NET cez Wifi a LAN

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
peto15
Medium Expert
Medium Expert

NET cez Wifi a LAN

Príspevok od používateľa peto15 »

zdravim, viem ze to tu uz bolo nesmierne vela krat preberane ale asi som krepy a potreboval by som to vysvetlit po lopate: Mam doma net cez LAN, providerovi som musel zadat MAC adresu svojej sietovky, cize ked vymenim sietovku tak sa nepripojim. Kupil som si notas s Wifi, a teraz potrebujem rozbehat Net na notase cez toto Wifi ale tak aby som nemusel vzdy zapinat stolny pc. Asi budem potrebovat nieaky wifi router... len ci to pojde ked potrebujem tu MAC adresu?? + aky router si mam kupis? diky
vladino001
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa vladino001 »

veď keby si si kúpil Wifi router tak ho pripojíš k lan odtial do pc cez lan a do NB cez Wifi. zisti si MAC-adresu a zajdi za providerom a daj mu ju. Alebo si zožeň soft na zmenu mac adresy.

http://kah.ekatalog.biz/zbozi/belkin-ca ... ?p=z:86901
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: NET cez Wifi a LAN

Príspevok od používateľa mathev »

existuju routre ktore vedia funkciu mac clone aj na wan porte ... alebo sa mi zda ze aj ovislink WL5460 s approm by to vedel no... alebo povedz providerovi ze si menil pocitac a mas novu sietovku a nadiktujes mac adresu svojho noveho routeru a mas hotovo...
vladino001
Light Professional
Light Professional

Re: NET cez Wifi a LAN

nezdá sa ti je to pravda aj ovis WL5460 to dokáže ja ho tiež mám dá sa tam nastaviť CLONE MAC ADDRESS
peto15
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa peto15 »

ako zistim tu MAC adresu routra?
vladino001
Light Professional
Light Professional

peto15 napísal:ako zistim tu MAC adresu routra?
Skús neaký soft pohladať na to alebo v príkazovom riadnku napíš arp -a (snad to pomôže)
xtreme4
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa xtreme4 »

NO ja by som sa chcel opytat este k teme ja mam Káblovy modem a k pc ho mam pripojeny sietovim kablom(priamim) ... PC si zistuje IP adresi a dalsie veci cez DHCP a tiez som si kupil NOTAS a chcel by som vediet keby som kupil wifi router šlo by to?
vladino001
Light Professional
Light Professional

xtreme4 napísal:NO ja by som sa chcel opytat este k teme ja mam Káblovy modem a k pc ho mam pripojeny sietovim kablom(priamim) ... PC si zistuje IP adresi a dalsie veci cez DHCP a tiez som si kupil NOTAS a chcel by som vediet keby som kupil wifi router šlo by to?
JJ išlo :wink: veď z modemu ti to pôjde do Wifiroutra ale to prepoj kríženým (inak to nepôjde) a odtial ti može ísť do pc. nevidím problém 8)
Napísať odpoveď