Nokia N95

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
spiderko
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nokia N95

Príspevok od používateľa spiderko »

Ahojte mam tri otázočky na majiteľkou nokie N95 klasik (nie tej 8GB) .

prednedávnom som kúpil od kamoša tento telefónik on ho bral na akciu u Orange keď vyšiel do týchto predajni chcel by som na nom originál Nokia SW alebo t-mobile tým ze mam t mobile operátora koli konfigurácii atď . počul som ze je na to dajaký soft ale nikto mi nevie povedať aký .nechcem ho odblokovať odblokovaný je len chcem vymazať ten Orange SW a nahradiť ho iným

Druha otázka videl som niekde na fóre take SFW obrázky ze tým akcelerátorom sa točia tak ako zatočím mobilom nasiel som take len neviem ako to spojazdniť pls poradte mi .

tretia otázka ako mozem spojazdniť navigáciu Nokia zadarmo aby ma nepripájalo na net ?
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

1. prehratie FW ... musis zmenit PC (product code) *davaj pozor na to aby si tam daval SK PC inac tam nebudes mat slovencinu ...

2. to otacanie pouzi napr soft Rotateme, alebo v nastaveniach zapni Menu/Nastroje/Nastavenia/Vseobecne/Display/Otocit Display (zaskrtni zapnute) - display sa bude otacat podla toho ako bude natoceny display Portrait alebo Landscape) *tato cesta plati u mna na N95 8GB ale predpokladam ze na klasickej N95 je to rovnako ...

3. Navigaciu Nokia Maps spojazdnis zadarmo tak ze Hacknes telefon (navod najdes napr na mojej stranke http://obelix.hojko.com ) a potom len nastavis co potrebujes v priebehu dneska mozno pridam navod na stranku
ked nechces robit Hack telefonu tak si proste stiahni nejaku inu navigaciu napr Sygic MCGuider, TomTom, Garmin, ...
spiderko
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

pri tom druhom si ma asi nepochopil tu pridavam video na youtube aby si vedel co chcem len neviem ako to mam spojazdnit

Kód: Vybrať všetko

http://www.youtube.com/watch?v=VYkIN6gev7I&annotation_id=annotation_460874&feature=iv
niekde na fore som cital ze to ide aj na N95 len nenapisal uz ako to spojazdnit .

a ktej jednotke ako to urobym cez aky soft alebo dajaky navod ?
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

1. stači reinštalnuť soft ale nie ten čo si dostal ako cedko. od orangu ale znetu stiahnuť z original stranky n95 ........

2.musiš si asi upgradnuť mob. software ........aspon ja som bral na vianoce n95 a bol tam stary budeš tam mať v nastaveniach pohybove čidlo ak ho tam teraz amš nemusiš meniť nič.......potom stiahnuť do mobilu nejake aplikacie to čo tam on mal to bolo viacero aplikacii naviac ..........ktore inač dosť žeru baterku a ked ich maš vela tak počujem len stažnosti jak im to doje*** telefon a museli ho resetnuť to znamena že išli od začiatku ako fungl neew teefon a ked tam maš hadzať zase 2gb aplikacii tak to nasere ...............no ale tak tu ti moc neporadia modryzub.net su tam prodrobne navody najnovšie aplikacie atd.
spiderko
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

lebo ja som si hned telefon pripojil na nokia pc suite a dal som aktualizovat sw a mam tam stale ten nokia . :? a neviem preco .
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

som ta teda nepochopil ked nekceš ten nokia ani ten orange ty kceš ten t-mobile ???........tak to jedine tak že budeš mať cd od t-mobile n95 lebo pochybujem že sa bude dať niekde t-mob. sw stiahnuť ..............ale tiež to nemam otestovane či to pojde bo bohvie pomaranč aj ružovy su svine tam maju nejake blbosti ktore ti zabránia k preinštalovaniu na ineho operatora ale nvm možno nie ,,,,,,,,za skusenie nič nedaš
spiderko
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

mne by stacil aj origos nokia ale hovorim ze ked som dal aktualizovat sw tak mi ho aktualizovalo ale stale tam ostali te orange hluposti :?
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

tu o com tocite ? jaky FW na CD ?
ako som ti uz povedal ... potrebujes ZMENIT PRODUCT CODE telefonu na nejaky necustomizovany ...
robi sa to cez NSS (Nemesis Survice Suite)
a potom pripojis mobil na PC Suite a NSU (nokia software update) a uz ti ponukne najnovsi FW v tvojom pripade by to malo byt myslim ze 31....
potom uz nebudes mat brandovany telefon (teda nebudes mat veci od orange v telefone)

Tie blbosti to su hry pre pohybova cidlo ... pravdepodobne robene cez python ... to musis pohladat ...
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Ked to tu je. Doniesla sa mi informacia, ze ten cas, co Nokia Maps hladaju satelity sa da drasticky zrychlit pouzivanim Garminu :) Tych 10 minut co potrebuju Nokia Maps, vraj pri Garmine je otazkou len par sekund. Mate s tymto niekto skusenosti, ci by ste vedeli potvrdit / vyvratit ?
Gtjozef
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Gtjozef »

V podstate áno dá sa povedať, že nainštalovaním Garminu sa zrýchli spúšťanie GPS-ka. ALE ale Garmin je neskutočný žrút batérie !!!

Vybíja Vám batérie a ani o tom neviete a naozaj je to neskutočný rozdiel.

Testovalo sa to na E66 - s Garminom nainštalovaným, ale nespusteným, proste len zapnutý mobil a nič viac Vám vydrží cca 2,5 dňa.

Bez Nainštalovaného Garminu vydrží 6 dní :wink:

Ide o to, že beží sviniar na pozadí a beží tam spustený niečo ako autoštart, preto sa rýchlo prichytí na signál, ale za cenu papkania energie z batérie.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

E66 vydrzi 6 dni ?
to akoze ked ho nechas lezat na policke a ani sa ho nedotknes ?
a 2,5 dna ked je polozeny na policke a spusteny garmin ?
lebo 2,5 dna pri symbiane s ktorym sa pracuje je velmi slusna vydrz ...
Gtjozef
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Gtjozef »

Nemusí byť spustený Garmin. Stačí že je nainštalovaný :)

Ja som GMXT nepoužíval. Ale mal som ho nainštalovaný. E66 ale každý boží deň išla na Nabíjačku.
Vypol som to čo som mal (viď odkaz) a teraz je na nabíjačke každý 3 deň.
Je to naozaj citeľné. :wink:

Aby som nepísal 2 krát to isté tu som napísal všetko aj s návodom:
http://www.hojko.com/najlepsia-gps-navi ... 04888.html
Napísať odpoveď