Notebook HP Compaq nx6310
-
Marcos Corvin
Expert
Notebook HP Compaq nx6310
Zdravím ľudia, prosím vás poraďte mi, neviem si dať rady s notebookom, má to vlastný HP-čkový systém a neviem ho dať odtiaľ preč... chcem tam nahodiť vlastný Windows XP čo mám doma ale vždy keď dám už formátovať tak ma to nepustí ďalej...
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
-
Marcos Corvin
Expert
No mám tam normál Microsoft Windows XP - Home Edition... ten tam už bol predinštalovaný tak ako si písal... hardisk je rozdelený na dve polovice... tú druhú časť tvorí záloha dát a neviem ju nijako odstrániť... mám ju aj napálenú na dvoch DVD-čkach pre istotu, že by to náhodou nechcelo nijako inak ísť... rozmýšlal som nadtým, že keby sa mi to aj podarilo či by som nemal problém s naištalovaním hardwaru (teda základnej dosky) lebo namám k tomu vôbec žiadne iné CD-čka...masterdead napísal:zrejme si kupoval notas uz s predinstalovanym systemom, tieto systemy maju vacsinou vyhradenu cast disku ktora sa neda len tak lahko odstranit. su vsak na to nejake utility(momentalne si nepametam). skus napisat aky system tam mas uz predinstalovany
-
Marcos Corvin
Expert
-
masterdead
SysAdmin
ano, ntb predavane uz s predinstalovanym OS su 'prepchate' roznym programovym vybavenim, cize zostava ti bud zmazat programy, alebo instalovat cisty win. odporucam skor tu prvu variantuMarcos Corvin napísal:Vieš, ono je tam kopec takých programov, ktoré tam nechcem a ani moc dobre nešlape, taký je dosť zaťažený...
btw: mam tiez nx6310 a radsej som si kupil bez os, pretoze viem kolko zbytocnosti tam je
-
Marcos Corvin
Expert
Tým čístým Windowsom myslíš legálny??? Potrebujem všetko všetko dať preč a nahodiť si systém tak ako ja chcem ale neviem ako na to...masterdead napísal:ano, ntb predavane uz s predinstalovanym OS su 'prepchate' roznym programovym vybavenim, cize zostava ti bud zmazat programy, alebo instalovat cisty win. odporucam skor tu prvu variantu
btw: mam tiez nx6310 a radsej som si kupil bez os, pretoze viem kolko zbytocnosti tam je
-
masterdead
SysAdmin
ja som na viacerych ntb nemal bohvieako na vyber co si chcem nainstalovat a co nieob3l1x napísal:ved pri instalacii sa da vybrat ktore programy chces nainstalovat a ktore nie ...
ty si pisal ze si chces dat vlastny system, cista instalacia sa mysli iba nainstalovat system s ovladacmi, ziadne programy, nainstalovat system na notebook so S-ATA diskom moze byt kusok problem ak nemas diketovu mechaniku. avsak tato tema ako na to sa tu rozoberala uz 100x a neni to zase az take tazkeMarcos Corvin napísal:Tým čístým Windowsom myslíš legálny??? Potrebujem všetko všetko dať preč a nahodiť si systém tak ako ja chcem ale neviem ako na to...
nainstalujes vlastny OS to je cisty XP a potom sa instaluju dodatocne drivery a dodatocne programy ak si dobre spominam naposledy som instaloval notas cca pred 2mesiacmi a aj tam aj na mojom sa to robi tak (oba HP samozrejme)masterdead napísal:ty si pisal ze si chces dat vlastny system, cista instalacia sa mysli iba nainstalovat system s ovladacmi, ziadne programy, nainstalovat system na notebook so S-ATA diskom moze byt kusok problem ak nemas diketovu mechaniku. avsak tato tema ako na to sa tu rozoberala uz 100x a neni to zase az take tazketo ja len tak zlozito opisujem
-
Marcos Corvin
Expert
Ja som Windows inštaloval naozaj už veľmi veľa krát... takže s tým mám skvelé skúsenosti... inštaloval som ho aj do notebookov aj na normálne PC-čko... len neviem ako odtiaľ odstrániť všetko... ako keby som ho znovu kúpil a na hardisku neni nič... keby som zmazal partíciu pomohlo by to???ob3l1x napísal:nainstalujes vlastny OS to je cisty XP a potom sa instaluju dodatocne drivery a dodatocne programy ak si dobre spominam naposledy som instaloval notas cca pred 2mesiacmi a aj tam aj na mojom sa to robi tak (oba HP samozrejme)
V tom nevidim problem. Vsetky drivery sa daju stiahnut z oficialnej stranky HPMarcos Corvin napísal: rozmýšlal som nadtým, že keby sa mi to aj podarilo či by som nemal problém s naištalovaním hardwaru (teda základnej dosky) lebo namám k tomu vôbec žiadne iné CD-čka...
anoMarcos Corvin napísal:keby som zmazal partíciu pomohlo by to???
-
Marcos Corvin
Expert
-
Marcos Corvin
Expert