NTB - Po nabehnutí plochy zhasne a reštart.
-
MaofKO
NTB - Po nabehnutí plochy zhasne a reštart.
Ahoj, obraciam sa na Vás s nasledovným problémom, s ktorým si neviem už dať sám rady. Dostal sa mi do rúk na opravu ntb HP pavilion DV 6000. Prvý problém bol taký, že pri bežnom spustení OS (win xp 32bit), normálne nabehla plocha, po cca 2-3 sek, zhasla a za okamih sa notebook reštartoval. Do núdzového režimu sa dostať dalo, a aj všetko fungovalo. Chcel som, že použijem bod obnovy, ale ten niekto (alebo skôr niečo) vyplo, takže žiadne body obnovy tam ani uložené neboli, a keď som to ručne zapol cez registre, tak sa mi ten nástroj tiež nespustil. Tak som to chcel potom skúsiť spraviť cez recovery konzolu z inštalačného cd, lenže cd mi bios proste nenabootoval. A to žiadne, a ani bootovateľný usb klúč. Až potom raz, po neviem koľkom pokuse, to zobralo, aj CD, aj USB, lenže zase nenašlo disk C:\ (iba HP recovery) a tým pádom sa ani nemala kde recovery konzola prihlásiť. Potom som skúšal cez cez núdzový režim skontrolovať disk, podľa Crystal Disk info je OK, podľa chkdsk vraj tiež, ale po tejto kontrole sa zas stala taká vec, že mi spúšťanie núdzového režimu vytuhne pri načítavaní súboru mup.sys, aj hodinu, a potom chce stále robiť kontrolu disku (potom som už nečakal, čo sa stane). Pri normálnom spustení sa nedostanem už ani na plochu, iba cez poslednú známu funkčnú konfiguráciu, a tam to zase zhasne. Ďalej som skúsil prepastovať cpu, gpu a chipset, keďže mi známy poradil, že by to mohla vypínať tepelná ochrana. Nepomohlo. Viac ma už nič nenapadá, čo s tým. Hádam len, flashnúť nový bios. Za rady ďakujem. 
Re: NTB - Po nabehnutí plochy zhasne a reštart.
Nabootovat MemTest86 a spravit test pamate. Popripade naformatovat to a spravit cistu instalaciu.
-
MaofKO
ok skúsim. Ak sa mi samozrejme podarí nabootovať niečo iné ako HDD
čistej inštalácii by som sa rád zatiaľ vyhol. Ešte mi napadlo, skúsiť v tom núdzovom režime cez msconfig nastaviť klasický štart systému, nie ten výberový, možno by sa to rozbehlo, ak tam načítava nejaké svinstvo, ktoré to "zhasne". Nového užívateľa som spraviť skúšal, to tiež nepomohlo.
Cez msconfig mozes vypnut vsetky programy, ale pomoct to nemusi. Podla mna bude riesenim len cista instalacia.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Najlepsie clean install. Pripadne grafika ti nezamavala na dialku, kedze sa to stane automaticky, ked ma zobrazit graficke prostredie.
-
MaofKO
No, ten problém s bootovaním sa nakoniec vyriešil tak, že som odpojil CMOS baterku a nastavil defaultné nastavenia v biose. Teraz už aj bez problémov nájde HDD. Takže už len spravím asi novú inštaláciu a je to. Opravovať samotný win asi nemá moc zmysel.