Ahojte,
mam problem s mojim novym NTB. Kupil som ho pred par dnami (lenovo B590), mam tam nainstalovany ubuntu 12.04. Problem je v tom, ze ntb mi nenajde moju wifi - mam naistalovane ovladace na wifi - uplne v prvy den mi vsetko slo bez problemov, naslo mi moju wifi, vsetko slo ako ma, lenze na druhy den mi ntb uz moju wifi nenasiel. Najde hocijake ine wifi, aj susedov o 30m dalej, ale moju ktora je 1m od ntb nenajde.
Hladam ochotneho cloveka, trpezliveho (lebo na PC som uplny antitalent), ktory mi pomoze
Vopred diky.
Na ktorom kanali bezi tvoja wifi siet?
Moze sa stat, ze bezi na kanali 12 alebo 13, a NTB si mysli, ze ma bezat pod americkym standardom, ktory povoluje len 11 kanalov.
Teoreticky by toto mohla byt pricina, uz som to v praxi videl. To, ze to prv den slo, si ale v tomto pripade neviem vysvetlit inak, nez ze ta siet si prepina kanaly automaticky (niektore routery maju taku funkciu).
Netusim aky kanal ma moja siet - mohol by si mi prosim poradit ako to zistim ? ... A teda, ak by to bolo ako si napisal, potom staci zmenit ten kanal na 11 aby vsetko slo v poriadku ? - myslim tym, ze ci to neovplyvni ostatne zariadenia (lebo druhy NTB, a vsetky mobili sa bez problemov pripoja na wifi, len tento Ntb s ubuntu nenajde nasu siet).