Novy hardisk

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Novy hardisk

Príspevok od používateľa Sapo »

Zdravim, kedze moj Samsung 320gb mi uz nestaci tak som sa rozhodol kupit WD Caviar Green 750gb. Co na to hovorite? nie su kazove? Mate s nim niekto nejake skusenosti? Ako je na tom s teplotou? S hlucnostou. (Myslim celkovo WD, lebo toto bude moj prvy WD doteraz som mal len samsungy....)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Green série od WD sú konštruované za účelom úspory energie a tým aj nízkeho tepla, nízkej teploty.. čo sa však odrazilo na trochu zníženom výkone (predsa len 5400rpm). Pokiaľ však plánuješ na tento disk iba ukladať dáta a nebudeš z neho spúšťať operačný systém, hry a iné programy, tak to je dobrá voľba, ale možno by som šiel už do 1TB verzie, ktorá by mala mať už 2x500GB platne, čo je ešte tichšie, ešte chladnejšie a hlavne aj rýchlejšie.... avšak musíš mať šťastie už na nové revízie. Ale na druhú stranu ani staré revízie s 334GB/platňa nie sú zlé.. sám mám v kompe na dáta dva kúsky po 1TB a tichšie a chladnejšie disky som ešte nikdy nemal. Aké potom musia byť tie nové?

Resp. ak Ti nerobí problém Samsung (keďže si ich doteraz mal), môžeš sa poobzerať po F2 sérii. V podstate to isté ako Green séria od WD, avšak tu nemáš lotériu ohľadom veľkosti platní, všetky F2 disky by totiž mali byť 500GB/platňa s 5400rpm..

:)
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Ale ved tam pisu, ze ma 7200rpm :o
brm
Darca
Darca

Kľudne si tam môžu napísať aj 10000rpm.. avšak že tam niečo napíšu, ešte neznamená, že to aj platí.

:)
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

oni fakt pracujú na tých 5400 otáčkach, WD tvrdil niečo o tom že sa to mení v rozsahu od 5400 do 7200, ale nie je to tak
Sapo
Addict
Addict

No je pravda ze tam maju napisane 7200rpm.
Ale boli ste moc neskory uz som sa poradil na inom fore a doporucili mi Samsung F3 500gb jednoplatnovy. Uz ho mam aj objednany, zajtra by mal prist. Ale dakujem... ;)
brm
Darca
Darca

Ak to chceš na systém a spúšťanie programov a hier, tak F3 (500GB/platňa pri 7200rpm) by mala byť jedna z najlepších volieb. Až Ti dôjde, napíš nejaké poznatky, bo zatiaľ je to novinka a veľa info o nich nie je.

;)
Sapo
Addict
Addict

Jasne budem na tom mat aj system. Rozdelim ho na 100gb systemovy a ostatne zaloha (hudba hry filmy...)
fuu a napisat poznatky? No nemyslim si ze ja zbadam nejaky rozdiel, mozno tak v testoch, cize co mam o nom napisat :D
brm
Darca
Darca

Stiahni HD Tune.. tam si zrob benchmark, urob screenshot a pastni.. ;)

http://www.hojko.com/disk-benchmark-hd-tune-t44793.html
Sapo
Addict
Addict

Okej neviem ci to zajtra postiham vsetko ale budem sa snazit. idem to zatial testnut na mojom hdd
Prílohy
ScreenShot006.jpg
brm
Darca
Darca

F3ka by mala mať +/- takéto parametre:
http://www.abload.de/img/hdtune_benchmark_samsuyhg7.png
Napísať odpoveď