SchYzo napísal:motor u toho mitsu je prevrtany na 2.2l
a prinos ? ...
.. trosku sme sa tu zamotali do ot ... na toto by bola samostatna tema vhodna, ale to je jedno lebo sem chodi kopa lam kere ani nevedia ako motor pracuje
nižšie objemy ako napr. 1,4 GTI so 180 konmi ti vydrží oveľa menej ako 4,4L V8 u 7 bavoráka= to je nezmar!!!
a ešte keby ste mi odpovedali na moje otázky nebolo by od veci
mito85 napísal:nižšie objemy ako napr. 1,4 GTI so 180 konmi ti vydrží oveľa menej ako 4,4L V8 u 7 bavoráka= to je nezmar!!!
a ešte keby ste mi odpovedali na moje otázky nebolo by od veci
ale ta 1.4 ma nizsiu spotrebu a mensiu poistku platis a pre eko honicov aj nizsie emisie
SchYzo napísal:ale ta 1.4 ma nizsiu spotrebu a mensiu poistku platis a pre eko honicov aj nizsie emisie
dobre zamotajme sa s5 do OT -> 1,4 GThocico na hocikolku so 180 konmi nema taky vykon ani tocak, ako napr. ta 4,4 od BMW, cize je logicke ze nebude mat ani taku spotrebu ... ale az tak moc sa nebudu listi ... pri rovnakej dynamike jazdy ( tazko hovorit o dynamike ked tu nebude oproti bmw ten turbo skrecok poskytovat ) bude maly turbostrojek namahany ovela viac a bude mat aj velku spotrebu, kdezto velkoobjemove bmw si bude len tak v klude priast s dostatocnou rezervou a bude mat rovnaku spotrebu ... to co "usetris" pri komplikovanom pretechnizovanom turbomotore na palive investujes dalej v podobe nahradnych dielov ... spolahlivost proste taky motor nikdy neponukne taku ako nejaky jednoduchy velkoobjemovy motor bez zbytocneho turba atd.
a zabudol som: dnes neni poistka zavisla iba na zdvihovom objeme, takze aj tam sa ta vyhoda relativne zmensuje
mito85 napísal:a ohľadom vypínania valcov- neviete kt. modeli to majú? lebo kamoš má Dodge durango V8 a ked tie 4 valce nevyužíva tak ich vypne a to je super!!!
a vysvetlite mi čo je to to hemi?
Vypinanie valcov ma asi vacsina 8 a viac valcov, ale zatial som si to vsimol len u USA aut, ale viem, že veyron disponuje takouto funkciou
HEMI je zo skratky hemispheric, je to motor s hemisferickou (pologuľovou) spaľovacou komorou
nordkapp_pb napísal:dobre zamotajme sa s5 do OT -> 1,4 GThocico na hocikolku so 180 konmi nema taky vykon ani tocak, ako napr. ta 4,4 od BMW, cize je logicke ze nebude mat ani taku spotrebu ... ale az tak moc sa nebudu listi ... pri rovnakej dynamike jazdy ( tazko hovorit o dynamike ked tu nebude oproti bmw ten turbo skrecok poskytovat ) bude maly turbostrojek namahany ovela viac a bude mat aj velku spotrebu, kdezto velkoobjemove bmw si bude len tak v klude priast s dostatocnou rezervou a bude mat rovnaku spotrebu ... to co "usetris" pri komplikovanom pretechnizovanom turbomotore na palive investujes dalej v podobe nahradnych dielov ... spolahlivost proste taky motor nikdy neponukne taku ako nejaky jednoduchy velkoobjemovy motor bez zbytocneho turba atd.
a zabudol som: dnes neni poistka zavisla iba na zdvihovom objeme, takze aj tam sa ta vyhoda relativne zmensuje
ale dodam ze nemyslite si ze tu obhajujem krpate motory, pravdaze taky 12 valec 6 liter to je mnam mnam, ale pri tom mi uz ohladom spotreby snad ani oponovat nemozes
vypínanie valcov ma drtiva vacina V8 motorov, hlavne americkych ako bolo povedane .. momentalne najlepsim systemom vypinania disponuje Crysler myslim ze sa to vola MDS ... V8 s klasickou konstrukciou vypinaju pri nizkom zatazeni jeden rad valcov iba tak ze zastavia privod paliva (ako ked ides z kopca na kvalte bez plynu) ... nevyhoda je v tom ze ventily stale pracuju a nasavanie stlacanie a cely cyklus ubera z ucinnosti motora, MDS ma specialne medzikusy medi vackami a zdvihadlami, takze vlastne "odpoji ventiy" a tato nevyhoda odpada, ostava iba trenie pisetov vo valci co je viac menej najmensi mozny dosiahnutelny odpor pri vypnuti valcov ... cela operacia trva nieco do 0,1s takze to neni vobec poznat ...
SchYzo napísal:ale dodam ze nemyslite si ze tu obhajujem krpate motory, pravdaze taky 12 valec 6 liter to je mnam mnam, ale pri tom mi uz ohladom spotreby snad ani oponovat nemozes
tak pri tomto mas pravdu to je jasne ale nevystupuje tu iba parameter spotreby, ale aj kultivovanosti chodu, priebeh vykonu, vykonova rezerva atd.
mito85 napísal:ok dobre vedieť a spomedzi tých dvoch čo som uvádzal?
jednoznacne subi, tam neni o com (btw otec si kupil akurat mitsu outlander, parada auto tiez, interier trochu jednoduchsi ale inac sa neni na co stazovat, auto perfektne odhlucnene motor skoro ani nepocut hehe)
/edit:a este si ocekuj mercedes ML vraj tam ceny sli dolu, tiez neni zle auto