Notebook - ip ...
-
Flinstone
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Notebook - ip ...
chcel by som sa spýtať či by bolo možné vyhľadať notebook podla neviem coho keby mi ho napriklad niekto ukradol a znova by sa na nom pripojil na internet .. Dá sa to ? povedze podľa sieťovej karty alebo niečoho takého
Veľmi sa nevyznám takže ma tu neukameňujte ... Ďakujem
Veľmi sa nevyznám takže ma tu neukameňujte ... Ďakujem
Teoreticky podla MAC adresy na sietovke, ale dnes si ju vie zmenit aj soplave decko takze ak by ti ho ukradli tak by to museli byt nejaki dementi aby si ich podla MAC nasiel. Myslim ze existuje nejaky web kde si mozes zaregistrovat svoj NTB a v pripade straty alebo odsudzenia je mozne ho potom vystopovat, ale presne neviem ako to funguje.
Re: Notebook - ip ...
Niektoré NB takú funkciu obsahujú (ale len tie veľmi drahé).Flinstone napísal:...
Juicy, je to naozaj možné? Ak áno, tak by si sem mohol hodiť linky...Ak by to naozaj fungovalo, bolo by to veľmi užitočné v prípade krádežeJuicy napísal:Teoreticky podla MAC adresy na sietovke, ale dnes si ju vie zmenit aj soplave decko takze ak by ti ho ukradli tak by to museli byt nejaki dementi aby si ich podla MAC nasiel. Myslim ze existuje nejaky web kde si mozes zaregistrovat svoj NTB a v pripade straty alebo odsudzenia je mozne ho potom vystopovat, ale presne neviem ako to funguje.
//Tak našiel som niečo, ale pre obyčajných používateľov je to asi nepoužiteľné, resp. by sa im to neoplatilo - Absolute Software
-
vladino001
Light Professional
raz som niekde čítal že keď si tam regneš ten book a niekto ti ho potom ukradne tak nadialku spustiš kameru a nasnimaš jeho tvar atď link bohužial neviem ale je to velmi naprd kedže sme na Slovensku.Pilifo napísal:Juicy, je to naozaj možné? Ak áno, tak by si sem mohol hodiť linky...Ak by to naozaj fungovalo, bolo by to veľmi užitočné v prípade krádeže
(ak ti book ukradnu tak mu daj papa a nečakaj že sa niekde najde)
Presny link uz nepametam, ale cital som to v nejakom clanku, myslim ze si tam zaregistrujes nejake cisla co sa nachadzaju na NTB a podla toho NTB zaregistrujes alebo ako pisal chrono, ze drahsie modely to maju v sebe a v priapde odcudzenia ho vies takto vypatrat, ale ako povedal vladino001, sme na Slovensku tu ti ani kvoli kradnutemu autu Policajti zadkom nepohnu...
-
Mek
Addict
skor podla IP, aj to len vzhladom na internet, lebo nemusi byt verejna.Juicy napísal:Teoreticky podla MAC adresy na sietovke, ale dnes si ju vie zmenit aj soplave decko takze ak by ti ho ukradli tak by to museli byt nejaki dementi aby si ich podla MAC nasiel. Myslim ze existuje nejaky web kde si mozes zaregistrovat svoj NTB a v pripade straty alebo odsudzenia je mozne ho potom vystopovat, ale presne neviem ako to funguje.
Najblizsie L2 zariadenie ti MAC adresu prepise na svoju
-
hrban
Addict
lol to uz vecsiu vtakovinu som nepocul,Mek napísal:skor podla IP, aj to len vzhladom na internet, lebo nemusi byt verejna.
Najblizsie L2 zariadenie ti MAC adresu prepise na svoju
btw to s tym L2 zariadenim a MAC tiez nechapem nakolko kazdy sietovka ma stalu MAC ktora sa neda zmenit. programy typu A-mac... ju mozu prekryt ale po reinst OS hadaj aka MAC tam bude