nezapnutý pás - pokuta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: nezapnutý pás - pokuta

Príspevok od používateľa beardie »

presne to posledne Gotharove video som nasiel
to bolo len 40kg decko, si predstav, ze tam bude nejaky chlap, vsetci mrtvi...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no lenže gothar dal videa nárazov do pevnej prekážky v 50(?) km/h. Jackb písal o prudkom zabrzdení (pred prechodom pre chodcov?)
beardie
Redeemer
Redeemer

lenze nemas krystalovu gulu ani stroj casu, takze nevies, ci nahodou nenaburas...
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Pointa bola, že ak si niekto nedá pás za tebou, ohrozuje aj teba - čo myslím tie videá slušne dokázali.
M&M
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa M&M »

kamarat co chodi bezne bez pasu mi poradil taku fintu.... ze ak ho zastavia, tak stoji. A ked stoji, tak pas nemusi mat zapnuty. Co myslite platilo by to na panov policajtov? Alebo mate niekto skusenost? Samozrejme ine to uz je ked maju fotku na ktorej jasne vidno ze ten pas nemam, ale inak mi to nemaju ako dokazat ze som sa neodopol az vtedy ked som zastavil.
jacob654
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa jacob654 »

M&M napísal:kamarat co chodi bezne bez pasu mi poradil taku fintu.... ze ak ho zastavia, tak stoji. A ked stoji, tak pas nemusi mat zapnuty. Co myslite platilo by to na panov policajtov? Alebo mate niekto skusenost? Samozrejme ine to uz je ked maju fotku na ktorej jasne vidno ze ten pas nemam, ale inak mi to nemaju ako dokazat ze som sa neodopol az vtedy ked som zastavil.

fakt ti to stojí za to? to je až taký veľký problém? za 3sek. si pripútany a hneď je to bezpečnejšie aj pre teba aj pre okolie
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ja si pas nedam len ked zabudnem. Pre bezpecnost si ho vzdy zapinam. Hlavne pri vystreleni airbagu a nezapnutom pase to moze dopadnut vselijako.
beardie
Redeemer
Redeemer

hlavne si treba uvedomit, ze aj buracky v 50km rychlosti mozu byt fatalne, kedze sa lebka moze rozmlatit na celnom skle...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

M&M: Ta finta ti je prd platna. Aj ked si opity za volantom a vlastne ta zastavia, tak stojis. To iste, ked nemas zapnute svetla, ved pri zastaveni stojis. Taktiez telefonovovanie, jedenie a neviem co vsetko. Mozes si byt isty, ze takyto argument ti nepomoze, skor ti pritazi v tom, aby si dostal najvyssiu pokutu aku podla sadzobnika dat mozu a este ti skontroluju aj povinnu vybavu.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Jedine, co by mohlo --velmi teoreticky-- pomoct je, prejst kus dalej za nich, a nacuvat. Akoze si ho neskoro zbadal a nechcel si prudko brzdit. Pri cuvani pas mat zapnuty nemusis... ale to je tiez take, ze akurat tym naseries policajta a 15 minut bude hladat iny dovod na pokutu (a tympadom aj keby nic ine, tak ta zdrzi).
Kor v dnesnej dobe, ked ma airbag aj jazdenka za tisicku je nedavat si pas uplna blbost.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

mna skor irituje to pipanie ked si ho nedam aj ked idem len 200 metrov a fakt sa mi nechce ho natahovat. na dlhsiu cestu by som to nevydrzal a ten dummy doplnok co sa da kupit vzdy zabudnem :D
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Ja skor nechapem, preco si ludia nedavaju pasy. Je to frajerina ci co? Ved je to snad najdolezitejsi bezpecnostny prvok v aute a jeho zapnutie trva dve-tri sekundy. Ja to uz mam automaticky, nastartovat, zapnut svetla, zapnut pas, zaradit a ist. Ale slovak bude radsej vymyslat absurdne napady ako sa vyhnut pokute. Ake typicke... :roll:
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

dost vela slovakov ma ale este auta bez airbagov a tam je zapnuty pas viac ako otazny ci je bezpecny
beardie
Redeemer
Redeemer

V čom je otázny?
Vie ti zachrániť život aj v malej rýchlosti
Si už dosť starý a ešte aj tatko, správaj sa podľa toho
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ja si pas davam, len pri autach bez airbagu ti pas moze zlomit v pohode vaz aj v malej rychlosti, ktora by ta nezabila, iba by si si otrieskal hlavu o volant. Otec je u policie a par krat uz bol pri podobnych nehodach starsich aut, kde prave pas zabil cloveka.
beardie
Redeemer
Redeemer

Ako vieš, že ťa z vedľajšej cesty nesepali kamión idúci 50kou?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

nevies, preto pisem, ze je to podla mna nejednoznacne pri autach bez AB
beardie
Redeemer
Redeemer

No podla mňa je to jednoznačne :)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Vies preco ten pas mohol byt v starsich autach problem? Pretoze stare auta nemali samonavijaci pas. Takze si si ho nastavil na urcitu dlzku (ktora samozrejme bola dost velka, sak predsa aby pas nahodou netlacil). Nasledne v pripade narazu bolo telo vymrstene dopredu a kedze pas telo naraz zastavil mohlo dost k zraneniam. Taktiez pokial bol pas volny tak telo narazilo do prekazky, opat ta najhorsia varianta. Kedze taketo pasy sa uz do aut nedavaju peknych par rokov (mozno niektore relativne novsie low costy maju 2bodovy nenavijaci pas vzadu v strede) tak by som sa vobec nebal. Skor by som sa bal, ze v pripade havarie vypadnem z auta a roztrieskam sa este viac, resp ak sedim vzadu tak mozem ublizit vpredu sediacim.
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

wladas napísal:Ja si pas nedam len ked zabudnem. Pre bezpecnost si ho vzdy zapinam. Hlavne pri vystreleni airbagu a nezapnutom pase to moze dopadnut vselijako.
Nie je to nahodou tak, ze ked nemas zapnuty pas tak airbag nevystreli? Poznal som jedneho chalana, ktory sa zabil na aute a nemal zapnuty pas, tym padom ani airbag nevybuchol.

Inak si pas zapinam vzdy a vzdy to vyzadujem aj od vsetkych cestujucich, ktorych veziem.
Napísať odpoveď