Dnes som mal jednu rizikovú situáciu, pri ktorej som musel núdzovo brzdiť. Keď som potom brzdil, pedál išiel tuhšie a mal som pocit, ako keby auto trochu pribrzďovalo (ale možno to bolo iba placebo). Po prejdení pár km sa to upravilo a začalo to brzdiť viac menej ako predtým, ani sa mi už nezdalo, že pribrzďuje. Keď som zaparkoval (prešiel som asi 35km), všimol som si, že na koberčeku pod pedálom brzdy mám drôtik (na fotke). Pozeral som, odkiaľ by mohol vypadnúť. Pri pedáloch je nejaká hriadeľ z bieleho plastu, spojka svoju vratnú pružinu má na mieste, brzda je od tej tyče daľeko a plyn je spojený tuším inak...skušal som pedále, či sa vracajú a všetko funguje ako predtým. Na tej plastovej tyčke som ale objavil ešte jeden drôtik takého istého typu, ale zdeformovaný do tvaru L...vršok L bol obmotaný zhruba na dva krát okolo plastovej tyče a voľne visel. Teraz neviem, či sa niečo tým razantným stlačením pedála nevyvlieklo a má to tak byť a doteraz sa tam oba drôtiky len húpali sa oske, alebo mám trúbiť na poplach...každopádne by ma potešili fotky spod pedálov od tých, ktorí majú Peugeoty 306...neviem, či je nejaký rozdiel v typoch áut, ale ak áno, tak presný typ auta je Peugeot 306 XN 1.4i sedan 1998.
//už viem, že je to nejaká vratná pružina, ktorá sa zlomila...viď obrázok z manuálu...