Zdravim, povodne som chcel kupit desktop, ale kedze sa zaciatkom buduceho roka budem stahovat a pod., rozhodol som sa pre laprop. Tu su Specs :
I7 3630qm ivy bridge
Nvidia gtx670mx 1,5gb
16gb ddr3 @1666mhz
Intel 520 128gb ssd
Wd blue 750gb hdd
Tu su moje otazky: ake su bezpecne prevadzkove teploty danej g. karty?
Teraz sa drzi na 35-40c pri idle, no stupa az k 75, takmer 80c pri bf3. Ma to nejaky vplyv na zivotnost?
Teplotu ciastocne zredukujem ked mi dorazi podlozka, kedze komp nebude polozeny priamo na dreve + tam je nejaky fan na odvod vzduchu.
Dalej - karta ma funkciu boost, ktora by mala korigovat takty v zavislosti od narocnosti aplikacie. je nejaka moznost tuto vec vypnut? Predsa len si myslim ze je lepsie ked bezi na stalom takte.
A posledna vec - dost som cital o 670mx a jej overclocking schopnostiach. Sam som skusil zvysit clock core a memory clock a celkom sa mi pozdavalo zvysenie performance. Je toto v pohode za cenu zvysenia teplot o 4-5c?
Dik za reakcie
Novy laptop - par otazok
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Novy laptop - par otazok
nechápem prečo chceš vypnúť boost a taktovať ju sám, určite je lepšie keď si takt zmení sama na hodnotu akú potrebuje a nebude na vysokom takte zbytočne bežať aj keď netreba lebo si to tak nastavil. Tiež nechápem že sa bojíš o jej teploty a hneď na to napíšeš že ju chceš taktovať
k tým teplotám je diskusia napr. tu: http://kickass.to/community/show/what-s ... -gtx670mx/
k tým teplotám je diskusia napr. tu: http://kickass.to/community/show/what-s ... -gtx670mx/
-
Kok
Light Professional
upresnim - boost ako taky nie je zly napad, no moze nastat par problemov co som cital po nete diskusie ze ludom napr. pri hrani znizilo takt lebo gpu si myslelo ze taky takt nepotrebuje.. mne sa to zatial nestalo tak som sa len pytal...
a taktovat ju nechcem, len som ju chcel hodit na takty na ktorych originalne ma bezat, lebo manufacturer od ktoreho mam laptop ju podtaktoval
a taktovat ju nechcem, len som ju chcel hodit na takty na ktorych originalne ma bezat, lebo manufacturer od ktoreho mam laptop ju podtaktoval
a je chladenie dimenzovane na originalne takty?
-
Kok
Light Professional
ja si myslim ze kludne zvladne uchladit tu kartu, ma to podobne chassis ako asus gx75, teda 2 vyduchy vzadu a 1 bocny + coolermaster alu podlozka ktora ho podvihne o zhruba 2cm a nastavitelne fany na najteplejsie miesta.
Edit - zistil som co bolo pricinou vcerajsich teplot bliziacim sa k 80c .. paradoxne to bol takt jadra, ktory z nejakych dovodov sposoboval nadmerne hriatie .. zvysenie o 50mhz mi fixlo teploty na 70c pri peaku
Edit - zistil som co bolo pricinou vcerajsich teplot bliziacim sa k 80c .. paradoxne to bol takt jadra, ktory z nejakych dovodov sposoboval nadmerne hriatie .. zvysenie o 50mhz mi fixlo teploty na 70c pri peaku