarinke.
- skús si zdefragmentovať disk, pokiaľ je napaľovaný súbor rozdelený na stovky fragmentov, tak sa nieto čo čudovať (obzvlášť, keď sa nachádza na disku, kde je aj systém)
- pokiaľ máš plný disk, vymaž nejaké nepotrebné somarinke, aby si mal minimálne 1GB voľného miesta
- ak máš viac fyzických pevných diskov (nemyslím jeden disk rozdelený na viac partícií), napaľuj z druhého disku, než Ti beží systém -> toto u mňa zaručene zabralo, odvtedy som nemal žiaden problém s bufferom a v pohode popri napaľovaní môžem stvárať kdejaké somarinke.
-
blackice78
Amateur
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
INDIGOcorp. o tom sa mozes jednoducho presvadcit. spusti test rychlosti v programe hd tune. budes vediet ako je na tom tvoj HDD po tejto stranke. rychlost napalovacky je pri 4x okolo 5,5 MB za sekundu,, pri 8x to je nieco cez 11 MB,, pri 16x okolo 22 MB za sekundu. samozrejme sa bavime o DVD a rychlosti citania dat z HDD. hranicu rychlosti citania toho tvojho HDD na konci disku odhadujem okolo 19 MB za sekundu. takze to vychadza, ze by si mal bezpecne napalovat do rychlosti 8x. viac by som neodporucal. aby som nezabudol. nestaci mat len zapnuty DMA mod, ale musi bezat aj na maximalne podporovanom a to pevnym diskom a samozrejme aj udma ktory podporuje tvoja MoBo. toto tiez zistis programom hd tune.