Ahojte potreboval by som poradit z výberom novej TV . Požiadavky stručne zhrniem, uhlopriečka približne 120 cm + nebránim sa ani vačšej aj ked v tejto sume je 50" asi max., samozrejmosťou je USB, HDMI, wifi, aby to bola smart tv,. Pripojená bude na satelit skylink , čo sa týka stropu tak tích 550 e max. strop viac už nemožem dat. Zatial som pozeral po http://www.alza.sk/48-panasonic-tx-48as ... vizory_cpc
a celkom sa my aj pozdáva čo nato hovoríte. Určite si nechám poradit aj ked si myslím že v tejto cenovej hladine toho už moc nenašpekulujem.
Za rady vám dakujem vopred.
Naspekulovat naspekulujes. Kazdopadne ten Panak je dobra volba. Alternativa Samsung ue48h6200, Toshiba 48t5435dg, alebo Samsung ue48H6270. Tem ma zabudovany satelitny tuner.
Celkom sa my pozdáva aj ten Samsung ue48H6270 , ale viacej ma to tahá k tomu panáku aj čo sa týka hlavne tích funkcci bude oproti tomu samsungu velký rozdiel v obraze?, prípadne keby ešte prihodím dajme tomu na tích 600e nájde sa niečo lepšie za čo sa oplatí priplatit? Alebo počkat až do januára ked skončí tento vianočný boom či sa neobjaví niečo lepšie?
Tagže ako hovoríš nespravím s tím panákom chybu ked ho vezmem?..
Tie TV maju rovnaky panel od Samsungu. Takze nejaky zasadny rozdiel medzi nimi nie je. A ani funkcie nema ten Panak nejake extra naviac.
Za 600 eur budu vo vybere tie iste modely.
Myslíš ako že aj ten Panák má tie isté panely ako tie samsungy ?Dobre tak dakujem za rady som rozhodnutý pre panáka , ešte som chcel či sa nemusím bát toho IPS panelu či to neni zlo?
predtím sme maly lacný 32" 50 hz LG tak len čo sa týka toho obrazu vlastne..
Len jednoducha pomocka na zapamatanie, IPS sa s aktivnym 3D nerobi. Takze tam byt urcite nemoze aj keby neboli konkretne informacie o paneli. Uz len podla toho sa to da rozlisit. Ked niekde je aktivne 3D, automaticky to IPS vylucuje.
To su ti "odbornici".... Preto nie je dobre hladat informacie o produktoch na nakupnych portaloch. Ludia tam hodnotia len konkretny vyrobok aj ked o technologii nemusia mat ziadnu sajnu.
laforez:
V uvodnom prispevku spominas, ze budes vyuzivat Skylink. Pre istotu ta chcem upozornit, ze Panasonic TX-48AS640E nema satelitny prijimac. Samsung UE48H6270 ma vstavany satelitny prijimac. Ja by som volil Samsung.
Mam zvlast satelitny primac AB Cryptobox 600 HD v ktorom mam tu kartu skylink, cize v tv to uz nepotrebujem nie? Doteraz to tak mam zapojene na TV LG ktore mam teraz a nebolo to treba..
//autoeditácia príspevku (15 Dec 2014, 22:08)
A este co sa tyka tich smart funkcii ma ich nejaky model viac alebo je to na rovnako? Co sa tyka web prehliadaca na prezeranie webu a pod. Lebo co tak pozeram aj ten samsung aj panak ponukaju to iste co sa tyka smart funkcii . Ci je tam nejaky zasadny rozdiel?
daj si podradiť od kolegov vyššie,
mám tento samsung UN55F6400AFXZA 4 mesiace, má to 3D a je to smart TV, osobne smart som spustil iba raz, a 3D okuliare som ešte ani nerozbalil. Tieto veci na TV sú ako stierač na ponorke, nevyužiješ to proste. Jediné, čo zo smart funkcií stojí za uváženie je, že sa dokážeš pripojiť na netflix a pozerať tam filmy, ale to musíš mať na netflixe/alebo iných stránkach s videoarchívom účet.
Ale ani to som ešte nemal pustené...
Ako si písal že panel je ten istí a chybu človek nespraví viacmenej ani z jedním z nich, nakolko ponukaju viacmenej to iste... No ono my ide viacmenej len o prehliadaniu webu a stream youtube videii a pod... , a vlastne aby tv dokázala prehrat cez usb rozne formaty filmov ako napr.mkv, a pod. aj ked som čítal že má z niektorími dost problem. Pokial by to išlo cez wifi pri zapnutom pc ako prehrávat filmy z pc a zobrazovat ich na televízore tak my to nevadí, prípadne čo neprehrá na mojom cryptoboxe 600 hd - ten prehral zatial skoro všetko tagže filmy ´možem pozerat aj cez to. Ale ako píšem chcel by som aby to šlo aj cez pc prostredníctvom wifi a aby tam aspon išiel prezerat web a sledovat videá vo FHD na youtube a iních ... nič iné čo sa týka smart asi ani moc nie skype a pod blbosti.
Prehravanie po sieti (či už kablom alebo bezdrôtovo) funguje na každom Smart TV, rovnako tak youtube a aj prehliadač ma každy TV. To prehliadanie ale nie je bohvieako rychle a tie prehliadače nezvladaju napr. silverlight takže niektore videa na niektorych strankach nespustiš. Nie je to proste OS ako na PC.
Ide my viacmenej oto ked to teda ide tak mne to nevadí lebo viacerí píšu že primárne na prehrávanie tíchto suborov to moc nieje a to užívatelia ktorí majú napr. NAS a majú s tím problémy. Mne to nevadí ked to ide cez pc kukat , a ešte taká blbá otázka všetko čo si pustím na pc či už len plochu alebo komplet film vo FHD my ako bezdrotovo zobrazí na tv, tagže to nemusí tv podporovat ako formát? vlastne to len dialkovo zobrazí obraz dobre rozumiem?