Nevidim vsetky PC vo wifi lan sieti

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Googler1
Star
Star

Nevidim vsetky PC vo wifi lan sieti

Príspevok od používateľa Googler1 »

Caute mam takyto problem: mam wifi modem a ked sa nan pripojim net mi funguje ok ale nevidim vsetky pc v sieti vidim iba jeden neviem cim to je kontroloval som pracovne skupiny na vsetkych pc su rovnake (WORKGROUP) vypinal som aj antivirus ale nepomohlo pozeral som aj na to v com su rozdielne nastavenia medzi tym pc ktory vidim a tymi ostatnymi ktore nevidim ale na nic som neprisiel

uz neviem ako dalej
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nevidim vsetky PC vo wifi lan sieti

Príspevok od používateľa hrban »

skús ich opingovať medzi sebou
Googler1
Star
Star

no takze som to chcel vyskusat vyriesit cez domacu skupinu ale mam problem:

Ja ako tvorca domacej skupiny som sa vedel dostat do zdielanych priecinkov "hosťa" ale "hosť" sa nevedel dostať do mojich zdielanych priecinkov. ked sa host chcel dostat do mojich defaultne zdielanych priecinkov (hudba, obrazky, videa, tlaciarne...) v domacej skupine tak sa proste neotvorili a nezobrazila sa ani ziadna chybova hlaska. A ked som manualne dal zdielat priecinok (film) tak sa pri otvarani toho priecinka zobrazila hostovi chybova hlaska: "Cesta v sieti sa nenasla, kod chyby 0x80070035"

co s tym?
vvTF
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa vvTF »

Nevytvaraj ziadny skupiny alebo neviem co. Nejde o to ci ten pocitas vidis ocami, ale ci sa oni vidia sietovo :)
Mas 2 pocitace kazdy ma svoju Ip adresu, ako ju zistis ? napis ipconfig a tam mas adresu zariadenia. Zisti IP jedneho IP druheho. Teraz zalezi aky mas windows a ako mas nastavene zdielanie.

Ked sa chces pripojit na druhy pc zadaj jeho adresu sietovu //ip.adresa/ a automaticky ta hodi na ten PC
Tu sa ti otvoria zdielane polozky a dalej to uz zavisi co za win to je ...
Ado000000
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Ado000000 »

Blokuje to antivir.Vipni antivir a skus.Skusal som kasper aj eset obidva hadzu hlasku kod chyby 0x80070035 Cesta v sieti sa nenasla.Ziadne dalsie upozornenie.
Googler1
Star
Star

ano mas pravdu zabudol som napisat ze uz je to vyriesene robil to eset dal som aviru free a uz vsetko ide.
Ale aj tak neviem ako to mohol blokovat eset pretoze ked som uz nevedel ako dalej tak v esete cez polozky "docasne vypnut antivirusovu a antispamovu ochranu" a "docasne vypnut personalny firewall" a este tam bola nejaka tretia polozka uz si nepamatam aka tak aj tu som deaktivoval proste vsetko som vypol a aj tak to nepomohlo tak neviem ako je to mozne.

Ale hlavne ze uz to ide
Ado000000
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Ado000000 »

Riesl som to s kasperom,ale v eset bude podobne nastavenie.Ide o to nastavit siet ako doverihodnu, nie verejnu! Tu je mail s technikom od Kaspera.
"Dobry den.Prosim vas o info ako nastavit kaspersky internet sek. 2010 tak aby neblokoval zdielanie.Ak sa chcem pripojit z ineho pc na moj (wifi) hodi hlasku 0x80070035 cesta v sieti sa nenasla(priloha), po vipnuti kasperskeho sa pocitace vidia a vsetko funguje ako ma. Dakujem"

"Dobrý den,
zkuste použít tento postup:
1) otevřít prostředí Kaspersky (poklepat na ikonu K v pravé dolní části obrazovky)
2) klikněte na tlačítko „Nastavení“ vpravo nahoře
3) vyberte položku „Zabezpečení systému“
4) otevřete „Nastavení“ u modulu „Brána firewall“
5) vyberte nahoře záložku „Sítě“
6) nyní musíte najít v seznamu Vaši bezdrátovou síť a klikněte na ní pravým tlačítkem na myši
7) ze seznamu, který se ukázal vyberte „Důvěryhodná síť“
Prosím o informaci, zda je problém již vyřešen. V případě dalších dotazů jsem plně k dispozici.
S pozdravem,..."

"Dobry den. Toto nastavenie problem riesi. Povodne bola siet nastavena ako verejna a logicki blokovana,ked vsak clovek nie je v nestaveniach doma...tak mu to trochu trva.Pomohlo by keby sa kasper hlasil ze to blokuje on,lebo z hlaski "0x80070035 cesta v sieti sa nenasla" nie je jasne kto-co sposobuje blokovanie.Kim som prisiel na dovod (antivir) preslo par hodin.Aj na net forach riesia ludia tuto hlasku a nevedia co ju sposobuje.
Dakujem, pekny den."
Napísať odpoveď