Nočný kľud - rušenie
Re: Nočný kľud - rušenie
a co takto pravidelne pisat staznosti na mestsky urad?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
A co s tym ma mestsky urad??? Nemyslel si skor okresny urad??? Okrem toho sa hluk meria profesionalnym hlukomerom, nie odhadom dakeho policajta, uradnika alebo niekoho kto len tak urci, ze je to hluk.
miestny urad, ti by sa mali zaoberat aj takymito staznostami ci nie? Ta rodina nerobi stablny hluk, len ten syn je obcas narazovo hlucny a to sa zmerat neda. Ale vpodstate je to neriesitelna situacia. Znamy mal zase suseda pod nim, ktory za nim hned vybehol a zvonil, akonahle pohol hlasnejsie stolickou, a to aj normalne cez den.
Pre podobnu vec som sa odstahoval do domu. Pre zmenu tu mam psa co steka v noci presne takym tym nepravidelne nepredvidatelnym stylom. Steka mi tak ze to budi rodinu aj za zavretymi oknami nie priamo otocenymi smerom na psa. Majitelia psa su ignoranti, slusne povedane. Ten kto zazil pochopi ze nebudem pisat kolko slusnych prosieb z mojej strany dopadlo na absolutbe neurodnu zem. No kazdy ma svoju achylovku. Aj dotycny narusitel nocneho pokoja potrebuhe spanok. Chapeme sa kam tym mierim? Mam za to zo svojich skusenosti ze slusny clovek sa musi znizit na uroven a bavit sa s recou ktorej rozumeju. Resp ake pozicaj take vrat.
Ps je nieco nove ohladom tejto temy?
Hluk moze riesit aj mestsky urad a to tak, ze posle uradnikov alebo policiu a ak nepomoze, moze si objednat napr. aj profesionalneho hlukomeraca. Vacsinou asi riesia skor podniky, stavebnikov, atd, ale teoreticky mozu zasiahnut aj voci obyvatelom.hojko napísal: 12 sep 2020, 22:03 A co s tym ma mestsky urad??? Nemyslel si skor okresny urad??? Okrem toho sa hluk meria profesionalnym hlukomerom, nie odhadom dakeho policajta, uradnika alebo niekoho kto len tak urci, ze je to hluk.
Nič nové, mestskú políciu som nevolal. Hluk pokračuje nepravidelne nepredvídateľným štýlom. Výkriky sú možno trošku tichšie, no zintenzívnilo sa "sťahovanie nábytku a kopanie" (predpokladám, že ako sedí za stolom, krúti sa na stoličke a nohami kope do stola a všetko sa to prenáša do podlahy). Ostáva mi asi len kúpiť nejaký repro a znepríjemňovať spánok jeho matke vo vedľajšej miestnosti nejakými random zvukmi... Jemu to robiť nemôžem, keďže v spálni s nami spí malé dieťa, ktoré našťastie svojím búchaním nezobudí...
Kúp si vysokofrekvenčnú plašičku, funguje to veľmi dobre. V občanovi za dverami bol majiteľ nejakých psov, ktorý umiestnil koterec so psami rovno k plotu pod okná susedovi. Ten ho prosil, aby tie psi dal na inú časť svojho pozemku. On to ignoroval, že na svojom pozemku si môže robiť, čo chce. Tak si dal sused na okná plašičku, ľudské ucho tak vysoký prenikavý zvuk nepočuje. A ten so psami sa sťažoval v televízii, že jeho psi sa boja a sú zalezené v búde, že sused jeho psi týra...dutom napísal: 29 sep 2020, 22:44 Pre podobnu vec som sa odstahoval do domu. Pre zmenu tu mam psa co steka v noci presne takym tym nepravidelne nepredvidatelnym stylom. Steka mi tak ze to budi rodinu aj za zavretymi oknami nie priamo otocenymi smerom na psa. Majitelia psa su ignoranti, slusne povedane. Ten kto zazil pochopi ze nebudem pisat kolko slusnych prosieb z mojej strany dopadlo na absolutbe neurodnu zem. No kazdy ma svoju achylovku. Aj dotycny narusitel nocneho pokoja potrebuhe spanok. Chapeme sa kam tym mierim? Mam za to zo svojich skusenosti ze slusny clovek sa musi znizit na uroven a bavit sa s recou ktorej rozumeju. Resp ake pozicaj take vrat.
-
hojko
Site Admin
Nie, mestsky urad nemoze riesit hluk. Neviem kde si prisiel k tomuto nazoru. Akeho uradnika tam posle, zo stavebneho uradu alebo dakeho pracovnika co vybera dan za psa??? Ci koho tam poslu??? Tu mas clanok o tom ako mesto a vlastne aj mestska policia nema moznosti riesenia hluku: https://dennikn.sk/blog/1629761/hluk-v- ... bez-prava/bilidia napísal: 30 sep 2020, 0:10 Hluk moze riesit aj mestsky urad a to tak, ze posle uradnikov alebo policiu a ak nepomoze, moze si objednat napr. aj profesionalneho hlukomeraca. Vacsinou asi riesia skor podniky, stavebnikov, atd, ale teoreticky mozu zasiahnut aj voci obyvatelom.
Okrem ineho sa tam docitas tri zadane veci:
1. Orgánom príslušným na vykonanie dokazovania a uloženie sankcie je Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚZV), nie je ním podľa vyjadrení z bratislavského poriadkového útvaru mestská polícia.
2. „Pri rušení nočného kľudu z objektov, ktoré požívajú ochranu domovej slobody, nie je pri spáchaní priestupku možné do nich vstúpiť bez súhlasu oprávnenej osoby.“ A teda: keď mestských policajtov nepustíte do bytu sami, vojsť nemôžu.
3. Mestá a obce nemajú právomoci na regulovanie hluku. Túto problematiku však môžu aspoň nepriamo ovplyvňovať určením otváracích hodín podnikov a obchodov. A môžu reagovať.
Ano, mas pravdu, je to primarna uloha hygieny. Ale samosprava moze na zaklade podnetov od obyvatelov a situacie iniciovat cez regionalne hygieny setrenie a meranie hluku.hojko napísal: 01 okt 2020, 22:40 Nie, mestsky urad nemoze riesit hluk. Neviem kde si prisiel k tomuto nazoru. Akeho uradnika tam posle, zo stavebneho uradu alebo dakeho pracovnika co vybera dan za psa??? Ci koho tam poslu???
Pripadne moze zaplatit certifikovanu externu firmu a pouzit podklady z merania na konanie (voci podnikatelom/podnikom je to easy, tam ich mozu pokutovat dost lahko). Bol som pri jednom takom merani a samozrejme to nerobil nikto z uradu, lebo na to nema ani techniku a odbornost, ale sukromnik, ktoreho zaplatili a meral napr. hluk celu noc pocas nocneho pokoja.
+ po Bratislave je x pripadov, ked hluk riesili priamo mestske casti
"Starosta očakáva, že diskusia na túto tému bude "určite veľmi veľká a silná a debata horúca". Poznamenáva, že debata bola intenzívna, už keď dala mestská časť prvýkrát počas leta merať hluk pri jednom z predmetných podnikov. "Jedna z vecí, ktorú budeme chcieť riešiť, je nielen samotný hluk, ktorý ide z podnikov, ale často návštevníci podniku postávajú vonku, popíjajú, pofajčievajú a sú veľmi hluční. Chceme sa inšpirovať Starým Mestom, ktoré má pravidlá, podľa ktorých sa dajú podniky sankcionovať za to, že si takýto zákazníkov neustrážia," doplnil Chren."
https://www.bratislavskenoviny.sk/samos ... -zasiahnut
-
hojko
Site Admin
bilidia: Zaujimalo by ma ako chce mesto pokutovat podnik za to, ze zakaznici, ktori sedeli do konca prevadzkovych hodin v podniku, zrazu postavaju vonku 7 metrov od podniku na verejnom priestranstve, hmm??? Zaujima ma to najma z hladiska legislativy, pretoze si myslim, ze nieco take nie je mozne.
Googlil som a nasiel som akurat to, ze obmedzili prevadzkove hodiny do 22:00, nic viac som k tomu nenasiel: https://bratislava.sme.sk/c/22287227/v- ... ierky.html
Googlil som a nasiel som akurat to, ze obmedzili prevadzkove hodiny do 22:00, nic viac som k tomu nenasiel: https://bratislava.sme.sk/c/22287227/v- ... ierky.html
Takže momentálne u susedov prebieha rekonštrukcia bytového jadra. Vytopili ma - zase. Kontaktoval som správcu - bytové družstvo - či majú vôbec povolenia. Vraj práve vybavujú. WTF. Na otázku, či je to podľa nich normálne - robiť rekonštrukciu bez povolení a ničiť majetok susedom, neodpovedajú. Zástupca vlastníkov nejak nereaguje, ale nereagoval ani pri prvom vytopení - preto som rovno kontaktoval bytové družstvo.
-
hojko
Site Admin
Pri jadre treba oznamenie na stavebny urad + spravcu/drustvo. Obrat sa priamo na stavebny urad.
Jo, preposlal som celú komunikáciu so správcom na stavebný úrad. Asi by bolo lepšie telefonicky... ale chcem mať všetko písomne.
-
hojko
Site Admin
Neviem ci preposlanie komunikacie staci. Treba podat podnet.
Ak ťa vytopili a nereagujú, tak by som normálne zavolal políciu a podal trestné oznámenie za poškodzovanie cudzej veci. Potom to záleží od výšky spôsobenej škody.
Takže dnes mi volali z bytového družstva, že prečo som to posielal na stavebný úrad. Že som mal počkať (čakal som 2-3 dni na odpoveď), vraj to riešia. (podľa mňa keby to nepošlem na stavebný urad, tak to nikto nerieši). No a má informáciu, že pani suseda vraj reže karbobrúskou zárubňe a prerába len dve izby. Tak som sa spýtal pani na bytovom družstve, že keď sa prerábajú "len zárubňe" či z nich bežne tečie voda
Chvíľku ticho v telefóne a potom povedala, že veď kolega to pojde preveriť.
Asi o hodinu po telefonáte prišla nasratá suseda, že čo je toto za medziľudské vzťahy. WTF. Tak ona ma tento rok dva krát vytopí (minulý rok 1x - ale máličko), nekomunikuje, jej synáčik ruší nočný kľud, začne prerábku a nikomu nič nepovie. Ale ja som ten zlý.
Keď sa rozdávali chrbtové kosti, tak pani susede asi nevystalo...
Asi o hodinu po telefonáte prišla nasratá suseda, že čo je toto za medziľudské vzťahy. WTF. Tak ona ma tento rok dva krát vytopí (minulý rok 1x - ale máličko), nekomunikuje, jej synáčik ruší nočný kľud, začne prerábku a nikomu nič nepovie. Ale ja som ten zlý.
Keď sa rozdávali chrbtové kosti, tak pani susede asi nevystalo...
ja som mal zase taky zazitok, ze stara pani ktora byva nado mnou v skutocnosti tam uz dlhsie fyzicky nebyva a nikto nevie kde. A ked u nej zacala unikat voda, tak sa nedalo niekolko tyzdnov s nikym skontaktovat, pretoze nikto netusil kde je a byt bol prazdny. Nastastie sa neskor zistilo ze jedna suseda ma nahradne kluce, tak sa tam aspon vypla voda.
Poslali mi aj odpoveď z bytového družstva, boli na obhliadke a nezistili žiadne práce, ktoré by vyžadovali povolenie. Prerába vraj zárubňe, obkladačky a maluje... A voda pravdepodobne unikla, keď odstraňovali starý obklad...
Čo je zaujímavé je to, že minulý týždeň mi z bytového družstva napísali, že povolenia vybavuje. A dnes po obhliadke žiadne nepotrebuje (konšpirácia, ale podľa mňa naťahovali čas, aby to rýchlo vymurovali
)
Zase tu bola suseda, hučala jak primitív, že žiada ospravedlnenie na domovej nástenke
A chcela presťahovať syna do inej izby, ale teraz to určite nespraví
Takže ona robi zo seba poškodenú... Neuveriteľné.
Čo je zaujímavé je to, že minulý týždeň mi z bytového družstva napísali, že povolenia vybavuje. A dnes po obhliadke žiadne nepotrebuje (konšpirácia, ale podľa mňa naťahovali čas, aby to rýchlo vymurovali
Zase tu bola suseda, hučala jak primitív, že žiada ospravedlnenie na domovej nástenke
No tak funguje ľudská psychika. Všetci si o sebe myslíme, že sme dobrí ľudia. A čokolvek spravíme, tak to naša psychika prekrúti tak, aby nenarušila to presvedčenie, že sme dobrí ľudia.
Na youtube je taký vedátor a sralo ho, že mu ľudia kradnú balíky. Tak vymyslel balík, ktorý ti po otvorení rozprskne trblietky po byte, začne striekať prdový sprej a následne vydáva zvuky ako z policajnej vysielačky...a reakcia zlodejov? Zlosť a nadávky na toho, komu ten balík ukradli...
Na youtube je taký vedátor a sralo ho, že mu ľudia kradnú balíky. Tak vymyslel balík, ktorý ti po otvorení rozprskne trblietky po byte, začne striekať prdový sprej a následne vydáva zvuky ako z policajnej vysielačky...a reakcia zlodejov? Zlosť a nadávky na toho, komu ten balík ukradli...
Ja by som ju na tvojom mieste začal totálne ignorovať, keďže predtým, ako si to začal riešiť s bytovým družstvom, nebola u nich žiadna snaha o nápravu. To už podľa mňa ani nemá cenu konfrontovať susedu, pretože ona si myslí, že je v práve a nič ju nepresvedčí o opaku.
Ale pre istotu by som si kúpil autokameru s motion detection, ak parkuješ auto pred barákom
Ale pre istotu by som si kúpil autokameru s motion detection, ak parkuješ auto pred barákom