Nové PC !!!!

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Phantom1111
Light Expert
Light Expert

Nové PC !!!!

Príspevok od používateľa Phantom1111 »

Mám záujem si poskladať zostavu, ktorá pozostáva z týchto komponentov.

Základná doska - Asus Z170 PRO GAMING
Procesor - Intel Core i5 6600K
Grafická karta - Asus Strix GTX 970 4GB DDR5
Pamäť RAM - Kingston 16GB DDR4 2400MHz
SSD disk - Kingston SSD 120GB

HDD mám cca druhý rok WD Black Edition 1TB 7200RPM 64MB Cache a skrinku, mechaniku mám tiež. A moja otázka je, či by stačil môj zdroj Corsair VS450 pre celú zostavu. Poprípade by som kúpil Corsair VS650.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nové PC !!!!

Príspevok od používateľa hojko »

450W zdroj by podla mna nestaci a do Corsar VS650 by som urcite nesiel.
Phantom1111
Light Expert
Light Expert

a čo tak Zalman ZM600-LX
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Tam už by som išiel do 650w.

//autoeditácia príspevku (01 Máj 2016, 13:35)
Grafiku chceš určite nvidiu?
Phantom1111
Light Expert
Light Expert

Určite chcem Intel procesor a Nvidiu grafiku, pretože už viacej rokov bežím na AMD či procáku, tak grafike a chcem zmenu vo výkone a aj vo výrobcovi konečne. GTX 970 je môj strop, pretože 980 a 980ti sú už moc cenovo vysoko.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

A ty si myslis, ze GTX970 je lepsia volba ako karta od AMD???
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Mal som na mysli konkrétne R9 390
Phantom1111
Light Expert
Light Expert

Nehovorím o tom, že AMD grafická karta má napríklad o 50% nižší výkon ako tie od Nvidie ale ako hovorím chcem zmenu. Intel procáky a Nvidia grafiky sú celkovo kvalitnejšie a preto sú aj drahšie aj keď to viacej platí u procesorov ako u grafických kartách. Preto chcem taktiež aj GTX 970 pretože karty od AMD mali často problémy s ovládačmi hlavne s beta verziami, kde znižovali výkon a robili problémy niektorých hrách.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Výkonovo je na tom ten radeon lepšie a tuším je aj lacnejší :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

O akom nizsom vykone ty prosim ta rozpravas??? Kde si vzal tych 50 percent, vies to podlozit nejakymi benchmarkami??? Na zaklade coho sudis, ze Intel procaky su kvalitnejsie alebo ze nVidia procaky su kvalitnejsie, cim a ako sa mera kvalita, odkial mas tento nazor??? Ktore karty od AMD mali problemy s ovladacmi??? Problemy s ovladacmi malo AMD mozno pred 12-timi rokmi alebo kedy, dnes vydava AMD ATI ovladace kazdy mesiac, teda 12x do roka. Je logicke, kedze ide o beta verziu, ze mozu byt problemy, preto sa tie verzie volaju beta a sluzia na otestovanie, okrem toho ked vyjde nova hra, tak sa castokrat zapracuje oprava do novych ovladacoch a logicky to nevyjde hned na dalsi den spolu s hrou, ale trva to mesiac, kym ludia nahlasia problemy, kym sa to otestuje atd...

Je zrejme, ze nemas ani paru o com pises a snazis sa tu prezentovat blud za bludom.
Phantom1111
Light Expert
Light Expert

Ty si to radšej prečítaj poriadne a potom mi tu vysvetľuj čo viem a čo neviem. Napísal som že "NEHOVORÍM O TOM ŽE AMD GRAFIKY MAJÚ NAPRÍKLAD O 50% NIŽŠÍ VÝKON AKO NVIDIA GRAFIKY", teda aby si pochopil hovorím o tom, že grafiky vyššej rady ako je GTX 970 či Radeon R9 380 majú výkonovo veľmi blízko a sú takmer na tej istej hranici, kde možno R9 380 dopadla v benchmarkoch o niečo lepšie ako GTX 970. Takže dúfam, že si konečne pochopil. Ďalej AMD či Intel procáky súdim podľa toho, že s Intel procákom nemáš problém spustiť hocijakú hru, kde s AMD procákom som nerozbehal napríklad Assassin's Creed 3 pretože mi nepodporovala hra môj AMD procesor či už to bol AMD FX 4300 alebo AMD Phenom II x4 965. Ďalej som mal problém s Crysis 3, kde som mal hru na najnižších nastaveniach a keď som vstúpil do otvoreného prostredia v druhej misii automaticky mi FPS šli aj pod hranicu 30FPS, kde keď som pozeral benchmarky, tak s tou istou grafikou čo som mal (HD 7850 2GB OC) no s intel procákom o niečo lepším ako som mal ja AMD hra išla na 60FPS bez problémov. A čo sa týka ovládačov to bol len príklad, že boli problémy samozrejme s beta ovládačmi. Ďalej MMORPG hra TERA online v ktorej som mal brutálne zníženia FPS, pretože hra nepodporuje AMD procesory no s Intel nieje problém v hre neustále hrať na 60FPS či v dungeonoch alebo otvorenom svete. A čo to píšeš "NVIDIA PROCÁKY" ?? A ja píšem jeden blud za druhým ?? No keď myslíš.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Porovnavas dva odlisne vykonovo rozdielne procesory, teda tvoj AMD a nejaky iny v benchmarkoch, navyse nie je zrejme, ze ake boli rozdiely v nastaveni grafiky v samotnej hre.
Phantom1111
Light Expert
Light Expert

Napríklad u Assassin's Creed 3 s Intel Core i3 2100 3.1ghz hra šla bez problémov na priemerných FPS 45 v celej hre, kde s mojim vtedajším AMD Phenom II x4 965 šla hra na 25-30 FPS aj to s najnižšími možnými nastaveniami, pretože hra nepodporovala AMD procesory, takže u mňa AMD procesor určite nikdy viac, pretože ja potrebujem výkon a ten mi jedine dodá INTEL procesor. Čo sa týka streamovania, skús streamovať s napríklad s AMD 8 jadrovým procesorom na 60FPS a skús to s Intel procesorom napríklad I5 6600K. S AMD procákmy vešetci plačú, prečo im stremovanie seká a majú malé FPS a pritom si kúpili 8 jadro za 150€, keď S Intelom 4 jadrovým ide stream úplne v poriadku a nič neseká a FPS nepadajú. Dúfam, že máme čo sa týka o Intel a AMD procákoch jasno.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Jasno v tom urcite nemame, minimalne nie ja, kedze porovnavas neporovnatelne. Ale kup si Intel a nVidia grafiku, nechaj si aj 450W zdroj, aj tak si presvedceny o svojej pravde.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

hojo teraz je asi najlepší pomer cena/výkon: intel procesor a amd grafika
konkrétne stačí i5 a k tomu 390/390x
lukostrel77
Star
Star

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

Phantom1111 napísal:Napríklad u Assassin's Creed 3 s Intel Core i3 2100 3.1ghz hra šla bez problémov na priemerných FPS 45 v celej hre, kde s mojim vtedajším AMD Phenom II x4 965 šla hra na 25-30 FPS aj to s najnižšími možnými nastaveniami, pretože hra nepodporovala AMD procesory, takže u mňa AMD procesor určite nikdy viac, pretože ja potrebujem výkon a ten mi jedine dodá INTEL procesor. Čo sa týka streamovania, skús streamovať s napríklad s AMD 8 jadrovým procesorom na 60FPS a skús to s Intel procesorom napríklad I5 6600K. S AMD procákmy vešetci plačú, prečo im stremovanie seká a majú malé FPS a pritom si kúpili 8 jadro za 150€, keď S Intelom 4 jadrovým ide stream úplne v poriadku a nič neseká a FPS nepadajú. Dúfam, že máme čo sa týka o Intel a AMD procákoch jasno.
Na amd phenom x4 965 som sám hral ac3 na high nastaveniach,ako moze hra nepodporovat amd procesory? :roll:
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja podobne, tiez 965BE. Tiez nechapem preco by to neslo. Ale autor je expert na pocitace, tak sa nejdem hadat.
Phantom1111
Light Expert
Light Expert

Nehovorím, že som expert na počítače, kedže niesom. Píšem len to čo viem ja som hral ASC3 s AMD Phenom II X4 965 BE a taktiež aj s FX 4300 a keď so prišiel do Bostonu FPS mi šli pod 30 hneď ..... A jedno nechápem, prečo sa tu začalo riešiť prečo práve chcem Nvidiu grafiku a Intel procesor, keď som sa pýtal na niečo úplne iné ...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Riesili to vyssie preto, ze AMD je lepsia kupa - vyssi vykon za lepsie peniaze. Ak tomu nechapes, tak si kup nVidiu co chces.
lukostrel77
Star
Star

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

ja ti poviem len tolko ze 970ka sa uz neoplatí....
Napísať odpoveď