Nezaberaju antibiotika

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Nezaberaju antibiotika

Príspevok od používateľa brm »

Nie si sám, presne tento kašeľ a hlieny sú vo vzduchu. Najskôr kašleš, môžu sa pridružiť teploty, idú Ti hlieny nie z nosa von, ale do krku.. potom Ti tie hlieny sadnú na hlasivky, až pomaly stratíš hlas a potom budeš mať v noci normálne záchvaty kašľu, nebudeš vedieť prestať, nič nebude pomáhať. Vyberieš celú krabičku ATB, ale akoby sa nič nezmenilo.

Presne takýto scenár malo plno ľudí v mojom okolí..
vauxhall
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa vauxhall »

No a ako to riešite ? Lebo má to nebaví takto :)
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

U mna choroba zacala 2.1. Viem to presne, lebo na Silvestra som bol este uplne v pohode. Novorocny pripitok bol este bez priznakov.

2.1. bol piatok a v praci som zacal pokasliavat. Neprikladal som tomu velky vyznam. Povedal som si, ze ten kasel bude asi nasledok Silvestrovskej noci stravanej viac-menej vonku s kvapkou alkoholu v krvi. Vsak to poznate. Cez vikend vylezim a vypotim a bude dobre. Lenze cez vikend som zacal kaslat este viac /hnusny suchy kasel/ a pri tom ma ani neskriabalo v krku a ani som nemal teplotu / ani len zvysenu/. Kedze poznam priebeh respiracnych ochoreni u seba, vedel som ze nieco nie je v poriadku a hned 5.1. som siel k svojej obvodnej lekarke. Dostal som prve antibiotika na 5 dni. ATB som poctivo vybral ale ziadnu zmenu som nepocitoval. Nanestastie som musel chodit do prace, kedze v januari su vsetky mozne aj nemozne uzavierky atd..

Kedze som sa necitil zle, tak by som asi ani tak nelezal len tak v posteli. Jediny priznak bol ten kasel. V druhej polke januara kasel mierne ustupil a zacal som vykasliavat hlieny. Tak som si naivne myslel, ze choroba zo mna vychadza a bude dobre. Lenze zaciatkom februara kasel znova zacal naberat na intenzite, tak som siel znova k lekarke. Dostal som dalsie ATB - tentokrat na 10 dni. Tiez ziaden vysledok.

Uz som mal v plane ist na podrobne vysetrenia dychacich ciest ale z pracovnych dovodov som tomu dal este nejaky ten tyzden a vlozil svoju nadej do klasickej domacej liecby teda:

* kazdy den 2 struciky suroveho cesnaku
* litre roznych bylinkovych cajov /zlate kolegyne/
* tony ovocia a zeleniny
* krk v teple /neustale sal/
* priatelka mi robi taku stavu z cibule a medom. Dost hnusne to je, ale asi ucinne

Vyzera to, ze mi to konecne pomohlo a tento tyzden uz len rano vykaslem trocha hlienu a cely den je pokoj. Dufam ze sa to uz nevrati, lebo fakt nie je sranda cely den kaslat a smrkat. Tak mozno sa niekto v mojom literarnom diele nasiel :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja uz som tie prasky nalisovane do tabletiek davno vzdal.
To co si zhrnul v par bodoch je prakticky vseliek.
Raz na mna dosla nahla horucka rano som mal velmi dolezite stretnutia prakticky neodkladne kedze ludia za mnou doleteli zo SUI. Vecer som si sadol k pc zjedol par strukov cesnaku s topinkou a po pol hodke som sa zacal zalievat zazvorovymi ekrazitmi (rozumej caj s tonou zazvoru) +med. Okamzite sa zo mna pustil vodopad a prisla na mna unava. Lahol som o 9 vecer (bezne chodievam 23+) a rano o 06:00 bez budiku ako rybicka akurat som sa musel ist vysprchovat a zabit 30 minut googlenim ako zakryt zapach po cesnaku :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

cesnak sa naozaj ukazal ako superliek. cesnakovy pot osprchujes, postelne pradlo vyperies, len z tych ust je to problem.
pred dvoma tyzdnami sa o mna pokusila chripka, ale polka hlavky cesnaku to zvladala.

na zaciatku decembra bolo ale horsie, to mi nefungovalo kurenie a spat pri teplote okolo 12°C niekolko noci pri sebe si zobralo svoju dan a chrchlil som este aj na vianoce. ku lekarovi som nesiel len z toho "moralneho" dovodu, ze po celej krajine su povesane plagaty v duchu "chripku a prechladnutie vyliecis pripravkami zo supermarketu a lekarne, neotravuj tym svojho lekara". a ti bezne ani ATB nepisu ale na vsetko odporucaju paracetamol.
najhrosi bol kasel - znelo to fakt, ako by som siel vykaslat pluca, ale po pouziti celej skaly sirupov mi v lekarenskej casti supermarketu pani poradila "alternativny" a ten to vyriesil.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Dunno - Ak ti môžem povedať moju skúsenosť, tak som na tom ešte horšie ako ty... Zapalené hrdlo mám už možno 5 rokov, ale neriešil som to nejak, keďže na tu bolesť hrdla som si zvykol.... V januári ma to dožralo a išiel som na ORL, spravili výter - normálne flóra hor. dýchacích ciest. Aslo trošku zvyšené, tak som dostal antibiotika, ktoré nijak nezabrali... Čiže hrdlo stále zapalené, druhý výter z hrdla a mandli: Výsledok rovnaký... dostal som lieky proti alergii a bol odoslaný na alergologické... Lieky nezabrali, alergický nie som. Tak som išiel naspäť na orl, kde mi vzali 4ty výter (na ale argologii mi brali tiež) Obe negatívne dostal som antimykotické lieky, ktoré rovnako nezabrali. Liečili ma aj broncho vaxonom na imunitu (čo tiež nezabralo) momentálne čakám na výsledky z 8meho výteru, ktorý bude ako inak negatívny... Neviem čo mi vlastne je hrdlo je za tie roky v katastrofálnom stave, krčny povedal, že keď stlačil mandľu tak z nej vyšlo plno hnisu... Už ja sám keď si pozriem do hrdla vidím samí hnis a červené hrdlo... Keďže výtery negatívne, neodporučajú vybrať mandle, lenže podľa mňa v nich je problém a preto to mám, aj keď sa nič nenašlo... Takže môže to byť aj tvoj prípad. Nenapísal si, či máš mandle, alebo nie a požiadaj o ďalší výter (ak pôjdeš ráno, tak si neumy zuby) Z jedného negativného výsledku sa nedá ešte nič dokázať... kloktaj hrdlo a daj tomu čas... By the way - sleduj či nedýchaš v noci hrdlom (aj to môže byť príčina zapelného hrdla) Ale to by ti zistili posunutú nosnu prepážku, alebo polypy atď. Zapchaj si jednu dierku nosa a dychaj druhou a potom vymeň , ak dýchaš v pohode, tak to nosom nebude....
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

No ja tiez vidim sam v zrkadle, ze to hrdlo nevyzera dobre. A stale citim, ze to nie je OK. Ale po tom poslednom negativnom vytere a dobrych vysledkov krvi som to uz nechal tak.

Co sa tyka toho nosa, cez jednu dierku sa mi dycha tazsie ako cez druhu. Ale ja mam alergiu na rozne travy a stromy, tak to moze byt aj tym.
Taane_Mahuta
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Taane_Mahuta »

Scorpion90 napísal:U mna choroba zacala 2.1. Viem to presne, lebo na Silvestra som bol este uplne v pohode. Novorocny pripitok bol este bez priznakov.

2.1. bol piatok a v praci som zacal pokasliavat. Neprikladal som tomu velky vyznam. Povedal som si, ze ten kasel bude asi nasledok Silvestrovskej noci stravanej viac-menej vonku s kvapkou alkoholu v krvi. Vsak to poznate. Cez vikend vylezim a vypotim a bude dobre. Lenze cez vikend som zacal kaslat este viac /hnusny suchy kasel/ a pri tom ma ani neskriabalo v krku a ani som nemal teplotu / ani len zvysenu/. Kedze poznam priebeh respiracnych ochoreni u seba, vedel som ze nieco nie je v poriadku a hned 5.1. som siel k svojej obvodnej lekarke. Dostal som prve antibiotika na 5 dni. ATB som poctivo vybral ale ziadnu zmenu som nepocitoval. Nanestastie som musel chodit do prace, kedze v januari su vsetky mozne aj nemozne uzavierky atd..

Kedze som sa necitil zle, tak by som asi ani tak nelezal len tak v posteli. Jediny priznak bol ten kasel. V druhej polke januara kasel mierne ustupil a zacal som vykasliavat hlieny. Tak som si naivne myslel, ze choroba zo mna vychadza a bude dobre. Lenze zaciatkom februara kasel znova zacal naberat na intenzite, tak som siel znova k lekarke. Dostal som dalsie ATB - tentokrat na 10 dni. Tiez ziaden vysledok.

Uz som mal v plane ist na podrobne vysetrenia dychacich ciest ale z pracovnych dovodov som tomu dal este nejaky ten tyzden a vlozil svoju nadej do klasickej domacej liecby teda:

* kazdy den 2 struciky suroveho cesnaku
* litre roznych bylinkovych cajov /zlate kolegyne/
* tony ovocia a zeleniny
* krk v teple /neustale sal/
* priatelka mi robi taku stavu z cibule a medom. Dost hnusne to je, ale asi ucinne

Vyzera to, ze mi to konecne pomohlo a tento tyzden uz len rano vykaslem trocha hlienu a cely den je pokoj. Dufam ze sa to uz nevrati, lebo fakt nie je sranda cely den kaslat a smrkat. Tak mozno sa niekto v mojom literarnom diele nasiel :)

Chválim postup liecby, dnes je vacsina bakterii rezistentnych voci ATB, preto treba bojovat aj inymi dostupnymi a overenymi postupmi, a posilnovat imunitny system. :-)
Napísať odpoveď