Notebook vs Tablet
Notebook vs Tablet
Zdravím, začal som rozmýšľať nad novým notebookom popr. tabletom...
Tablet z toho dôvodu, že notebook som používal hlavne na poznámky v škole a doma som ho otváral len pri učení pretože mám aj klasický desktop, ktorý je na tom výkonovo podstatne lepšie ako môj notebook.
Ale k veci rozhodujem sa nad niečím novým a možnosti sú:
- Macbook pro 15"
- Keď je teraz ten boom ultrabookov, tak aj nad tým som rozmýšlal napr. Lenovo ideapad u300s
- apple ipad 3
- Android tablet (aký?)
primárne by som to používal v škole na písanie poznámok a preto ma najviac láka asi ten iPad kvôli mobilnosti a výdrži batérie (na ipad sa dá napojiť klasická klávesnica od apple, takisto aj na niektoré androidové tablety, takže v rýchlosti písania problém nevidím) a takisto sú tablety cenovo dostupnejšie ako notebooky na tej úrovni ako som napísal vyššie
Čo by ste si vybrali vy, (primárne tá škola a písanie + mám stolný) keby ste na mojom mieste?
Jediné čo by mi na tablete zrejme chýbalo by boli aplikácie asi ako photoshop (plnohodnotný) a podobne.... aj keď to všetko väčšinou riešim na stolnom ale aj tak je fajn to mať...
Tablet z toho dôvodu, že notebook som používal hlavne na poznámky v škole a doma som ho otváral len pri učení pretože mám aj klasický desktop, ktorý je na tom výkonovo podstatne lepšie ako môj notebook.
Ale k veci rozhodujem sa nad niečím novým a možnosti sú:
- Macbook pro 15"
- Keď je teraz ten boom ultrabookov, tak aj nad tým som rozmýšlal napr. Lenovo ideapad u300s
- apple ipad 3
- Android tablet (aký?)
primárne by som to používal v škole na písanie poznámok a preto ma najviac láka asi ten iPad kvôli mobilnosti a výdrži batérie (na ipad sa dá napojiť klasická klávesnica od apple, takisto aj na niektoré androidové tablety, takže v rýchlosti písania problém nevidím) a takisto sú tablety cenovo dostupnejšie ako notebooky na tej úrovni ako som napísal vyššie
Čo by ste si vybrali vy, (primárne tá škola a písanie + mám stolný) keby ste na mojom mieste?
Jediné čo by mi na tablete zrejme chýbalo by boli aplikácie asi ako photoshop (plnohodnotný) a podobne.... aj keď to všetko väčšinou riešim na stolnom ale aj tak je fajn to mať...
Re: Notebook vs Tablet
ja by som bral notebook, alebo ked uz sa nevies rozhodnut tak transformer pad
Z tychto by som bral MacBook Pro pripadne uz rovno MacBook Air ak mas dostupne financie. Je to uplne ina liga, samozrejme aj cenovo.
Veď to, že macbook pro je iná cenová úroveň... 13" mi príde zase malá
a preto som riešil ten iPad
To je pravda ze 13" obrazovka je mala ale tablet je este mensi 
A ultrabooky mozes rovno vylucit zo zoznamu. Su to len nepodarene kopie MacBook-u Air.
A ultrabooky mozes rovno vylucit zo zoznamu. Su to len nepodarene kopie MacBook-u Air.
To je pravda, ale pri tablete ma láka tá mobilnosť... 
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Asus Transforemer Prime - výkon ako iPad 3 (má 5 jadier) ale nehreje tak ako iPad + má tiež klávesnicu s batériou takže výdrž je 18 hodín.
Osobne by som šiel do MacBooku (Air), keby som na to mal 
-
Michaelo
Hardcore addict
Ten tablet je lacnejší a výkon má podobný
Akurát má Adnroid a nie iOŠmejd
taktiez by som siel do transformeru
Macbook Air je plnohodnotny notebook ide na nom riadny OS. To sa s tabletom ani neda porovnavat. Navyse je super tenky a maly cize neni problem ani s prenosom. Ak by som mal peniaze tak urcite zoberiem ten Air.
A vykon ze je podobny ?
tiez mi to nesedi, zrejme porovnaval iPad s transformerom...jedine tak mi to sedi
Air je fajn... ale je malý... áno je to síce fajn že ma OSx (neviem presný názov apple OS) ale to radšej ten tablet.... z notebookov sa najviac prikláňam k macbook pro 15"
-
Michaelo
Hardcore addict
Jop iPad. My bad.
Ale i tak dať takmer 1.000 € za 13" kravinu? Ak chcem dať také peniaze tak si kúpim normálny notebook 15.7" alebo 17". Stále nájdem výkonnejšie notebooky ako sú apply za podobnú cenu. Alebo si môžem book aj poskladať.
Tablet je tuto lepší. Predsa len MacBook ako tablet nevyužiješ nikdy a pri tom je len o trochu väčší.
A beží na iOS.
Ale i tak dať takmer 1.000 € za 13" kravinu? Ak chcem dať také peniaze tak si kúpim normálny notebook 15.7" alebo 17". Stále nájdem výkonnejšie notebooky ako sú apply za podobnú cenu. Alebo si môžem book aj poskladať.
Tablet je tuto lepší. Predsa len MacBook ako tablet nevyužiješ nikdy a pri tom je len o trochu väčší.
A beží na iOS.
To ma byt vtip alebo si skutocne taky primitiv? Mozes mi povedat v com je Air o tolko lepsi nez jeho nepodarene ultrabookove kopie okrem jablka na zadnej strane?rochedo napísal:A ultrabooky mozes rovno vylucit zo zoznamu. Su to len nepodarene kopie MacBook-u Air.
ja proti ultrabookom síce nemám nič ale stále je to moc nové na mňa... Je to taktiež malé (keď notebook tak určite 15") a navyše designovo sa tam macu vyrovná (pre mňa) Max tak Zenbook a ideapad u300s
Nemam cas teraz vypisovat vsetky recenzie. V prvom rade ide o touchpad, ktory stale nevedia poriadne spravit na Windowse. A nikdy to nebude mat take gesta ako ma Apple. Jednak kopiruju presne ten isty tenky dizajn ale pouzivaju srackove materialy. Ano cena je niekolkonasobne nizsia. Ale ked potrebujem ultrabook tak mam prichystanu aj tucnu penazenku. Naco su mi lacne alternativy ktore sa po urcitej dobe rozpadnu ?Gangy napísal:To ma byt vtip alebo si skutocne taky primitiv? Mozes mi povedat v com je Air o tolko lepsi nez jeho nepodarene ultrabookove kopie okrem jablka na zadnej strane?
Su tam kompromisy pri jednotlivych modeloch. Jeden ma lepsi displej, druhy touchpad, treti najlepsiu konstrukciu ale este som nevidel taky windowsacky ultrabook, na ktory by si mohol povedat ze toto je vhodna alternativa za Air-ko.
Aspon ja osobne ked uz mam platit 1000+ Eur za ultrabook, tak si priplatim a idem do kvality.
A pre karmistu:
Vymenuj mi prosim ta tie produkty ktore mali skor.samozrejme, všetci kopírujú apple, aj keď mali podobné produkty skôr ako oni...
stále sa tu flamujete o tom čo je lepšie ale k mojej téme je len pár príspevkov.. 
Každopádne (odkedy mám PC tzn. 7 rokov bežím na windowse xp/7) Nemám nič od Apple (otec má iMac 27" aj to len 3 mesiace) a tá kvalita je naozaj neporovnateľná... nech si hovorí kto chce čo chce... a nebyť xerox parc-u a Apple tak možno ešte doteraz by neexistovalo GUI (to len tak napríklad)
každému, komu to situácia dovoluje by som neodporučil nič iné ako stroj od applu... ja bežím na PC platformách len preto, že zatiaľ nie som zárobkovo činný.. Avšak v budúcnosti plánujem mať oboje... aj PC, aj Mac
Každopádne (odkedy mám PC tzn. 7 rokov bežím na windowse xp/7) Nemám nič od Apple (otec má iMac 27" aj to len 3 mesiace) a tá kvalita je naozaj neporovnateľná... nech si hovorí kto chce čo chce... a nebyť xerox parc-u a Apple tak možno ešte doteraz by neexistovalo GUI (to len tak napríklad)
každému, komu to situácia dovoluje by som neodporučil nič iné ako stroj od applu... ja bežím na PC platformách len preto, že zatiaľ nie som zárobkovo činný.. Avšak v budúcnosti plánujem mať oboje... aj PC, aj Mac
Tak v prvom prispevku spominas aj ultrabooky ako jedna z moznosti, potom sa uz radsej priklanas k tabletom kedze ultrabooky su pre teba male. Tak potom nechapem. Cize momentalne sa rozhodujes medzi MacBook Pro a tabletmi ? Pises ze este nie si financne zabezpeceny. MacBooky tiez nepatria medzi lacnu zalezitost.
napísal som ich ako jednu z možností
ale nenapísal som že sa k ním prikláňam viac ako k iným možnostiam
a čoskoro budem mať 18 a myslím, že keď spojím finančné dary celej rodiny + svoje úspory tak by som na late 2011 15" pro mať mohol
a čoskoro budem mať 18 a myslím, že keď spojím finančné dary celej rodiny + svoje úspory tak by som na late 2011 15" pro mať mohol