Nezobrazovanie slovenských znakov vo Windows 10
Nezobrazovanie slovenských znakov vo Windows 10
Čaute hojkáči, dlho som nepotreboval riešiť žiadny vážny problém, teraz nastal ten čas. Mám notebook s pôvodnym Windows 8, ktorý som v lete upgradoval na win10. Všetko fachčilo jak má, až sa mi úplne nepokazil a nepotreboval reinstall. Spravil som to návratom na pôvodný 8 cez lenovácky backup. Potom som ho zase free upgradoval na 10ku. Ale teraz mám problém, že pri inštalácii, alebo aj vo windowse mi píše miesto slovenských znakov š,č,ť,ž rôzne hatlaniny, skúšal som, či nebude chyba v inštalácii jazykového balíka, ale aj po odstránení/znovunainštalovaní mi to robí. V externých appkách ako Chrome, Office, mi to nerobí, akurát pri windowsáckych hláseniach a inštalovaní aplikácii (aj pri Chrome/Office)
Re: Nezobrazovanie slovenských znakov vo Windows 10
Chyba je pri pisani ci zobrazovani? Ak chapem, tak zobrazovani, napriklad vyskakovacid okno s chybovymi hlaskami a tak?
presne chapes, nie pri pisani, ale pri klasickych oknach instalacii, alebo aj v aplikaciach, ale myslim, ze to nerobi pri vsetkych znakoch, vsimol som si to pri š č ť
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
tu máš návod, zmeň na slovakia/slovak, následne reštart a malo by to fungovať.
no výborne, ja som na to nevedel pol víkendu prísť babral som sa s jazykovými nastaveniami a riešenie je takéto jednoduché, vďaka, problem solved, môžete locknúť