Caute kupil som novy notebook bez OS. Ked som chcel nainstalovat WIN XP tak mi nenaslo ziaden disk a nenainstaloval sa win. Zistil som ze disk ma strukturu FAT32. Viete mi poradit ako najjednoduchsie sconvertovat FAT32 na NTFS v notebooku bez toho aby som vyberal disk.
Skusal som program convert.exe ale pod dosom nefunguje a takisto nefunguje ani prikaz:
CONVERT C: /FS:NTFS neviem co dalej
DIK za pomoc
Problem je, ze disk je sata najskor a preto ti ho nenaslo. Ako si ale potom prisiel na to, ze jeho suborovy system je FAT32, neviem. Skratka, problem nie je vo FAT32. Ak budes hladat tu na fore, tak najdes plno tem ohlaadne toho, ako nahodit xp. Vela stastia.
pato83 napísal:Problem je, ze disk je sata najskor a preto ti ho nenaslo. Ako si ale potom prisiel na to, ze jeho suborovy system je FAT32, neviem. Skratka, problem nie je vo FAT32. Ak budes hladat tu na fore, tak najdes plno tem ohlaadne toho, ako nahodit xp. Vela stastia.
To ze je FAT32 som zistil pomocou fdisk.
Nedavno som kupil ten isty notebook pre bratranca a tam ziaden problem s nahodenim XP nebol.
Tak vlez do biosu a popozeraj sa tam ohladne nastavenia disku. A to, ze si prednedavnom kupoval ten isty a islo to.....aj ja casto zabudnem, co som pomenil a toto je otazka dvoch enterov a to vybrat a ulozit nastavenia v biose. /nevravim, ze mas hlavu deravu jak ja / A vsetko by malo ist v poriadku potom. Skratka daj info, co za disk tam je a podla toho sa zariad.
Problem je uz vyrieseny.
Islo len o to, ze som mal starsiu instalacku WIN XP a ta neobsahovala driver pre tento SATA disk. Stiahol som XP zo septembra 2008 a vsetko sa instaluje bez problemov