Ahojte, mám otázku. Kamarát mi poradil, že keď mám notebook zapnutý a na sieťovom adaptéry aby som vybral batériu, že sa menej opotrebúva.
Pravdy na tom asi niečo bude si myslím, ale pre istotu sa to chchem opýtat aj vás, poprípade keď si chcem notebook odpojiť od adaptéra a dať tam batériu, či možem do zapnutého a napojeného NB na sieť vkladať batériu
Ďakujem
Notebook cez sieťový adaptét s/bez batérie
Re: Notebook cez sieťový adaptét s/bez batérie
Ja osobne baterku vyberám lebo:
1. NB sa zohrieva a teplo moc batériám neprospieva
2. Batéria má určitý počet nabájacích cyklov. Ty keď strčíš kábel do NB tak sa baterka začne nabíjať. Aj keď ju máš nabitú na 99%. Je síce pravda, že je jedno, či nabuješ Li-on batériu pri 10% alebo pri 60% ale tu ide o tie nabíjacie cykly
http://pocitace.sme.sk/c/1238342/ako-sa ... booku.html
1. NB sa zohrieva a teplo moc batériám neprospieva
2. Batéria má určitý počet nabájacích cyklov. Ty keď strčíš kábel do NB tak sa baterka začne nabíjať. Aj keď ju máš nabitú na 99%. Je síce pravda, že je jedno, či nabuješ Li-on batériu pri 10% alebo pri 60% ale tu ide o tie nabíjacie cykly
http://pocitace.sme.sk/c/1238342/ako-sa ... booku.html
Nie je múdre vyberať AKU z NB, predsa len ide aj o energetické pomery v NB. A tá životnosť AKU je aj tak časovo obmedzená. Najlepšie je ísť na doraz kapacity AKU. A ešte ide aj o to, či ide o NiCd alebo NiMh alebo Lithiové
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
ake energeticke pomery?
co sa noteeboku stane ak je na adaptery bez baterky
a nestalo by sa keby bol na adaptery s baterkou?
osobne ho mam 90% na adaptery bez baterky a nic som si nevsimol.
co sa noteeboku stane ak je na adaptery bez baterky
a nestalo by sa keby bol na adaptery s baterkou?
osobne ho mam 90% na adaptery bez baterky a nic som si nevsimol.
Ziadne"energeticke pomery"neexistuju.Notebooku je uplne jedno ci je napajany z baterie,alebo siete...
Pockajme vsak co mal na mysli autor tohoto vyroku-teda ak sa vyjadri...
Pockajme vsak co mal na mysli autor tohoto vyroku-teda ak sa vyjadri...