za 1 hodinu
Notebook - kolko žerie
-
bloodgolem
Light Expert
Notebook - kolko žerie
Chcel by som sa opýtat kolko elektriky zerie http://notebooky.heureka.sk/asus-x54h-s ... tAodXy8A_g
za 1 hodinu
a kolko je to € cca 
za 1 hodinu
Re: Notebook - kolko žerie
dajme tomu ze v max. zatazi 100w, za 10h mas 1kWh 0,06 E...
Re: Notebook - kolko žerie
Podla mna to 100W nema v ziadnom pripade. Dnes sa k notebookom dodavaju bezne 45 alebo 60W nabijacky, tie starsie mozno maju este 75 ci stare procesory dokonca 90W nabijacky. Vzhladom na dnesnu spotrebu procesorov, ktorej priemer je 15W pri i3, i5 a i7, v horsom pripade prve generacie az 30W, tak sa nedostanes cez 60W pri priemernej grafike. Ja by som realne cislo vzhladom na grafiku Intel (4000 alebo 4400) videl tak na maximalne 45W.
Ak vezmes cenu 14 centov za kWh a pouzivaniu 8hod denne, tak mesacne minies 1,53 eur za elektrinu. Aj prave preto firmy upustaju od pc a prechadzaju na notebooky, navyse sa notebook da vziat na cesty alebo domov. V horsom pripade sa pripoji externy LCD alebo TV, mys a klavesnica, cim uplne nahradi pc.
Ak vezmes cenu 14 centov za kWh a pouzivaniu 8hod denne, tak mesacne minies 1,53 eur za elektrinu. Aj prave preto firmy upustaju od pc a prechadzaju na notebooky, navyse sa notebook da vziat na cesty alebo domov. V horsom pripade sa pripoji externy LCD alebo TV, mys a klavesnica, cim uplne nahradi pc.