Nočne zmeny

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
M142
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Nočne zmeny

Príspevok od používateľa M142 »

no neviem, ci neprehanas. kratkodobo je to fakt zaberak, ale casom si clovek zvykne na vsetko. mam kopu blizsich znamych co robia nocne a popravde si nepamatam, ze by niektory z nich mal problemy ktore opisujes..okrem chalana s nadvahou, ale ten ju mal aj pred tym ako tie nocne zacal robit :D
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Vsetko to je individuálne. Niekto citi nasledky nočných po roku, niekto ani po desiatich.. Zalezi od vela faktorov. Organizmus, co v tej nocnej robis, ako potom spavas, ako sa stravujes atd, atd.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

M142 - áno, človek si zvykne, ale nie jeho telo. Telo nepresvedčíš, že je normálne jesť v noci a drichmať cez deň, jednoducho je to trávenie prispôsobené inak. Ja osobne nemám dôvod preháňať, tí, ktorí ma poznajú, vedia, že to tak naozaj bolo. To, že kopa tvojich bližších známych nebola ovplyvnená, nijako nepopiera to, čo som zažil ja. A nie len ja. Ak to chceš naozaj vedieť - pred štartom nočných šícht som mal niekde medzi 75-80kg, po štyroch rokoch dvanástiek som mal cez 100. Nemám dôvod si vymýšľať a ani preháňať.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Rovnako ja. 5 rokov nocnych smien...citil som to. Ja som naopak chudol a pribral som keď som skončil - zároven to bola nieco ako chronická unava. Vacsina ludi co robia smeny, nocne ma postupne problém orientovat sa v case, nevedia aky je den, pletie sa im to...
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Tiez som si zazil rok nocnych + striedanie rannych a poobednych zmien. Casto aj s pracou cez vikend. Odhliadnuc teraz od nemoznosti akehokolvek socialneho zivota vecer alebo cez vikend to bolo dost zle. Zohnat jedlo v noci je dost velky problem a prespanie celeho dna potom tiez. Caste budenie pred obedom (prisiel som okolo 7:00) bolo normalne, nemohol som sa donutit prespat viac ako 6 hodin (po piatej nocnej to uz bolo lepsie). Potom prisli zase ranne a peklo prehadzovania spankoveho rezimu. Plus mam pocit, ze v noci sa generuje isty hormon, ktory pomaha telo chranit pred rakovinou. Casto k takemuto rezimu patri aj priberanie, problemy s unavou a ine veci.

Moj momentalny staly pracovny cas je podstatne lepsi.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Spánkový hormón sa produkuje len za tmy. Cez deň pokiaľ nežiješ v tmavej komore nikdy nedosiahneš stav aby sa produkoval. Ani so zatiahnutými žalúziami.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Je tu niekto kto funguje na vyhradne nocnom rezime ? Myslene mimo chodenia na nocne. Ja uz mnoho rokov nedokazem zit inak ako stylom:
spat idem o 02:00-03:00 a vstanem o 10:00-11:00, co sice nie je nocny rezim, ale najvacsiu produktivitu prejavujem okolo 00:00 a vstat rano pred 10:00 je pre mna silne neprirodzene. Tomuto rezimu podriadujem vsetko - praca, skola, nakupy, akurat to nie uplne vyhovuje mojim spolubyvajucim. :(
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

To nie je nočný režim. V podsatate ideš spať kedy sa telu najviac žiada. 2-3 hodina je najhoršia aj v nočných.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

to je bullshit, ze nedokazes. proste si rozmaznany studak a to je vsetko :lol: ale vazne, skus zacat pravidelne vstavat o 7, je jedno kedy pojdes spat, telo si ten spanok zacne vyzadovat coraz viac a zrazu zistis, ze o polnoci spis ako mrtvy.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Je to individuálne. Ja chodievam spávať o polnoci alebo o 1 ráno a o 7 alebo 7.30 som hore. A telo si nevyžaduje viac, pritom mám už viac ako 30.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

M142 napísal:to je bullshit, ze nedokazes. proste si rozmaznany studak a to je vsetko :lol: ale vazne, skus zacat pravidelne vstavat o 7, je jedno kedy pojdes spat, telo si ten spanok zacne vyzadovat coraz viac a zrazu zistis, ze o polnoci spis ako mrtvy.
asi tak. Ked zacne chodit do pravidelnej prace na osmu rano, alebo nedajboze skor, tak si zvykne. Ja som tiez zil presne ako on, teda byt hore do 2-03:00 rano a potom spat do 10-11:00. A ked som zacal chodit na pravidelnu brigadu/pracu na osmu, to bolo zozaciatku dost brutal. Pekne o 07:00 vstavat a spat som chodil o 23:00.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Fúha, no to asi nie je dobrá práca chodiť do nej o 08:00 ráno. :D Ešte šťastie že politika môjho zamestnávateľa prikazuje v nej byť v čase medzi 10:00 - 14:00 a aj tak sa to nedodržiava, sú tam ženáči a aj postarší čo sa dotrepú rovnako ako ja o 11:00 a odchádzame simultánne 19:00-20:00. Mne to tak úplne vyhovuje, len občas musím znášať poryp že nie som normálny, ale MF. :)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Ja som zase taký, že do práce by som najradšej chodil čím skôr, tým lepšie. Keby som mohol, tak prídem aj o 5 ráno, aby som čo najskôr mohol byť doma a mal poobedie voľné.
Pater
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Pater »

Ist spat 1:30,vstavat 4:30,tak to som si uz davno zvykol.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

to je zasa nieco, na co by som si nezvykol, ani keby som mal pracu osobneho masera adeptiek na MISS
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

To je blbosť. Spať len 3 hodiny je u zdravého človeka nemožné.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

pinco napísal:Ja som zase taký, že do práce by som najradšej chodil čím skôr, tým lepšie. Keby som mohol, tak prídem aj o 5 ráno, aby som čo najskôr mohol byť doma a mal poobedie voľné.
Presne tak, síce tak ideálne mi to príde na tú 6-00 (čiže vstávať max. o 5-00, skôr to už nie je moc kóšer), klasický roboš. :D

To čo opísal Cibula, to by bolo peklo pre mňa. Doobeda by som nič nestihol a nič si nezačal, lebo by som vedel, že o nejakej 11 00 či skôr je robota a večer keď by som prišiel domov o 20-00 či neskôr - no to by už teda bola aktivita. Akurát tak na sedenie pred compom.
Bismos
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Bismos »

ked som pracovaval na nocnych prva bola vzdy najhorsia,potom to uz bolo fajn.Nepracoval som na nocnych dlhsie ako dva tyzdne v kuse.
Jedine co ma dost psychicky davalo dole bol fakt,ze v jeden den som prisiel z prace a ten isty den som tam musel ist znova :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

tak zatial to znasam dobre. len pod ocami budem moct o chvilu nosit dvojlibrovky.
som zvedavy ako stravim sobotu, lebo to je moj prvy a jediny day off v tyzdni...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Prídeš v sobotu ráno domov, pospíš do 2-3PM, vstaneš, spravíš nákup, opiješ sa/párty, vstaneš v nedeľu na obed, večer môžeš mašírovať znovu do roboty :) Takto som začínal prvé mesiace...Človek potrebuje vypnúť...
Napísať odpoveď