Novy zubar?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ateista
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Novy zubar?

Príspevok od používateľa ateista »

Chcel by som sa opytat ze ked som bol naposledy u zubara este pred 18 a ted mam problemy zo zubom a chcem zmenit zubara ci potrebujem tu moju staru kartu alebo staci ked si dam u zubara zalozit novu
A moja druha otazka kolko asi ted stoji vrtanie zubu + blomba?
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

zalezi od druhu plomby ale tak mna to stalo neaka specialna co dlhsie trva pre dtyzdnom neakych 280sk
jackb
Redeemer
Redeemer

Re: Novy zubar?

Príspevok od používateľa jackb »

ateista napísal:Chcel by som sa opytat ze ked som bol naposledy u zubara este pred 18 a ted mam problemy zo zubom a chcem zmenit zubara ci potrebujem tu moju staru kartu alebo staci ked si dam u zubara zalozit novu
A moja druha otazka kolko asi ted stoji vrtanie zubu + blomba?
plombovanie je velmi individualne rovnako ako podmienky prechodu k inemu stomatologovi. niketorym staci ked ti urobia prehliadku a budu vychadzat z toho co vidia, ini potrebuju predoslu dokumentaciu...
a zubneho lekara mozes, myslim, menit kazdych 12 mesiacov.... aspon tak to bolo...
//cena plombovania zavysi na vela faktoroch... od tvojej pojistovne, na tom aku si zvolis, na tom ci ma tvoj stomatolog vobec zmluvu s pojistovnou... od toho ci je to v meste, alebo na dedine...
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

zalezi podla tvojho stavu, ked si tam chodil len na kontrolu resp obcasne vrtanie tak karta zrejme nebude potrebna, kvalitny zubar ti spravi kompletnu prehliadku vratane kompletneho rontgenu chrupu ked knemu "prestupujes" pokial mas nejake vynimocnosti, tj nejake poruchy, alergie alebo si mal nejake vaznejsie zakroky myslim ze by bolo dobre tu kartu novemu zubarovi zaniest aspon k nahliadnutiu, iked ak si mal nejaky zakrok tak to zbada, ale istota je istota...a co sa plobmy tyka zalezi ci ma zubar zmluvu s poistovnou a ked hej tak aku, ak ma moze to byt 200-400 sk ked nema pocital by som 800-1000+ zalezi od druhu plomby
ateista
Light Professional
Light Professional

No na kontroly som chodil len ked ma bolely zuby co bolo dost malo.Takze snad karta nebude potrebna.
A jak som pisal u zubara som nebol asi 2 roky
in your world
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa in your world »

myslím, že kartu potrebuješ,mal by si tam mať s ňou uzatvorenú zmluvu, ktorú musíš zrušiť,keď chceš od nej/neho odísť.
nechoď súkromnej/neštátnej inak si zacvakáš mastne.čím majú lepšie vybavenie tým viac platíš(aspoň ja som to tak zažila a aj môj kamarát)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

celkom urcite potrebujes vypis z karty,,prave som v procese zmeny zubara....okrem toho moja mama podnika v tomto smere takze vie co treba..staci prist za starym zubarom a pokial to nie je rtrd idiot co by nemal byt tak ti to vypise
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Jeden známy nedávno menil zubára na súkromného a vysvetloval mi, že aký je neporovnatelny rozdiel v kvalite, že sukromnik sa viac snaži a pod. Možne ale aj je, že si týmito rečami len odobroval tie peniaze, čo ho stáli..
-Inak aj mňa prechod k inému zubarovi čaka, mal by som sa ísť prehlásiť od školskej mäsiarky k zubarovi, kde chodi cela naša rodina, no nejako to stale odkladam.
Teraz je tato tema nejaka aktualna, zhruba pred týždnom mi jeden spolužiak hovoril, že si musi isť pre kartu k tej bývalej školskej.. :|
ateista
Light Professional
Light Professional

Presne ten problem mam od zubarky co som navstevoval na zakladke /teraz uz ju nemozem navstivit/ k normalnemu statnemu co mam v obvode takze neviem musim to skusit najprv bez karty pak dam vedet
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

in your world napísal:myslím, že kartu potrebuješ,mal by si tam mať s ňou uzatvorenú zmluvu, ktorú musíš zrušiť,keď chceš od nej/neho odísť.
nechoď súkromnej/neštátnej inak si zacvakáš mastne.čím majú lepšie vybavenie tým viac platíš(aspoň ja som to tak zažila a aj môj kamarát)
tak ja osobne si radsej zaplatim za kvalitny zakrok u sukrimnika aj ked nema zmluvu s postovnou ako mat nervy vzdy ked idem statnej, niekomu je to mozno jedno je to vec nazoru a postoja ale mne zato tie peniaze stoja, ale tak nie kazdy si moze dovolit zaplatit trojnasobok cca v zavyslosti od ukonu a to ze cim lepsie vybavenie tym mastnejsia taxa, je snad jasne, ved to vybavenie treba za nieco nakupit, ale potom bude sluzit aj mne :wink:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

k dohode paciet-zubar: bolo to tak ze platila 12mesiacov...
a aj keby to platilo na dlhsie, tebe to moze byt jedno narobis problemy len tym zubarom... a ked pojdes k takemu, ktory nerobi pre pojsitovne tak to mas jedno
este raz zdoraznujem, ze karta/vypis z nej nevyzaduju vsetci
mamka je zubarka, aj ked uz na dochodku, ale viem ako to fungovalo u nej a jej kolegov...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kartu potrebovat urcite budes. Takze jedine co ti ostava je ist ku zubarke ku ktorej si chodil zo skoly, povedat, ze menis zubara, mozno budes platit poplatok za vyradenie (cca. 50-100 korun) a pojdes k novemu zubarovi.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

nuz, neviem.. ak nebol 2 roky u zubara, poistovna mu to tak ci onak nepreplati. A sukromni zubari si zalozia aj vlastnu kartu. Nechapem nac musi mat so sebou kartu, ked je raz zub chory, tak to zubar zo starej karty nevycita, to ze je plombovany, pripadne s nim nieco bolo robene, tak to vidi aj sam. Zacal som po par rokoch chodit k uplne inemu zubarovi, kde mi ponukla ci chcem zalozit kartu, staru som nepotreboval. Povodnu kartu by som fakt pochopil len v pripade, ze dodrzuje interval prehliadok minimalne raz do roka, a zakrok uhradza poistovna.

a co sa tyka cien - vsade je to rozne.. ak si u sukromneho co nema zmluvy s poistovnami, tak ta s injekciou moze jedno vrtanie a plombovanie vyjst na 1000-1500sk.. A zakonite ti musi najst dalsie kazy o ktorych si mozno ani netusil takze potom to uz len zacne byt zabavne
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

ja som chodil na ZS k zubarke, co bola ako skolska
uz 2 roky som tam nebol, lebo som nemal nejake problemy
teraz ma nejako rozbolel zub, od vcera a planujem ist k nej zajtra (pondelok)
zoberie ma? ist k nej? dlho som tam nebol a ci sa mi neoplati ist rovno k novej alebo nieco take?
ateista
Light Professional
Light Professional

ked si bol na ZS tak ta zoberie tak ako mna i ked som myslel ze knej sa uz neda chodit
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ja som pred pár rokmi tiež menila zubára. Kartu som mala vedenú ešte tiež u nejakej povinnej školskej zubárky. Musela som ju navštíviť, odhlásiť sa od nej a doniesť kartu k novému zubárovi.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Ja som tiež menil zubára, teda stále mením.. :D Najprv musíš ísť k zubárovi ku ktorému sa chceš prihlásiť. Ak ťa bude chcieť vziať, vystaví ti lístok o prevzatí do jeho kartotéky. Potom len prídeš k starému zubárovi, ukážeš lístok a vzmeš si kartu. K posledným dvom krokom som sa nedostal, takže neviem, ako to potom ide a či sa za to platí.. :)
Napísať odpoveď