Zdravím Vás,
mám jeden menší problém s mojou novou zostavou. V podstate je všetko už objednané, ale neviem sa rozhodnúť akú grafickú kartu mám objednať. Ten menší problém je v tom, že som pôvodne chcel inú grafiku, ale rozpočet mi dovolí viac investovať. Čítal som, že pri hre Crysis 3 v rozlíšení 1920x1080 sú grafické karty typu AMD Radeon R9 270X lepšie ako Nvidia GeForce GTX 760. Chcel som kúpiť najskôr:
http://www.alza.sk/msi-n760-tf-2gd5-oc- ... 441872.htm
ale teraz keďže môžem dať 50€ viac sa rozhodujem medzi:
http://www.alza.sk/msi-r9-280x-gaming-3g-d500941.htm
a
http://www.alza.sk/asus-r9280x-dc2t-3gd5-d486248.htm
Teraz k tomu väčšiemu problému - zostavu som dával dokopy na konci decembra a bolo mi poradené, že stačí zdroj Super Flower 450W, ktorý je už doma a teraz sa obávam, že tie R9 280X neutiahne. Ešte dodám, že procesor bude i5 4570, Chladič Gelid a zostava bude bez SSD. Aký je Váš názor? Ďakujem za rady, K+ istá.
Nová grafická karta
-
Murder_Inc
Star
Re: Nová grafická karta
Odber tej zostavy pri max. výkone by nemal presiahnuť 400W (TDP cpu+vga je 334W), takže zdroj by to mal utiahnuť a keďže máš SF, tak sa asi niet čoho obávať (horšie by to bolo so zdrojmi typu Eurocase...).
-
Murder_Inc
Star
Tak to mi odľahlo, pretože niekde som čítal, že R9 280X by vedela cucnúť do 300W pri full záťaži, ale neviem ako je na tom procesor. A ktorú by som mal uprednostniť? ASUS alebo MSI, teraz aj tak je to s dostupnosťou hrozné, takže sa neriadim podľa toho
Teraz akurát pozerám rôzne testy a spotreba R9 280X v hrách varíruje od 200 do 300W, v stresových testoch síce dosahovala 350W, ale predpokladám, že ty ich robiť nebudeš. I5 4570 by sa mal pri normálnej záťaži pohybovať niekde okolo 90W, pri 100% okolo 140W. Takže to už nevyzerá až tak dobre
tak či tak si myslím, že zdroj by to zvládnuť mal (samozrejme 550W zdroj by bol ideálny, aj kvôli tomu, ak by si chcel do budúcnosti tú grafiku trošku pretaktovať).
Čo sa týka Asus vs MSI, je to podľa mňa jedno, ja osobne by som sa riadil nižšou cenou.
Čo sa týka Asus vs MSI, je to podľa mňa jedno, ja osobne by som sa riadil nižšou cenou.
-
Murder_Inc
Star
Ďakujem, taktovať neplánujem a asi nie ani v budúcnosti, nemám na to procesor ani dosku. No ešte skúsim napísať mail predajcovi, či by mi zobral naspäť a vymenil zdroj za výkonejší 550W.
Je škoda, že ten SF 450W máš už doma - na R9 270X síce plne postačuje, s R9 280X je to natesno
(s tou asuskou tým duplom, že je na ešte vyšších taktoch ako MSI). Inak ak by si kúpil R9 280X a predajca by nechcel ten zdroj vymeniť, tak ja by som ho aj hádam zobral. Ale to len tak medzi rečou. 
-
Murder_Inc
Star
Napísal som mail predajcovi a taktiež aj o dostupnosti, pretože verzia 550W od SF nie je skladom. Ak by to nevyšlo, vedeli by sme sa dohodnúť