new pc/nazory

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Pigesko
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

new pc/nazory

Príspevok od používateľa Pigesko »

takze idem obiednavat par komponentov a chcem aby ste mi poradili popripade doporucili nejake zmeny aby som nespravil chybu : kupil a az potom sa pytal.Este podotknem ze to ma byt prevazne na hry.

Procesor : AMD Dual-Core Athlon A64 X2 6000+ 64-bit Windsor BOX socket AM2
http://www.alza.sk/amd-dual-core-athlon ... d71815.htm
Grafika : SAPPHIRE ATI Radeon X1950PRO, 256 MB DDR3, PCI Express x16, 2xDVI/ TV-out, lite retail
http://www.alza.sk/graficka-karta-ati-s ... d67455.htm
Ram : 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz PC6400 CL5 KINGSTON BOX - vhodné pro DualChannel
http://www.alza.sk/pametove-moduly-king ... d65095.htm

A ostatne uz potrebujem poradit od vas a to aku dosku,zdroj,nejaku tu mechaniku,hdd a to bude asi vsetko.Bednu aj monitor mam.Cenovy strop ani ja sam neviem ale do takych 20 a menej by to snad mohlo byt.Nazory piste ohladne vsetkeho ja si radsej necham poradit ako toho potom lutovat :) thx

EDIT: bude moja terajsia bedna pouzitelna pre kazdu dosku alebo by som mal zakupit novu ? popripade podla coho sa riadit ?(o mojej terajsej bedni vam bohuzial asi nezistim nic)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Napalovacka (NEC alebo LG): http://www.alza.sk/dvd-mechanika-sony-n ... d67535.htm

Disk (WD alebo Seagate):
http://www.alza.sk/western-digital-cavi ... d70923.htm

Zdroj (Fortron, Enermax, Seasonic, Corsair...):
http://www.alza.sk/zdroj-fortron-bluest ... d67532.htm

Doska (Asus, Gigabyte):
http://www.alza.sk/zakladni-deska-socke ... d63544.htm

Vsetko samozrejme zalezi od teba, mozno ti staci 200GB disk, mozno ti nebude stacit 500GB, ja som uviedol 500GB, pretoze vychadza najlepsie v pomere cena/kapacita. Tiez by nebolo zle uvazovat o grafike 8800GT, ak by sa samozrejme dala zohnat, bola by to urcite lepsia kupa na hry, radsej usetrit par drobnych na inych veciach (procak, disk). Co cas tyka pamati, tak by som skor preferoval A-Data, ma ich v ponuke aj Alza, maju lepsie nizsie casovanie a dosahuju lepsie vysledky, navyse su aj lacnejsie.
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

hojko napísal:ja som uviedol 500GB, pretoze vychadza najlepsie v pomere cena/kapacita.
nemaju nahodou najlepsi pomer cena/kapacita 320GB HDD?
// upravene
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

reno23: Neviem kde si videl porovnanie cena/kvalita, pretoze pri diskoch sa udava jedine cena/kapacita a cena/vykon. Pri 320GB disku od WD vychadza giga na 7,32 koruny, pri 500GB disku od WD je to 7,15 koruny za giga.
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:reno23: Neviem kde si videl porovnanie cena/kvalita, pretoze pri diskoch sa udava jedine cena/kapacita a cena/vykon. Pri 320GB disku od WD vychadza giga na 7,32 koruny, pri 500GB disku od WD je to 7,15 koruny za giga.
som sa sekol, myslel som kapacita (nie kvalita) :oops: A dozvedel som sa to odtialto, ale asi mas pravdu lebo toto su ceske ceny a nie slovenske :arrow:
http://www.zive.cz/default.aspx?server=1&article=138825
Prílohy
hdd.PNG
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

reno23: To su zrejme priemerne ceny diskov a ich vysledky. Mozes kupit lacny Samsung alebo drahy WD ci Seagate s predlzenou zarukou az na 5 rokov, takze sa tam ceny samozrejme dost lisia. Ale ak si vezmes napriklad jednu sadu, dajme tomu AAKS u WD, tak lepsie vyjde 500GB model.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

disk mi staci kludne aj 200GB kedze mam este jeden 80GB a aj ten mi doteraz celkom stacil :) k tej grafike:ja som rozmyslal nad tou 8800 ale to uz je na mna moc drahe tak ak mozes doporuc mi nejaky lacnejsi (dostacujuci) cpu na dnesne hry,amd alebo intel je mi to prakticky jedno ale podla toho co som tu na fore precital tak som zistil ze k nvidii si kazdy berie intel.

edit: myslim to tak aby som na niecom usetril a kupil tu 8800.
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 1C3 »

Pigesko napísal:disk mi staci kludne aj 200GB kedze mam este jeden 80GB a aj ten mi doteraz celkom stacil :) k tej grafike:ja som rozmyslal nad tou 8800 ale to uz je na mna moc drahe tak ak mozes doporuc mi nejaky lacnejsi (dostacujuci) cpu na dnesne hry,amd alebo intel je mi to prakticky jedno ale podla toho co som tu na fore precital tak som zistil ze k nvidii si kazdy berie intel.

edit: myslim to tak aby som na niecom usetril a kupil tu 8800.
Vies brate je to tak ze intel k nvidi ale stou grafou ze ces 8800 no podlamna to je este velmi drahy spas ta karta....moj nazor a co som videl v ageme tak najlacnejsia 8800 je tam za 8080,-Sk a podlamna by ti stacila tato karta
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10285425
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

bubo12342 napísal:Vies brate je to tak ze intel k nvidi ale stou grafou ze ces 8800 no najblizzsich 4roky nevyjde hra ktora by potrebovala 746Mb pamet a podlamna to je este velmi drahy spas ta karta....moj nazor
to je mi jasne len 8800 mozem kupit lacnejsiu aj s mensou pametou takze taka GT 512mb alebo GTS 320MB by mi asi v pohode stacila ale neviem ci je rozdiel v ASUS,BFG,MSI,ZOTAC...a ci mi to ten 400W zdroj utiahne.

edit:hmm ta 8600GT nic moc...ta ATI 1950Pro je dokonca lepsia ako 8600GTS ale je pravda ze na tej 8600 usetrim okolo 650SK.Ale pravda je aj v tom ze je lepsie investovat co najviac do grafiky ako napriklad do CPU.
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Pigesko napísal:to je mi jasne len 8800 mozem kupit lacnejsiu aj s mensou pametou takze taka GT 512mb alebo GTS 320MB by mi asi v pohode stacila ale neviem ci je rozdiel v ASUS,BFG,MSI,ZOTAC...a ci mi to ten 400W zdroj utiahne.
No na 8800 uz aspon 500W zdroj a medzi znackami neni moc rozdiel..ale znacka zotec mi neni vobec povedama ale asik MSI a asus su dobre :oops:
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

bubo12342 napísal:No na 8800 uz aspon 500W zdroj a medzi znackami neni moc rozdiel..ale znacka zotec mi neni vobec povedama ale asik MSI a asus su dobre :oops:
podla toho co som tu na fore cital je taky 350W Forton lepsi ako niektore shit lacne 400-450W zdroje a ked uz kupim cely pc nechcem aby mi za pol roka cely odysiel :D a k msi a asus som sa priklanal aj ja kedze zotec nieje povedome ani mne len neviem ci je tam nejaky rozdiel vo vykone alebo je to proste iba vec nalepky na grafe :)

btw hojko ta mechanika je pomerne lacna,ja som mal jednu vyhliadnutu tusim za 1600sk a mala priblizne tie iste parametre ako tvoja...dufam ze je kvalitna a nieco vydrzi lebo ja sa do toho zrovna moc nevyznam tak si necham poradit a dam tu tvoju do kosika :)
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Pigesko napísal:podla toho co som tu na fore cital je taky 350W Forton lepsi ako niektore shit lacne 400-450W zdroje a ked uz kupim cely pc nechcem aby mi za pol roka cely odysiel :D a k msi a asus som sa priklanal aj ja kedze zotec nieje povedome ani mne len neviem ci je tam nejaky rozdiel vo vykone alebo je to proste iba vec nalepky na grafe :)

btw hojko ta mechanika je pomerne lacna,ja som mal jednu vyhliadnutu tusim za 1600sk a mala priblizne tie iste parametre ako tvoja...dufam ze je kvalitna a nieco vydrzi lebo ja sa do toho zrovna moc nevyznam tak si necham poradit a dam tu tvoju do kosika :)
No zdroje No Name su shi*y ale taky fortron je super a znackovy.....Takze zober bud 400 W alebo 500W Fortron

K+ potesi :oops:

EDIT//podla toho aku zoberes graf kartu ale ak tu 8800 tak jednoznacne 500W
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

to bubo12342: ja fakt neviem...hladam,citam,pocitam ale fakt mi asi nic ine neostava ako zobrat tu ATI 1950Pro a ten zdroj co uviedol vyssie hojko.A podla toho co si pisal je na dnes este 8800 zbytocna a premna fakt moc draha :?
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Pigesko napísal:A podla toho co si pisal je na dnes este 8800 zbytocna a premna fakt moc draha :?
Presne tak ta X1950 je tiez dobra karta a ten zdroj tiez co napisal hojko....poto msa ozvy co si zpobral vsetko na komplet..len tak pre zaujimavost
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

to bubo12342:jasne neboj pochvalim sa ti len problem je v tom ze tu zostavu potrebujem mat komplet do pondelka lebo potom uz sa nedostanem k prachom :/ a tych otazok mam este dost takze neverim ze to stihnem.
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Pigesko napísal:to bubo12342:jasne neboj pochvalim sa ti len problem je v tom ze tu zostavu potrebujem mat komplet do pondelka lebo potom uz sa nedostanem k prachom :/ a tych otazok mam este dost takze neverim ze to stihnem.
Do kolko by si cel tu zostavu ale len pc cisto pc
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

bubo12342 napísal:Do kolko by si cel tu zostavu ale len pc cisto pc
tak priblizne do tych 15-20. To ti naozaj momentalne neviem povedat.Proste potrebujem New procak,grafiku,dosku,ram,zdroj,hdd.(to by bol ten zaklad) mechaniku,novy monitor a vsetko ostatne by som mohol dokupit casom.
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

bubo12342 napísal: K+ potesi :oops:
s tou K+ by som trochu brzdil. Par veci si uviedol zle:

1. prvy krat si mu poradil nech si kupi 8600GT, co sa tu pise uz pomaly pol roka ze X1950GT/Pro je od tej karty ovela lepsia a ze 8600 sa neoplati kupovat

2. Zotac je znacka dost znama a neviem ako te ze si o nej este nepocul..

Kód: Vybrať všetko

ZOTAC. Možná si říkáte "Ach jo, zase nějaký neznámý low-quality výrobce". Mohu Vás ujistit, že to není zdaleka pravda. ZOTAC International (MCO) Limited je společnost spadající pod obrovskou firmu PC Partner, která má pod "malíkem" u nás známou značku grafických karet Sapphire či vyrábí certifikované základní desky pro AMD. PC Partner, sídlící v Honk Kongu, se příliš svými dceřinnými společnostmi nechlubí, a tak je složitější zjistit, kdo všechno vlastně pod tohoto obra patří. Podle raketového vzestupu značky nejen u nás v Evropě mu lze předpovídat dobrou budoucnost. Ostatně, která začínající společnost měla při uvedení svých prvních karet na trh recenzi na množství špičkových hardwarových serverech VR-Zone, IXBT, HKEPC či TechPowerUp nevyjímaje?
3. 8800GTS 320MB utiahne v pohode aj kvalitny 400W zdroj, ak si dobre pamatam tak hojko (ale nie som si isty ze ci to bol on) pisal ze videl 8800GTS 320MB ist stabilne aj na 350W fortrone

2 Pigesko: Za 20 000,- Sk (+ - 2000SK) sa da zlozit uz celkom slusna zostava na hry aj s 19´ LCD monitorom
1C3
Medium Professional
Medium Professional

Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

to reno23: no ja som si tu toho o 1950Pro precital dost a urcite ju uprednostnim pred 8600.A o tej znacke som naozaj nic nepocul kedze sa v tom moc neorientujem.Tomu LCD som sa snazil vyhnut ale asi sa nevyhnem kedze som zastancom CRT ale v prvom rade treba ten pc,monitor nemam problem zohnat pod cenou a este mam doma stare CRT 17 takze nemam nutnost obiednavat new monitor.A este k tej 1950Pro,takze by mi to mal ten 350W forton utiahnut bez nejakych problemov ?

to bubo12342: s ram,hdd,zdrojom suhlasim ale tu grafiku a dosku urcite nie...

co sa viac hodi k tej 1950 amd alebo intel ?
Napísať odpoveď