Nezvany host
Nezvany host
Ako zacat. Uz hodne dlhu dobu mam podozrenie, ze nas niekto sleduje a chodi na pozemok vo vecernych alebo nocnych hodinach, ked je tma. Tento problem siaha do cias este ked som chodil na zakladku. Proste v noci bola branka zatvorena, no na dalsie rano otvorena a vzdy sa v zahrade stala nejaka malickost (prepichnuty bazen, zlomeny dazdnik, mizlo pradlo...) vtedy ako decko som to moc neriesil, snazil som sa na noc do zahrady prichystat primitivne pasti, aby som si overil moju predtuchu. Viacmenej sa na to zabudlo a myslel som si ze si len niekto vtedy robil zarty, no ako plynula doba, sam som tomu prestaval verit. Par rokov dozadu som sa v noci zobudil s tym, ze niekto chodi po streche priamo nado mnou, pocul som posunutie skridle a neznamy skor ako som zacal reagovat bol prec. Na dalsie rano sa zistilo, ze je len trocha posunuta skridla na streche. Stale som nemal dostatocne dokazy, no bol som uz pripraveny. Samozrejme odvtedy nikto neliezol po streche no zacali sa diat dalsie divne veci, isty uzivatel na pokeci sa zacal vyhrazat 10 rocnemu bratovi ze ho zbije, ten isty nick mi zacal pisat dost osobne veci, ktore by sa nemal ako dozvediet, no odvtedy nepisal nic a teraz to hlavne, vcera vecer som otvoril balkon aby som dal mackam zrat, v momente ako som ho otvoril sa asi v polovici schodov niekto rychlo rozbehol do zahrady, povedal som si to je asi dobre prerasteny pes ked tak dupe, no potom som sa opytal ci tam niekto je? V tom momente sa ten niekto rozbehol do zahrady a niekde utiekol, z coho som vyvodil ze je to clovek. Viem znie to ako z nejakeho filmu, no naozaj sa to tu deje. Ked sa nad tym zamyslim, nie je ziadny dovod, aby tu niekto takto chodil, pritom nic nekradol, iba spehuje, popripadeznici nejaku drobnost. Jedine indicie ktore mam je tento nick, z ktoreho sa samozrejme nic nedozviem:
http://pokec.azet.sk/pettopn
Rozmyslam co dalej, ci kupit nejake vybavenie a napr. s termo kamerou ho zachytit, zistit si v akych intervaloch k nam chodi, co najviac si o nom zistit a nasledne uderit alebo proste celu noc cakat s partiou a tak ho chytit, no to sa mi zda az moc urychlene, bude to pravdepodobne nejaky psychopat, co nehlada v nicom dovod a preto by bola otazna aj jeho reakcia, ci nema nejaky noz aebo zbran, pretoze pri takomto individu clovek nikdy nevie.
http://pokec.azet.sk/pettopn
Rozmyslam co dalej, ci kupit nejake vybavenie a napr. s termo kamerou ho zachytit, zistit si v akych intervaloch k nam chodi, co najviac si o nom zistit a nasledne uderit alebo proste celu noc cakat s partiou a tak ho chytit, no to sa mi zda az moc urychlene, bude to pravdepodobne nejaky psychopat, co nehlada v nicom dovod a preto by bola otazna aj jeho reakcia, ci nema nejaky noz aebo zbran, pretoze pri takomto individu clovek nikdy nevie.
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nezvany host
Najprv by som siel na policiu.nahlasit to vyhrazanie zabitim. A celkovo nahlasit tuto udalost ze mas strach o vlastny zivot atd.
Policia mi uz dlho vrta v hlave, no myslim si ze oni nic nevyriesia.
// A vobec co by som im mal povedat? Mam podozrenie ze mi niekto beha po zahrade no nic nekradne, beha po streche bez dovodu... Ved by ma vysmiali.
// A vobec co by som im mal povedat? Mam podozrenie ze mi niekto beha po zahrade no nic nekradne, beha po streche bez dovodu... Ved by ma vysmiali.
Kamery s infravidenim, silne osvetlenie celej plochy zahrady spustane detektorom pohybu.. alebo frustrovany irsky vlkodav. Vyber necham na tebe.
Ved si ho videl, pocul a mas dokazy. Poskodene veci + tie spravy z pokecu. Skus kludne policiu. Mozno by bolo nacase nastrazit nejake naozajstne pasce s tym uz ale poradi qwerty
Inak ta obdivujem, ze si taky kludny, jeden moj znamy mal objednane okna na dom, ktore sa omeskali 2 dni a 2 noci sedel v aute pri dome s nabitym kverom v najpokojnejsej dedinke, keby daco. 
Ano lenze tym policajtom to nemusi stacit, ja tie dokazy mam ale iba v hlave, nijak zaznamenane... Ja nie som kludny, preto som tu aj napisal, keby tebe toto niekto robil 7 rokov ktovie ci by si tu smajlikoval, no to by som si chcel veru vymenit s tvojim susedom, ktory nevie pockat 2 dni na sproste okna a mne co tu chodi psychicky naruseny jedinec bez dovodu.
-
KaptMichal
King
Korag, myslim, ze ak to chces riesit sam za seba, tak idealne budu silne halogenky na fotobunku, mozno aj kamera a dobre vycviceny pes. Ten by mohol v buducnosti toho psychopata odradit nadobro.
kúpiť kameru s nočným videním a zistiť ako často kedy a čo vlastne u vás na záhrade robí, potom si ho počkať s partiou skrytý v záhrade.
alebo senzor pohybu napojeny na postrek zahrady 
-
KaptMichal
King
A do trubiek napustit olej 
teraz v zime ,good luck 
Vzduchovka
A tvojim rodičom/rodine to bolo za tých 7 rokov jedno? Ja sa čudujem, že až teraz si sa Ty rozhodol zakročiť. Ja by som tam už dávno mal nainštalované nejaké kamery, a ak by neboli peniaze, tak by som si fakt zavolal zopár známych, sadol niekam do auta a prečkal noc.
A čo ak to vôbec nie je človek, ale nejaký strašidelný tvor?! Možno ani nepochádza z našej planéty.
-
Andi_Cibula
Addict
Infrakamera ? Are you serious ?
To už radšej požičať pár halogénových reflektorov, natiahnúť kábel do domu a pri detekcii votrelca zapnúť, keď tak mať aj nachystaný foťák na statíve a odfotiť ho, pri troche šťastia je odhalenie realizovateľné do 2 sekúnd.
To už radšej požičať pár halogénových reflektorov, natiahnúť kábel do domu a pri detekcii votrelca zapnúť, keď tak mať aj nachystaný foťák na statíve a odfotiť ho, pri troche šťastia je odhalenie realizovateľné do 2 sekúnd.
Korag nehnevaj sa ale si dost kludny ked to trva 7 rokov. To ze si to dal na hojka je nejaky vrchol riesenia situacie ci co. Ta halogenka je dobry napad, len ak sa tyden nikto neukaze a budu ti to spinat suloziace macky, susedia a ani Korag nebude nadseny a ani vyspaty. 
Tak tie halogeny mi pridu ako najlepsie riesenie aj co sa tyka financneho hladiska, kamera je teda zbytocna, no co sa tyka toho psa, asi pred rokom sme brali z utlku nejakeho krizeneho ovciaka a ten steka tak maximalne po mackach alebo pri nejakom rychlejsom pohybe, na cloveka pochybujem, ze by zautocil, proste zbytocny pes, keby sme mali aspon toho psa co by strazil tak by to zredukovalo vacsinu mojich terajsich problemov ach...KaptMichal napísal:Korag, myslim, ze ak to chces riesit sam za seba, tak idealne budu silne halogenky na fotobunku, mozno aj kamera a dobre vycviceny pes. Ten by mohol v buducnosti toho psychopata odradit nadobro.
//autoeditácia príspevku (12 Jan 2013, 19:49)
jj a potom pojdem na koniec ja sediet za ublizenie na zdravienergy00 napísal:Vzduchovka
//autoeditácia príspevku (12 Jan 2013, 19:51)
No ono je to tak ze otcovi som to hovoril 2x aj so vcerajsou prihodou a len mi povedal aby som ho zobudil nabuduce, no on si neni vedomy co za cloveka a hlavne aku dlhu dobu tu uz chodi, v podstate nic nekradne a jeho ciel je sledovat z balkonovych schodov co sa deje vnutri, preto je to cele divne.Hensym napísal:A tvojim rodičom/rodine to bolo za tých 7 rokov jedno? Ja sa čudujem, že až teraz si sa Ty rozhodol zakročiť. Ja by som tam už dávno mal nainštalované nejaké kamery, a ak by neboli peniaze, tak by som si fakt zavolal zopár známych, sadol niekam do auta a prečkal noc.
//autoeditácia príspevku (12 Jan 2013, 19:53)
Srnec: Praveze tu halogenku/y by som niekde skryl na dobrom mieste a ked budem pocut alebo vidiet ze tam niekto je tak vsetko naraz zapat, odfotit ho a nakoniec ho dobre zmalovat, problem je ze ja absolutne netusim kto by to mohol byt a co ma za umyslom, ci nespolupracuju aj viaceri.
Máš pravdu, možno sa striedajú viacerí, veď komu by sa chcelo každú noc namiesto spania chodiť špehovať dom v ktorom každý spí ..
-
p4ra
Redeemer
qwerty, kde si? Preboha, kde trcis?!
To je jak z nejakeho thrilleru, nechcel by som veru zazit ale 7 rokov by som si to urcite nenechal robit. Nanajvys raz.