Novy notebook - jazykova verzia

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Novy notebook - jazykova verzia

Príspevok od používateľa brm »

Chcem sa opýtať.. aké máte skúsenosti s kupovaním notebooku.. a konkrétne s jazykovými verziami notebookov? Jedná sa o to, že na základe mojich usmernení (ktoré som dostal tu na hojku) si známi vybrali v alze nový notebook (v datacompe túto verziu nemali).. konkrétne:
http://www.alza.sk/dell-inspiron-m5040- ... 329547.htm
..a doniesli mi ho, aby som im ho trochu skultúrnil (nahodil potrebný soft).

Aké bolo moje prekvapenie, keď som otvoril notebook, zapol ho.. a zrazu sa mi spusti Windows 7 v češtine. Bol som trochu znechutený, ale akosi som to prekusol... avšak ešte väčšie znechutenie prišlo o pár minút, keď som objavil na notebooku aj českú klávesnicu.. tj. zámena ľ/ě, ť/ř, ô/ú (s bodkou). Bol som na seba nasratý, že som sa lepšie nepozrel na popis výrobku.. avšak keď som si ho na nete ešte raz preštudoval, nič o jazykovej verzii som nenašiel.

Dá sa s tým niečo robiť? Ok, beriem, že alza je český obchod... ale aj tak.. mali to aspoň napísať do popisu, keď už ho majú preložený do slovenčiny.... Dalo by sa niečo s alzou vyhádať.. žiadať slovenskú verziu? ..či Dell slovenské verzie nerobí?? ..dal by sa ten notebook "poslovenštiť" aj iným spôsobom ako len nahodením vlastného Windowsu? Má to tam Home Premium, čiže stiahnutie jazyka cez Windows Update nehrozi.... alebo už ostáva iba možnosť vrátiť notebook do 7 dní....?
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Novy notebook - jazykova verzia

Príspevok od používateľa Grim »

...vrátil by som ho...

//...s alzou by som sa nehádal, ja sa s nimi hádam o vrátenie peňazí za vadnú dosku, ktorá už pol roka chodí po reklamáciách...
Napísať odpoveď