nový internet
nový internet
Chcel by som sa poradiť ohľadom nového internetu. Veľmi veľa a rád hrávam hry takže je samozrejmosť že k tomu potrebujem funkčný a stabilný internet. Problémom je že moja Wi-Fi je nestabilná, častokrát sa seká a niekedy je problém sa k nej vôbec pripojiť. Som si istý že problém nie je s routerom ani adaptérom keďže tie som už dávno vymenil a kamaráti ktorí majú takého istého providera majú problémy s pripojením presne vtedy keď aj ja. Minulý rok som sa rozhodol to vyriešiť mobilným internetom od Telekomu a vyriešil som to tak, že keď mi nejde Wi-Fi tak sa pripojím do mobilného a idem na ňom ale poslednú dobu sa je aj ten nestabilný a začína padať. S riešeniami som už v koncoch. Optika by bola ideálna ale nie je možné sa na ňu pripojiť v oblasti kde bývam takže by som potreboval poradiť nejaký stabilný internet, bez limitu. Ďakujem za odpovede.
Re: nový internet
Najskor wifi, potom mobilny internet, ale pises o rychlosti a stabilite, pritom tieto dva typy tomu dost odporuju. Neviem co chces poradit, hladaj optiku alebo DSL, tam dostanes stabilitu a nizky ping. Este moze byt riesenie 5GHz wifi, ale ma to sa opytaj providera, ze co poskytuje 5GHz spojenie s dakym Mikrotik zariadenim.
Však ja rozumiem tomu že Wi-Fi a mobilný internet sú nestabilné a pomalé a keby som mal možnosť si zaobstarať optiku tak ju už dávno mám, keďže ešte bývam s rodičmi a tí sa do toho nevyznajú tak nemôžem očakávať že zaobstarajú najdrahší a najlepší internet aký sa dá (keďže oni hry nehrajú tak to je pochopiteľné že im stačí Wi-Fi) takže tieto veci riešim za nich. DSL som skukol na Telekome a Orangi a obidve stránky mi hlásia že v mojej lokalite je táto služba nedostupná takže tak.
Podla toho co pises, tao byvas niekde dalej na dedine, tam nemas pokrytie toho co by si chcel. Roesenim by mohla byt 5GHz wifi, investicia 50 az 100 eur, pripadne LTE od mobilneho operatora. Pri LTE sa vies dostat s pingom aj na 30ms co na online hranie v pohode staci. Problem je ten, ze ci vobec bude LTE pokrytie tam u teba. Opytaj sa terajsieho poskytovatela na mozno pripojenia v 5 gigahertzovom pasme, to je o dost stabilnejsie od klasickeho 2,4GHz a hlavne nie je take zarusene inymi zariadeniami.
Bývam na predmestí Martina takže je to hanba sama o sebe že dokonca ani vnútri mesta nedokážem nájsť stabilný internet. Inač ďakujem za info pozriem sa na to.
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Čo myslíš pod pojmom predmestie a vnútro mesta? V meste si z káblových (nech už je ten kábel akýkoľvek) operátorov môžeš vyberať.
Spomínaný 5GHz by mala poskytovať Gaya.
Spomínaný 5GHz by mala poskytovať Gaya.
lte od slovanetu? Prip. Swanu?
Predmestie Martina je co, Tomcany, Drazkovce, Kostany, Bystricka ci daky Lipovec alebo Klacany? Lebo ako predmestie ma z toho napadaju akurat tak Kostany. Ked uvedies presnu dedinu, bude to jednoduchsie.
5GHz ponuka Gaya, maju aj Mikrotik STX alebo mali aj Motorola Canopa, teraz asi uz len Mikrotiky robia. Aj TipNet ma 5 GHz net.
5GHz ponuka Gaya, maju aj Mikrotik STX alebo mali aj Motorola Canopa, teraz asi uz len Mikrotiky robia. Aj TipNet ma 5 GHz net.