nova graf. karta

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: nova graf. karta

Príspevok od používateľa uplink »

Na úvod, sekol som sa vo výpočtoch :D treba 2-3x tak silný procák na 100% nakŕmenie grafiky. Nový procák E8300 je 2.25x taký silný ako ten starý, keď ho pretaktuješ na 3 GHz bude 3x taký silný.

Okay teraz k veci.

- zdroj potrebuješ nový, osobne odporúčam minimálne 500W a aby bol spoľahlivý, tam si treba prichystať 70 evri. Zdroj nepotrebuješ kvôli CPU [ako som Ti už napísal, nový má menšie nároky], ale kvôli VGA. Potrebuje aspoň 450W kvalitný zdroj so silnou 12V vetvou
- doska stačí, len je otázne či sa Ti oplatí investovať do nej a nekúpiť rovno 1156 dosku a k tomu Core i3 i5 či i7
- chladič dostaneš ku CPU boxovaný čo nestojí za moc, takže vrele odporúčam kúpiť aspoň Arctic Freezer Xtreme Rev. 2 [30 evri], najlepšie Noctua NH-U12P SE2 [50 evri]. Ak chceš veľmi šetriť, tak CM Hyper 212+ [17 evri] s nejakým normálnym vetrákom [7 evri].
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

uplink napísal:Intel Pentium E5200 dual-core (...) je na báze P4.

je to zlepenec P4ky spravený z dvoch jadier.
tak toto si zadrel riadnu blbost :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Sorry sekol som sa, myslel som že je to ešte stará architektúra a 5200vka je už Wolfdale, čiže 3tí v poradí čo bol vypustený na Core technológii, my bad. Avšak na jeho nedostačujucom výkone pre GTX 460 to nič nemení.
Neo-M
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Neo-M »

tak som ostal sakra sklamany kolko do toho treba investovat :? takze to asi vzdam

ale nova grafika by sa mi hodila, takze moja posledna otazka, aku najvykonejsiu kartu na trhu si mozem dovolit ??? (vzhladom na moju zostavu)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

4850-4870, alebo 3870 X2 by mali byť okay. Ako takto, Ty si tú GTX 460 možeš kúpiť, len neucítiš jej výkon na plno, len z veľmi malej časti. Časom keby si dokúpil nový HW, tak by sa Ti možno zišla. Ale v prípade že to bude viac ako rok, tak určite ju tera neber, nevyužije ju ten PC.
Neo-M
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Neo-M »

mas pravdu, v mojom pripade by to boli vyhodene peniaze
fakt jedine co by som zvazoval momentalne je ten procesor a az potom grafika

inac to com sa pytal, mozes nieco odporucit ale s cipsetom nvidia ?
Napísať odpoveď