Nová GPU
-
Murder_Inc
Star
Nová GPU
Čaute, rád by som sa s vami poradil o kúpe novej grafickej karty. Niektorí sú toho názoru, že by bolo fajn počkať na príchod nových GPU v roku 2016 a niektorí hovoria, že takto sa dá čakať neustále. Momentálne mám MSI N760 TF 2GD5 a chcel by som skočiť na MSI GTX 980 4g alebo niečo podobné.
Otázka číslo 1 - Utiahne túto grafiku môj 450W zdroj Super Flower SF-450P14XE?
Otázka číslo 2 - Je lepšie kúpiť niečo teraz alebo až príchodom nových kariet?
Moja priorita je, aby som si vedel zahrať najnovšie hry vo Full HD rozlíšení na maximálnych detailoch. Zostatok zostavy je Intel i5 4570 a 8GB RAM. Za všetky rady budem vopred vďačný a K+ istá.
Otázka číslo 1 - Utiahne túto grafiku môj 450W zdroj Super Flower SF-450P14XE?
Otázka číslo 2 - Je lepšie kúpiť niečo teraz alebo až príchodom nových kariet?
Moja priorita je, aby som si vedel zahrať najnovšie hry vo Full HD rozlíšení na maximálnych detailoch. Zostatok zostavy je Intel i5 4570 a 8GB RAM. Za všetky rady budem vopred vďačný a K+ istá.
Re: Nová GPU
Ja som mal tiez 760 a presiel som na 970 kovli KF2 vcera (mam full HD monitor). Preco chces az 980? To sa podla mna cena/vykon neoplatoi, obzvlast na full HD.
-
Cecekhunter
Light Expert
Jediná karta ktorá sa neoplatí je GTX970... je to otras... človek zaplatí za 4gb VRAM a dostane 3,5... pričom ti samozrejme hry pôjdu avšak v domienke že majú voľné 4GB ti to po hodine hrania padne na 7FPS pretože tých 0,5GB je podtaktovaných ako sviňa... GTX 980 by som nekupovla teraz... zbytočne drahá... Uvažoval by som o R9 390 s tým že v tej cene by som vymenil aj zdroj do budúcna kľudne za nejakú EVGU.
GTX 980 - https://www.alza.sk/gigabyte-gtx-980-wi ... 61.htm?o=3 = 524€
R9 390 - https://www.alza.sk/msi-r9-390-gaming-8 ... 17.htm?o=1 - 379€
EVGA 650 - https://www.alza.sk/evga-supernova-650- ... 51.htm?o=1 - 97€
Ešte sem napíš zvyšok zostavy
GTX 980 - https://www.alza.sk/gigabyte-gtx-980-wi ... 61.htm?o=3 = 524€
R9 390 - https://www.alza.sk/msi-r9-390-gaming-8 ... 17.htm?o=1 - 379€
EVGA 650 - https://www.alza.sk/evga-supernova-650- ... 51.htm?o=1 - 97€
Ešte sem napíš zvyšok zostavy
-
Murder_Inc
Star
Chalani vďaka za názory zatiaľ, ale ako píše Cecekhunter, chcel by som rovných 4GB VRAM, nech to už fičí ako má aj na dlhšiu dobu, nech nemusím riešiť kartu aspoň ďalší rok aj pol.
Čo sa týka tej R9 390, tak viem, že tie ľúbia potiahnuť dosť wattov zo zdroja. Ja som to chcel skôr vymyslieť tak, aby som nemusel meniť zdroj, len neviem či by to utiahol s tou GTX 980.
Ale nemám problém prejsť ani do AMD, len neviem ako sú výkonovo na tom GTX 980 VS R9 390. Ak by bola na tom lepšie R9 390, tak ju zoberiem aj s tým zdrojom rovno a ešte niečo ušetrím.
Zvyšok zostavy je ako som písal: Intel i5 4570 a 8GB DD3 1600MHz RAM, SSD pôjdem tiež dokúpiť a základnú dosku mám MSI B85-G43
Čo sa týka tej R9 390, tak viem, že tie ľúbia potiahnuť dosť wattov zo zdroja. Ja som to chcel skôr vymyslieť tak, aby som nemusel meniť zdroj, len neviem či by to utiahol s tou GTX 980.
Ale nemám problém prejsť ani do AMD, len neviem ako sú výkonovo na tom GTX 980 VS R9 390. Ak by bola na tom lepšie R9 390, tak ju zoberiem aj s tým zdrojom rovno a ešte niečo ušetrím.
Zvyšok zostavy je ako som písal: Intel i5 4570 a 8GB DD3 1600MHz RAM, SSD pôjdem tiež dokúpiť a základnú dosku mám MSI B85-G43
-
Cecekhunter
Light Expert
GTX 980 je dobrá karta akurát naozaj radšej zobrať lacnejšiu a počkať do začiatku roka (väčšinou prvý štvrťrok) na karty s podporou DX 12... ( s plnou podporou ) a až potom zobrať novú... akurát pokiaľ ti treba upgrade tak zober r9 390 ktorú potom predáš za 70% ceny so zárukou a uvidíš čo príde... GTX 980 je už teraz ozaj zbytočnosť... zdroj zober určite bronze je veľmi neefektívny...
-
Murder_Inc
Star
Upgrade mi silou-mocou až tak netreba, viem počkať aj do budúceho roku, len otázne sú tie ceny pre nové karty. Ale ďakujem za názor, ja skúsim počkať a najskôr vymením zdroj a dokúpim SSD.
-
Cecekhunter
Light Expert
Určite zdroj vymeň a zožeň si to SSD čo sa týka nových kariet uvidíme... no HBM pamäte AMD začalo používať už vo Fury verziách tento rok, nVidia niečo splietala že taktiež idú na HBM pamäte takže nás čakajú zaujímavé karty... aj keď si myslím osobne že AMD s druhou generáciou HBM pamätí, po fixnutí všetkých nedostatkov bude na koni. Ceny samozrejme budú zaujímavé tiež ale určite sa nájdu cenovo dostupné kusy s dobrým výkonom 
-
Murder_Inc
Star
Ja som išiel do Nvidie len kvôli tomu, že má menšiu spotrebu, len som nerátal do budúcna, že bude potrebný upgrade a tie watty pôjdu tak vysoko, ale nevadí. Ak budú AMD lepšie na tom čo sa týka pomeru cena/výkon, tak to bude jasná voľba aj keď budú viac žrať 
-
Cecekhunter
Light Expert
Pozri sa
Nemyslím si že niekto kto chce herný PC musí riešiť spotrebu a za druhé... 550W je taký štandard... ja napájam svoje PC 550 od Seasonicu a to tam mám R9 290X nataktovanú
-
Murder_Inc
Star
Oživujem túto tému, nakoľko už chcem vymeniť grafickú kartu dlhšie a teraz prišiel vhodný čas. Zatiaľ som vymenil zdroj za 650W, čo by malo stačiť aj na karty od AMD, ktoré papajú viac a dokúpil som SSD, čo bolo pre mňa prioritnejšie ako výmena grafiky.
Lenže teraz sa neviem rozhodnúť medzi výrobcami Nvidia a AMD. O spotrebu mi už teraz nejde, ale skôr o výkon. Som celkom rozhodnutý ísť do rady R9 390 - čo predstavuje výkon konkurenčnej GTX 970, ale výhodou AMD je 8GB, čo sa hodí do budúcna. Alebo ísť už do rady R9 390X čo sa rovná GTX 980 a niektorí píšu, že R9 390X sú ešte o niečo výkonnejšie + znovu 8GB RAM a podpora DX12.
Z hľadiska cena/výkon by ste sa ako rozhodli? Hrať v 4K neplánujem, ale chcem mať aspoň na dva roky znovu pokoj a zahrať si niektoré vybrané tituly na Ultra/high details pri Full HD rozlíšení. Čakať na nové karty nechcem, jednak ceny môžu byť spočiatku prestrelené a jednak prvé kusy nemusia byť spoľahlivé a dátum predstavenia nových kariet nie je známy (aspoň ja o tom neviem, hovorí sa o konci roka?)
Za rady vopred ďakujem a K+ je samozrejmosťou
Lenže teraz sa neviem rozhodnúť medzi výrobcami Nvidia a AMD. O spotrebu mi už teraz nejde, ale skôr o výkon. Som celkom rozhodnutý ísť do rady R9 390 - čo predstavuje výkon konkurenčnej GTX 970, ale výhodou AMD je 8GB, čo sa hodí do budúcna. Alebo ísť už do rady R9 390X čo sa rovná GTX 980 a niektorí píšu, že R9 390X sú ešte o niečo výkonnejšie + znovu 8GB RAM a podpora DX12.
Z hľadiska cena/výkon by ste sa ako rozhodli? Hrať v 4K neplánujem, ale chcem mať aspoň na dva roky znovu pokoj a zahrať si niektoré vybrané tituly na Ultra/high details pri Full HD rozlíšení. Čakať na nové karty nechcem, jednak ceny môžu byť spočiatku prestrelené a jednak prvé kusy nemusia byť spoľahlivé a dátum predstavenia nových kariet nie je známy (aspoň ja o tom neviem, hovorí sa o konci roka?)
Za rady vopred ďakujem a K+ je samozrejmosťou
-
Cecekhunter
Light Expert
Teraz by som high endové karty nebral zober r9 390 od MSI napríklad a počkaj si na nové karty ktoré prídu zhruba v máj/jún potom túto predaj a kúp si niečo poriadne
Teraz sa ozaj investovať do GPU neoplatí
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
390x sa nerovná 980, 390x má o čosi viac fps ako 390, neoplatí sa za tú cenu. Z tých dvoch určite 390.
tu si pozri ako to je reálne v hrách pri 390 vs 390x. Ani nie 10% nárast výkonu.
tu si pozri ako to je reálne v hrách pri 390 vs 390x. Ani nie 10% nárast výkonu.