novy mobil - nutne vybit a nabit baterku ?

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
TomAss
King
King
Používateľov profilový obrázok

novy mobil - nutne vybit a nabit baterku ?

Príspevok od používateľa TomAss »

co si myslite ked mate novy mobil cize aj baterku je nutne nechat uplne vybit a nabit ? pocul som ze to uz neni potrebne...predsa som to cel spravit ale jak som si daval veci do mobilu cez USB kukam ze ono mi to aj nabija :D vadi ?
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

ja ked mam new mobil tak stale nechavam uplne vybit a potom nabijem sila zvyku teraz to uz v podstate nie je potrebne ale ved cloveka taka malickost nezabije ;)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Samozrejme ... Formatujes bateriu .... co jej doda na zivotnosti a aj mierne na kapacite ...keby si mal dva rovnake telefony a na jednom by si ju formatoval v druhom nie urcite by si mensi rozdiel pocitil
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

pri novych baterkach to skutocne nieje potrebne
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Shark NX napísal:Samozrejme ... Formatujes bateriu .... co jej doda na zivotnosti a aj mierne na kapacite ...keby si mal dva rovnake telefony a na jednom by si ju formatoval v druhom nie urcite by si mensi rozdiel pocitil
nie, mýliš sa. Formátovať sa museli staré batérie, pri ktorých dochádzalo k všeobecne známemu javu, tzv. pamäťovému efektu. Preto bolo treba určiť minimálnu a maximálnu hranicu nabitia a to sa dosiahlo úplným vybitím a nabitím batérii. Jedná sa ale len o NiMH batérie, pri súčasných LiPol a LiIon batériach to nie je nutné pretože k tomuto efektu nedochádza
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

novy telefon pred prvym zapnutim hodim na par hodin do nabijacky a potom sa uz o bateriu viac nestaram. nabijam kedy mi treba, aj tak ten rok co mam telefon vydrzi, teda naco riesit.

veci su tu pre ludi, nie ludia pre veci. ked sa kvoli veciam otravujes, skodis len sam sebe.
Napísať odpoveď