Notebook
pocuvaj sak dell je znackovy stroj a co je znackove = drahe to mas aj apple toshiba compaq IBM je to uz vsetkich rovnako a preco zo servisom je problem sak ho das do tej firmi kde si ho kupoval a skladane notebooki su vsetki vies a taku masinu co u VBI das 35000 u asusu bi stala niakich 60000 tak ide o peniaze a nie znacku
pocuvajpuccik napísal:pocuvaj sak dell je znackovy......
Moj nazor kukni tie Dell-y maju tam dobry konfigurator alebo pokukaj po HP-ckach nevravim ze sa nemozu pokazit ale je mensia pravdepodobnost. A ak nchces mat rozhegane alebo dokonca odtrhnute panty po roku tak vsad na znacku....
dodo
-
paracentesis
VIP
- Kontaktovať používateľa:
dodo_mt --> Jako spokojeny majitel "poskladaneho" notebooku si dovolim nesouhlasit. VBI uz dnes neni jedina firma, ktera dela pocitace na zakazku, takze si myslim, ze reklamace nebude vsude az takovy problem jako uvadis ty. Krome toho jsem usetril oproti znackovemu kusu neco pres 10.000 kc a to je uz myslim celkem dobra uspora penez. Co se provedeni tyce, tak jsem behem mesice a pul co pocitac mam, nenarazil na jediny problem. Chlazeni vyborne a konstrukce vypada taky celkem solidne.
Nechci se s nikym hadat, ale kdybych si mel ted vybrat mezi znackovym a poskladanym notebookem tak jdu zase do toho poskladaneho.
EDIT: Jinak pokud si nekdo chce precist nazory uzivatelu na toto sasi tak celkem obsahla diskuze je tady:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=96993
Nechci se s nikym hadat, ale kdybych si mel ted vybrat mezi znackovym a poskladanym notebookem tak jdu zase do toho poskladaneho.
Tahle konfigurace mne vysla na 24.680 kc. Kupovane u tsbohemia.cz. Pokud si koupis podobnou sestavu u nejakeho znackoveho vyrobce tak si troufam tvrdit, ze se pod 35.000 kc nedostanes.Asus S96S
Intel Core 2 Duo T7300 2,00GHz 4MB 800MHz
GeForce 8600M GS 256MB
2x DDR2 1024MB 667MHz CL5
Seagate Momentus 100GB SATA 7200RPM 8MB
15,4" WXGA 1280x800
WIFI, bluetooth, 1,3Mpix cam, ...
EDIT: Jinak pokud si nekdo chce precist nazory uzivatelu na toto sasi tak celkem obsahla diskuze je tady:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=96993
-
NuSuey
Professional
intelidata.sk? ehmGothaR napísal:Ja ho mam, sice nie priamo od www.vbi.sk ale od www.intelidata.sk , ktori su v KE a dnes som zistil, ze su aj lacnejsi(rozdiel na CPU bol 500 SK). Jedinou nevyhodou skladanych notasov je to, ze musis instalovat ovladace po jednom a potom si spravit obraz disku. V kompletkach od inych firiem je uz toto pripravene. No ale rozdiel v cene moze byt lahko aj 10 000 Sk co uz za tu namahu stoji
Dlhodobe skusenosti este nemam, ale chladenie je spracovane vyborne (sasi Compal FL90) a taktiez aj na baterku vydrzi pri prehravani divx videa nieco vyse 2ch hodin.
cize idem pozriet zase vbi.sk ..ale Sasi tam maju dost drahe ako pozeram
inac na ALSA.sk som nasiel book cenovo za 14tis (s dph) .. mile
Konfigurator nemaju, tam si notebook skladas pri osobnom "pohovore"NuSuey napísal:intelidata.sk? ehmved tam ziadny konfigurator ci ako sa to vola nemaju
cize idem pozriet zase vbi.sk ..ale Sasi tam maju dost drahe ako pozeramved minimal je tam vyse 10tis
inac na ALSA.sk som nasiel book cenovo za 14tis (s dph) .. mile
PS: 10tisic je vela za sasi? ja mam za 18
-
NuSuey
Professional
ehm .. ako som uz hovoril
hladam si LACNY notebook ..
a neprijde mi lacne ak by som vysolil nieco vyse 20tis.. sice.......
este to premyslim
bud totalne lacny .. sh1t grafika a iba na pracu, alebo nieco s dobrou grafikou ..aby to stihalo hocico 
alebo nieco slusneho s dobrou grafikou
a zaroven aby to stalo menej nez 27 tis (shark computers -> tam jeden zaujimavy book som zbadal)
a neprijde mi lacne ak by som vysolil nieco vyse 20tis.. sice.......
este to premyslim
alebo nieco slusneho s dobrou grafikou
som pozeral a paci sa mi aj tent asus a je r radu f a to je dobra rada a ma vlastnu grafu 6100 ge force zo 128 mb svojej pamete
NOTEBOOK ASUS F5M AP011 S3.5 80G 512M WiFi Webcam
NOTEBOOK ASUS F5M AP011 S3.5 80G 512M WiFi Webcam
Kód: Vybrať všetko
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9709142-
ezechiel88
Star
-
vajda65
Medium Professional
z tebou je ťažko.
Pozri sa notebook má byť podľa mňa hlavne mobilný, každá lepšia grafická karta ti znižuje výdrž notebooku.
Teda ak chceš mať notebook iba ako náhradu desktopu tak áno, ale to si potom radšej kúp kvalitný desktop.
Ja si napríklad potrpím na výdrž a preto je dobrá alternatíva spomínaná gma 3100 a výdrž notebooku potom s ňou je krásnych 5,3 hodiny.
Pozri sa notebook má byť podľa mňa hlavne mobilný, každá lepšia grafická karta ti znižuje výdrž notebooku.
Teda ak chceš mať notebook iba ako náhradu desktopu tak áno, ale to si potom radšej kúp kvalitný desktop.
Ja si napríklad potrpím na výdrž a preto je dobrá alternatíva spomínaná gma 3100 a výdrž notebooku potom s ňou je krásnych 5,3 hodiny.
No vydrz je z velkej casti aj zalezitostou vyrobcu a pouziteho procesora, no hlavne disku.vajda65 napísal:z tebou je ťažko.
Ja som mal Acer so samostatnou grafikou a vydrzal bez problemu cez 3 hodiny, kamos mal skoro rovnaku tiez od Acer a vydrzal mu iba nieco cez hodinu. (na zvysenie vydrze sme skusali pouzit aj rovnaky soft, kamos mal dokonca disk, ktory sa menej zahrieval)
Teraz mam VBI tiez so samostatnou grafikou a iba 6 clankovou batekou a vydrzi skoro 3 hodiny, s 9 clankovou by boli 4 aj nieco.
Graficka az tak vela nerobi, tieto notebookove maju rozne rezimy setrenia a tym spotreba klesa na minimalnu uroven, pri maximalizacii vydrze je dolezite aj dobre chladenie, aby sa ventilator tocil co najmenej a hlavne sa do notebooku nehodi 7200 otackovy disk, pretoze ten zerie ako o zivot
Ale podotykam, ze je to vsetko hlavne o tom, aku baterku tam vyrobca da, pretoze stary notas mal Sempron 2800, disk uz neviem aky, ale kuril poriadne a radeon X600, napriek tomu vydrzal uz spominane 3 hodiny a nieco. A notebook od rovnakeho vyrobcu so Sempronom 3000 a setrnejsim diskom, s integrovanou grafickou ale v inom sasi s inou baterkou nevydrzal ani hodinu a pol...
To hejNuSuey napísal:hmm podstrcili ste mi zaujimavu ideu zamerat sa aj na vydrz baterkydakujem ze ste mi to pripomenuli
Hlavne si potom v prirucke k notebooku precitaj ako sa starat o baterku, byvaju tam cenne rady.
Ja som k mojmu dostal este aj soft, ktory zastavi nabijanie pri dosiahnuti urcitej urovne nabitia, teraz ho mam ako desktop, takze nabitie drzi na 50%, co je pre zivotnost baterky najlepsie.(to zavisi samozrejme od pouzitej chemie vo vnutri)
-
vajda65
Medium Professional
je jasné, že záleži aj na ostatných veciach ale ta grafika tiež zohráva veľkú rolu.
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF ... 121.0.html
je dôvod prečo sa tieto grafiky dávajú do notebookov, ktoré sa nepovažujú za mobilné ale majú byť iba náhrada desktopov.
Spotreba 45 watov hovorí za všetko, a je to mobilná línia.
Takisto je samozrejme dôležité či tam máš semptron 3000 alebo Intel Core 2 Duo T7100.
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF ... 121.0.html
je dôvod prečo sa tieto grafiky dávajú do notebookov, ktoré sa nepovažujú za mobilné ale majú byť iba náhrada desktopov.
Spotreba 45 watov hovorí za všetko, a je to mobilná línia.
Takisto je samozrejme dôležité či tam máš semptron 3000 alebo Intel Core 2 Duo T7100.